Terassin lasitus käyntiin

Voi miten monet kerrat olemme kiertäneet milloin milläkin messuilla upeita kohteita ihastellen ja joka kerta pysähtyneet niillä lasitetuilla parvekkeilla ja terasseilla ja miettineet mielessämme olisipa meilläkin jonain päivänä… No kohta meillä on! Asentajat hääräävät terassillamme parasta aikaa ja vaikka ehkä mieli tekisi, niin en viitsi pyöriä siellä edessä kamera kädessäni… Ehkä maltan odottaa ainakin iltaan! Nyt istun ja fiilistelen täällä tuon kuvan tyyliin:

031

Lähdimme tekemään tässä lasitusprojektin yhteydessä erittäin mieluisaa blogiyhteistyötä Lumonin kanssa. Lumon on varmasti useimmille tuttu nimi – oli meillekin. Niillä asunto- ja loma-asuntomessuilla, joilla olemme itse vierailleet, on Lumon hoitanut lasitukset murskaavalla prosentilla. En ihmettele! Heidän lasituotteistaan olemme itsekin terassillemme haaveilleet, sillä heiltä saa mielestämme juuri sellaiset modernit ja kivan huomaamattomat lasitukset, jotka sopivat mutkattomasti kotimme tyyliin. Pientä vertailuakin tässä matkan varrella teimme ja löysimme montakin asiaa, jotka puolsivat Lumonin tuotetta: Lumonin lasit on 10 mm paksuisia, kun ne useimmilla muilla tuntui olevan 6 mm. Lumonilla oli useita vaihtoehtoja sekä laseille että niiden kiinnitysmekanismeille. Meidän terassimme kohdalla paras vaihtoehto lasitukselle on sellainen, jolla on yläpalkkikantavuus alapalkkikantavuuden sijaan. Tämä siksi, koska terassimme on tehty UPM ProFi Deckistä, joka elää jonkin verran. Emme halunneet ottaa pientäkään riskiä, että joutuisimme tulevien vuosien aikana mahdollisesti uusimaan terassilaudoituksen tuosta syystä. (Tuo kyseinen materiaali kun ei ole sieltä halvimmasta päästä…) Lumonin laseja olemme myöskin päässeet säännöllisesti messuilla testaamaan, joten tiesimme, että kyseessä on erittäin laadukas ja tosi sujuvasti kiskoilla liukuva tuote. Näin tiesimme ikään kuin jo suunnitteluvaiheessa, mitä vastinetta tulemme rahoillemme saamaan. Ja sitten se visualistille erittäin tärkeä asia: puitteettomat lasitukset! Näitä ei kaikilla tarjolla olekaan, joten tässäkin vaakakuppi kallistui Lumonin puoleen. 

Tämän kuvan otin eilen, tänään alkaa näyttää jo valmiimmalta ja aurinkokin paistelee!

006

Miten tällainen lasitusprosessi sitten starttaa? Yleensä ensimmäisenä lähdetään liikkeelle kustannusarviosta. Lumon tarjoaa suunnittelu- ja kustannusarviokäynnin ilmaiseksi. Sen voi tilata vaivattomasti parilla klikkauksella heidän nettisivujensa kautta tai soittamalla numeroon 020 7403 200.

Itse olimme jo aika hyvin ennen tuota suunnittelukäyntiä miettineet, millaisen lasituksen haluamme. Se kyllä helpotti, kun ei tarvinut ihan kaikkia vaihtoehtoja alkaa vasta siinä pöydän ääressä miettimään. Nimittäin kyllä siinä uusiakin asioita vastaan tuli, kun asiaa olivat alan ammattilaiset pohtimassa (ja lukuisia vaihtoehtoja esittelemässä :D). Lumonin edustajat toivat esiin muutamia seikkoja, joita emme olleet itse huomanneet edes ajatella. He näkivät myös heti, miten lasitus kannattaa toteuttaa; meidän terassilasituksemme kun ei tule olemaan ihan kantti kertaa kantti.

Esimerkkinä voisin mainita lasien sävyn! Itse olin alusta lähtien kirkkaan lasin kannalla, mies hieman mietti kirkkaan ja harmahtavan lasin väliltä. Lumonin miehet osasivat heti lyödä päätöksemme lukkoon kertomalla, että kirkas lasi läpäisee valoa huomattavasti paremmin kuin värillinen. Näin ollen värillisen lasin kanssa ruokailutilamme pimenisi selvästi nykyisestä (terassi kun sijaitsee ihan ruokailutilan vieressä). Todella hyödyllinen tieto ja koska emme mitään näkösuojaakaan lasin sävyllä tarvitse, oli päätös lopulta helppo. Jos joskus tuntuu, että näkösuojaa terassille kaipaamme, voimme hoitaa sen aurinkosuojaverhoilla, jotka on kätevä tilata milloin tahansa jälkitoimituksenakin.

026

Reunapalkkien värejä hieman puntaroin, kirjoittelinkin niistä terassikuvien kera Lasiterassista mä haaveilen -postauksessani. Mietin valkoisen ja tummanharmaan välillä, mies oli jo harmaan vaihtoehdon kannalla. Pyörin takapihalla ja kuvittelin, miltä nuo värit terassillamme näyttäisivät. Mieskolmikko jaksoi kärsivällisesti tällaista jahkailijaa… Onhan nuo toki isoja asioita eikä niiden sävyjä ihan samaan tapaan kuin seinämaalia vaihdetakaan… Nooh, päätökset on nyt tehty ja pääsen esittelemään teille lopputulosta varmastikin ihan lähipäivinä (olettaen, että maltan sitten nostaa peffani terassisohvalta…).

Kustannus- ja suunnitteluarviokäynnin jälkeen meni noin 4-5 viikkoa, kun sain tekstarin, että lasit toimitetaan tontillemme parin vuorokauden kuluessa. Niinpä eräänä keskiviikkoiltana Lumonin rekka kurvasi tielle ja jätti lasit siistissä nipussa pihallemme asentajia odottamaan. Soiton asentajilta sain tuosta reilun viikon kuluttua ja eilen he sitten saapuivat.

Tässä pari kuvaa esitteestä, joilla mm. olen fiilistellyt. Vasemmalla upea kuva isosta terassista, jossa lasien ansiosta tuntuu kuin ulko- ja sisätilat olisivat yhtä ja samaa tilaa:

cats

Oikea terassikuva on sitten puolestaan meidän terassiamme muistuttava eikä vähiten tuon yläkolmion vuoksi.

Muistan, miten tähän kotiimme muuttaessamme mies alkoi lähes heti puhumaan pääterassin lasituksesta. Tästä muistuikin mieleeni eräs Mies vastaa -postaukseni vuosien takaa, jossa saitte esittää hänelle kaikenlaisia sisustukseen ja talon rakentamiseen liittyviä kysymyksiä. Tässä yksi osa hänen eräästä vastauksestaan:

Jos haluaa sisustuksen osalta jotain isompaa muutosta, pitää rakentaa toinen talo. Mutta pääterassin haluan vielä jonain päivänä lasittaa!

Muistan, kun mies otti tuon puheeksi ensimmäisen kerran, taisipa olla jo muuttovuotena. Mietin vain, että juujuu, sitten joskus… Sillä hetkellä oli sen verran tehokkaasti käytetty sekä omat että pankin rahat, että uudet, isommat menoerät eivät juurikaan houkutelleet. Pari vuotta sitten tuo haave alkoi sitten kummittelemaan minunkin mielessäni. Alkoi tuntumaan, että kyllä tämä koti terassilaseja vielä kaipaa… Bongailin joka paikasta lasitettuja terasseja, haaveilin, mietin miten sisustaisin omamme… Yksi lisähuone kotiin ja huomattavasti normaalia pidempi terassikausi – miksipäs ei! Vietämme kotona niin suuren osan ajasta ja elämästämme, että kyllähän sitä omaan kotiin mielellään panostaa ja sen viihtyisyyteen haluaa satsata. Koti on maailman paras paikka kuuluu varmasti jokaisen suusta jossain vaiheessa elämää. Olen sitä mieltä, että terassin lasittamisella emme ostakaan pelkästään tuotetta, vaan ostamme roppakaupalla elämyksiä ja niitä on kyllä todella vaikea mitata rahassa.

En malta odottaa tätä ensimmäistä kesää lasitetun terassin kera! Miten ihanalta varmasti tuntuukaan nauttia siellä aamiainen, lounas, päivällinen, illallinen… Ihan vain oman perheen kesken tai ystävien kera. Nauttia paljusta saunaterassilla ja siirtyä saunan jälkeen sitten vielä pääterassin puolelle; lasiterassin sohvalle kynttilänvaloon iltaa istumaan. Ja hei; ilman hyttysiä (ja siitepölyä)!!! Kuitenkin saada se tunne kuin olisi ulkona. Lasi ehkä vaimentaa ääniä, mutta ei blokkaa niitä kokonaan pois, joten linnunlaulustakin sen läpi voi nauttia. Puhumattakaan syksyn hämäristä illoista: kynttilämeri, torkkupeittoläjä, lampaantaljakasa… Ja joulu, sinne tulee aivan varmasti viime jouluna hankkimani valkoinen joulukuusi ♥. Ja sitten ensi kevättalvena auringon porottaessa huomata se, kuinka lämmin terassilla jo onkaan! Kyllä – elämyksiä isolla eellä!

040

Kaksi asentajaa ahertaa terassillamme nyt toista päivää. Tänään tulee valmista ja viikonloppuna, viikonloppuna nautitaan! Eikö se lupaillut vihdoin aurinkoakin? Kyllä niissä keleissä kelpaa terassin avajaisia juhlistaa!

Laitan sitten kuvia valmiista terassistamme, kun olen saanut siellä tavaroita jotakuinkin paikoilleen. Aurinkoista torstaipäivää kaikille!

054

 

Comments

 1. 21.5.2015 / 10:38

  Vitsi tulee ihana ja varmaan kädet syyhyää jo, että pääsee sisustamaan :) Täällä meilläpäin on, niin kylmää että tuollainen lasitettu terassi olisi poikaa ja sinne lämmittimet. Monta päivää satanut vettä, ettei ole haravonti homminkaan päässyt :(

  Mukavaa loppuvikko sinne ja odotan innolla terassin sisustamista :)

  • 23.5.2015 / 14:35

   Tuli kyllä niin ihana! Kesästä ei kyllä täälläkään tietoa, tänäänkin aivan kamala myrsky! Nurtsi kyllä jo kukoistaa ja puissa lehtiä, mutta kyllä on kylmä!
   Kiitos, kivat viikonloput! :)

 2. 22.5.2015 / 01:24

  Meille tulee Lumonin lasiterassi myös ensi viikolla.On sitä odotettukin ja siitä haaveiltukin kauan.

 3. 22.5.2015 / 10:28

  Tämä postaus saa minut kaipaamaan meidän edellisen asunnon lasitettua parveketta. Ostimme sinne Lumonilta lasituksen ja ei ole kuin positiivisia kokemuksia. Hyvä valinta siis :) Nautinnollisia terassihetkiä!

 4. Hanna
  22.5.2015 / 11:28

  Oi vitsi tulee varmasti mahtava.

  Meillä saa tuo terassin lasitushaave varmaan vielä odottaa muutaman vuoden, ennen sitä joutuu tehdä tärkeämmät pois alta kuten ikkunoiden vaihto ja kenties katon vaihto. Ihan ei halvimmasta päästä olevia ole nuokkaan joten joutuu vähän osissa kaikki tehä. Ja toisaalta meidän terassissa olin alunperin kaiteet kun lapset oli pieniä kun se tehtiin ja portti oli lukittava joten eivät sieltä karanneet mihinkään joten noita pystytolppia on vähän enemmän kaiteiden takia jotka nyt kyllä terassin laajennuksen takia poistettiin. Olis mukava jos niitä ei olis niin paljon ja sillonhan sitä terassin rakennetta voisi muuttaa kun sen aikanaan lasittaisi. Lähinnä siis kattoa täytyisi tukea jostain muualta paremmin.

  • 23.5.2015 / 14:38

   Kyllä tuli!
   Näinhän se on, että yleensä yksi iso asia kerrallaan :). Aina pitää kuitenkin olla joku kohde, mihin säästää. Ei jotenkin osaisi olla ilman :).

 5. 22.5.2015 / 15:02

  Oi apua! En malta odottaa, että näemme kuvia valmiista lasituksesta! :)

 6. Hanna
  26.5.2015 / 10:30

  Ihanan näköinen tulossa! Lasitus antaa niin paljon terassille lisää käyttöä. Mihin aikaan teillä paistaa terassille aurinko? Meillä paistaa aamu- ja aamupäiväaurinko ja tästä syystä olemme voineet aurinkoisina päivinä nauttia viikonlopun aamupalan jo huhtikuussa terassilla! Aivan ihanaa tuo.

  • 27.5.2015 / 14:08

   Tuohon pääterassille paistaa aurinko aamusta alkuiltaan saakka. Lasitetulle osuudelle noin iltakuuteen asti. Kuulostaa ihanalta teidän terassinautiskelut!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.