Lasitettu terassimme

Innostuin sunnuntai-iltana valokuvaamaan lasitettua terassiamme, vaikka terassin sisustus ei olekaan vielä valmis. (Ei kai ne sisustusjutut koskaan…) Eipä kaiken tarvitse aina olla niin tiptop ennen kuin voi ottaa kuvia… Tuon kun aina muistaisi! Ihanasti paistoi muuten aurinko sunnuntaina! Lakaisin terassin myrskyn jäljiltä ja mies leikkasi kasvupyrähdyksen ottaneen nurmikon.

Terassilasit tilasimme Lumonilta. Pääsimme tämän projektin yhteydessä tekemään heidän kanssaan mieluisaa blogiyhteistyötä. Mutta tässäpäs kokonaiskuvia lasitusprojektin lopputuloksesta:

222

Lasitettu osuus on kooltaan noin 15 neliötä (muistin aiemmin virheellisesti hieman isommaksi). Terassi kuitenkin tuntuu isommalta, koska on niin korkea. Etukäteen tiesimme, että haluamme laseista puitteettomat, jotta sisä- ja ulkotilat sulautuvat entistä paremmin yhteen eikä sitä fiilistä ole pystypalkit katkomassa. Halusin myöskin, että kaikki lasit saa tarvittaessa sivuun, jotta kesähelteillä lämpötila ei nouse aivan mahdottomiin lukemiin. Tällä tavoin saa nauttia myös avoterassin tunnelmasta aina silloin tällöin. Maaliskuisesta suunnittelu- ja kustannusarviokäynnistä (Lumon tarjoaa tämän muuten ilmaiseksi!) jäi itselleni vahvasti sellainen mielikuva, että kaikki toiveet, joita minulla lasituksen suhteen oli, Lumon pystyi toteuttamaan.

Näiden kahden ominaisuuden lisäksi kaksi ovea tuntuivat tarpeelliselta: yksi ovi molemmille seinustoille. Näin tilaan saa tuulenvirettä jo pelkästään ovet avaamalla. Ovet saa tarvittaessa lukkoon, joten ei tarvitse aina kotoa lähtiessä murehtia, että mitä jätinkään terassin puolelle…

Tässä alakuvassa laseista kaksi on vedetty sivuun vasemmalle sivulle: ovi ja yksi liukuva lasiseinän osa. Aivan tuonne vasempaan reunaan päätimme jättää 40 cm leveän kiinteän seinänpätkän. Ovesta kulku helpottuu, kun ei tarvitse ihan seinänviertä pitkin hipsiä. Lyhyemmän sivun lasit saa puolestaan nippuun tuonne toiseen reunaan, toisen oven viereen.

228

Lasituksen myötä terassin huonejärjestys muuttui. Tähän asti katoksen alla on ollut terassiruokaryhmä, kun taas sohvaryhmä on ollut taivasalla aurinkotuolien ja aurinkovarjon kera. Noita vanhoja terassikuviani löytyy Pihat ja terassit -tunnisteen alta. Nyt sohvaryhmän sadesuoja jäi tarpeettomaksi, sillä sohva sai pysyvän sadesuojan terassilaseista. Hyvästi sohvatyynyjen kuskaaminen sateelta suojaan ja hyvästi sadesuojan virittäminen – ei tule ikävä! Vieläkin aina sateella tuntuu, että täytyy juosta terassille pelastamaan tekstiilit :D.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maskun kivipöytä sai ympärilleen nuo kauan haaveilemani Toy-tuolit. Niitä ei ollut enää Vepsäläisellä saatavilla kuin neljä kappaletta, mutta eipä tuo enempää kaipaakaan! Jos joskus tuntuu, että täytyy hankkia vielä viides ja kuudes tuoli, voivat ne olla esim. Kartellin valkoiset Masters-tuolit. Siroina muodostaisivat kivan kaverin jykeville Toy-tuoleille! Aiemmat mustat ruokaryhmän tuolit löysivät paikan mökiltä.

Nyt on mukavaa, kun grilliherkkuja voi odotella ihan tuossa grillimestarin vieressä, ruokapöydän ääressä :).

cats

Aurinkovarjo ja pari aurinkotuolia odottelevat vielä varastossa. Ihan vielä ei ole ollut niille kelejä. Täytyy katsoa, mihin ne sitten asettuvat! Aurinkovarjolle tulee kyllä varmasti käyttöä ruokaryhmän yhteydessä, sillä siihen porottaa aurinko aina aamusta alkuiltaan asti. Lasitetulle terassille aurinko paistaa noin klo 17-18 saakka eli hieman aiemmin menee tuo osuus varjoon.

Täytyy käydä tässä joku päivä kesäkukkaostoksilla, sillä pari valkoista isoa ruukkua ovat vielä tyhjillään. Nuo orvokit ostin pojan synttärijuhlille, mutta haluaisin vielä vaaleanpunaisia kukkia. Ainakin pelargoniat viihtyvät paahteisella terassillamme vallan mainiosti.

Kuten kuvasta näkyy, pääsee terassille suoraan ruokailutilan pariovista. Koska nämä pariovet on suurimmaksi osaksi lasia ja koska meillä asustaa kaksi kissaa, jotka sattuvat harrastamaan tiivisteiden napsuttelua (vanhempi ottaa tiivisteestä usein kunnon ritsaotteen :/), karkaa lämpö raoista etenkin talvisin. Tällä lasitetulla terassilla saamme varmasti helpotusta tähänkin pulmaan!

276

cats

Lasituksessa on mielestäni niin lukuisia hyviä puolia, etten osaa laittaa niitä edes mihinkään järjestykseen enkä osaa sanoa mille sijalle tämä sijoittuu, mutta aika kärkeen: edes jokin osa terassista säilyy siitepölyttömänä! Tonttimme rajautuu takapihan puolelta metsään, joten ei varmaan tarvitse edes sanoa, miten kaunis keltainen verho terassiamme alkukesäisin päällystää… Joten aika tehokkaasti taidan pitää lasiseinät ummessa siitepölykausina! Seinäosien väleissä on 3 mm raot, joten ei sieltä täysin happi lopu silloinkaan. Noihin rakoihin laitamme syys-talvikaudella Lumonin kirkkaat T-listat, ovat silloin varmastikin kätevät, vaikka noin pienestä raosta ei kuulemma vesi- tai lumisade läpi tulekaan. 

289

Olemme kyllä niin onnessamme tästä uudesta kesäolohuoneestamme. Siellä tuli viikonloppuna piipahdettua tämän tästä; oikeastaan suurin osa viikonlopusta tuli vietettyä terassilla. Mies sanoikin sunnuntaina, kun olimme kaikki terassilla kissoja myöten, että tuskin tässä nyt istuisimme, jos ei olisi noita laseja. Niinpä! Eilen oli ensimmäinen päivä, kun en käynyt terassilla lainkaan. Huomasin asian illalla ja sitten olikin pakko käydä siellä pyörähtämässä, ihan vain siksi, koska nyt meillä on lasitettu terassi. Mies teki saman perässä, kyllä mua nauratti :D.

cats

Tiedättekö sen perjantaitunteen, kun viikonloppu on alkamaisillaan? Musta tuntuu nyt koko ajan siltä, kun suunnittelen kaikkia juttuja terassille! Ei sen tarvitse olla mitään isoa: jo tee- tai cappuccinokupponen lasiterassin nurkassa saa aikaan sen saman ihanan kutkuttavan fiiliksen! Ihan kuin olisi lomalla, kotona! Enkä muuten liioittele sitten yhtään! Ja musta alkaa kuulkaas vahvasti tuntumaan siltä, että omin tuon kesäolohuoneen kohta täysin itselleni… Olen laittanut sinne jo vaaleanpunaisen sävyjäkin ikään kuin vihjeeksi… Tosin nuo matikaiseni voivat olla eri mieltä (miehestä ja pojasta nyt puhumattakaan!), sen verran hyvin näyttävät siellä viihtyvän. Otan tässä joku päivä kuvia heidänkin terassielämästään, pysykäähän kanavalla!

Kyllä – yksi Iso haave on toteutunut!

 

Comments

 1. Aino
  26.5.2015 / 13:45

  Teidän talo on niin ihana, täydellinen :) Toivon lisää ulkokuvia :)

  • 27.5.2015 / 14:18

   Voi kiitos, Aino! Ihana kuulla tuollaista omasta kodista. Laitan toiveesi korvan taa, eiköhän jonkunlaisia kuvia tule tässä kesän mittaan :).

 2. ihana terassi! Meille tulee uuteen taloon myös 34m2 katettu terassi johon sitten joku kaunis päivä halutaan myös ehdottomasti lasitus. Sehän on kuin yksi huone lisää! Näitä kuvia katsellessa toivoo, että olisi jo ensi kesä :)

 3. 26.5.2015 / 15:59

  Arvaappa olenko vihreänä täällä kateudesta? Ei vainenkaan, ihastelen vaan. Aivan ihana terassi. Suunnittelen samaa jatkuvasti mutta mies ei innostu. Hintoja on vaikea saada mistään että voisi vertailla. Kuitenkin kun jokainen terassi on omanlaisensa. Suunnittelu siis jatkuu…

  • 27.5.2015 / 14:23

   Kiitos kovasti! Toivottavasti miehesikin innostuisi asiasta.
   Hintavertailut on tosiaan hieman hankalia. Tässä meidän tapauksessamme kävi ainakin niin, että kaikilla lasitusfirmoilla ei edes ollut tarjota toivomaamme lasitusratkaisua. Olisi tullut eteen turhan monta kompromissia ja sitten kokonaisuus olisi kärsinyt jo huomattavasti. Juurikin tuo, että eri yrityksillä on erilaiset tuotteet/ratkaisut, joten niiden hintoja on senkin vuoksi vaikea keskenään vertailla. Sitten täytyy vain miettiä, millaisen kokonaisuuden haluaa ja paljonko siitä on valmis maksamaan ja valita toteuttaja sen pohjalta.
   Mukavia suunnitteluhetkiä! Nekin on mielekkäitä :).

 4. 26.5.2015 / 18:00

  Voi että tuosta lasituksesta tuli hieno! Meille haluaisin myös lasitetun oleskelutilan jonnekin, mutta ei oikein tahdo paikkaa löytyä…

 5. Äippä
  26.5.2015 / 20:04

  Onnea upealle terassille :)

 6. Hanna
  27.5.2015 / 09:33

  Onpa kaunista! Meillä oli aluksi myös juuri noin päin eli ruokakalusto ulkona taivasalla ja löhökalusto terassilla. Palelin aina ulkona syödessä ja vaihdoimme äkkiä kamat toisinpäin. Mikään ei voita aamupalaa tai mitä tahansa ruokailuhetkeä ulkona (mutta terassilla):)

  • 27.5.2015 / 14:26

   Kiitos Hanna! Mä niin tykkään tuosta, että ”olohuoneen” tavarat pysyy sateelta suojassa, että ihan heti en noiden paikkoja vaihda. Ja voihan sitä aamiaista syödä tuolla sohvannurkassakin :).

 7. mamma
  27.5.2015 / 15:05

  Meille tuli terassille viime kesänä samanlainen lasitus, ja ai että oon tykänny! Ja on muuten paras paikka nukuttaa vauvaa vaunuissa, ei haittaa tuulet eikä sateet!

  • 28.5.2015 / 11:18

   Voi miten mukava kuulla! Tuo vaununäkökulmakin niin totta, tosin meidän poitsu nyt ei ulkona nuku, mutta kuitenkin :).

 8. Kaari
  29.5.2015 / 11:19

  Lumonin laatuun voi luottaa!

 9. Mervi
  11.6.2016 / 21:59

  Hei,
  Onpa kaunista! Pystyisitkö listaamaan käytetyt värisävyt (ulkomaalit, kivijalan pinnoite)? Rallilaudoituksena on ilmeisesti käytetty UPM profi komposiittia?

  • 11.6.2016 / 22:11

   Kiitos Mervi! :)
   Kivijalan pinnoitteen olen valitettavasti unohtanut, mutta tuon ulkoverhouslaudassa käytetyn tummanharmaan maalin koodi on Tikkurilan 565X. Ulkoseinän valkoinen sävy on listavalkoinen/puusepänvalkoinen, koodia en tähän hätään muista, mutta maalimyyjä tietää jo tuosta, mikä maali on kyseessä.
   Terassi on tosiaan tehty kokonaisuudessaan UPM ProFi Deckistä.

 10. Katri
  30.10.2019 / 15:53

  Niin viihtyisältä näyttää
  Sitä kysyisin vetääkö lasituksenne helposti kosteutta/ huurua pintaansa ilmojen kylmetessä??

  • 30.10.2019 / 16:01

   Kiitos Katri!
   Kyllä niihin kuuraa tulee ja kosteuttakin, sitä ei kai mitenkään voi lasituksissa välttää, kun eivät ole yhtenäistä seinäpintaa ilman rakoja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.