Kasvissosekeitto – reseptit jakoon!

On niin tehnyt mieli kasvissosekeittoa viime päivinä! Viikonloppuna sitä teen. Laittakaahan sitä varten herkullisia kasvissosekeittoreseptejä (huh mikä sanahirviö!) jakoon, olisi mukava testailla erilaisia versioita. Mies ei nimittäin usko, että kasvissosekeitto voisi olla kovin herkullinen, vaikka muuten keitoista pitääkin, joten olisi kiva yllättää!

005

Joskus saattaa lähteä lapasesta ja joukkoon tulee lisättyä liikaa eri aineksia. Tässäkin kuitenkin yksinkertaisuus toimii! Söin kerran aivan tajuttoman hyvää kasvissosekeittoa, mutta en tiedä yhtään, mitä kaikkea siinä oli eikä ollut mahdollista keneltäkään asiaa kysyäkään. Ainakin perunaa ja porkkanaa siinä oli, ehkä kukkakaaltakin… Ja sitten kermaa tai jotain juustoa makua pehmentämässä. Sellaista pehmeän makuista keittoa juuri metsästän tai lähinnä reseptejä siihen. Käytättekö makua pehmentämään kermaa vai juustoa (Koskenlaskijaa?)?

cats

Nälkähän tässä tulee! Odotan mielenkiinnolla, minkäpituiset päikkärit poitsu tänään nukkuu… Nimittäin eilen, kun äitini oli häntä hoitamassa, hän nukkui vähän yli kaksi tuntia. Siis voitteko kuvitella, meidän torkkuja! Heräsi kahden tunnin jälkeen selkä ja pää aivan märkinä, hiukset kikkuroilla. Ja minun kanssani hyvä jos tunti paukahtaa rikki… No nyt on nukkunut tasan tunnin, katsotaan hurahtaako vielä toinenkin.

P.S. Kiitokset eilisen Lasitettu terassimme -postaukseni vastaanotosta. Niin ihana nähdä, miten aina iloitsette mukanani!

 

Comments

 1. 27.5.2015 / 14:51

  Minun luottoreseptissä soppaan tulee bataatti, viitisen porkkanaa, lanttu, persiljaa ja ”maustamaton” koskenlaskija. Lautaselle koristeeksi raejuustoa ja krutonkeja =P

 2. Saija
  27.5.2015 / 16:46

  Parsakaalta, kukkakaalta (ja pari perunaa halutessaan) + kermaa ja viherpippuri koskenlaskijaa. Siihen vielä vähän suolaa, mustapippuria ja valkosipulijauhetta. Tosi hyvää ja helppoa!

 3. Nionella
  27.5.2015 / 17:59

  Mustan koskenlaskijan takana on hyvä resepti bataatista ja porkkanasta tehdystä sosekeitosta.

 4. Tintsu
  27.5.2015 / 18:00

  Bongasin tämän ohjeen jostain blogista ja oon tehnyt sosekeittoa lukemmatomia kertoja näin: Bataatti, muutama peruna, kolme porkkanaa, yksi punasipuli ja pari kynttä valkosipulia keitetään lihaliemessä. Mausteina oon käyttänyt ihan vaan suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta. Kun kasvikset ovat pehmeitä, soseutetaan keitto esim. blenderissä. Ylimääräinen liemi kannattaa kaataa pois. Kun keitto on soseutettu, lisätään puoli pakettia Koskenlaskijaa ja annetaan porista hetken aikaa. Nautitaan raejuuston kanssa. Niin tajuttoman hy-vää! :D

  • 28.5.2015 / 11:20

   Slurps! Itse en tosin ole vielä oppinut syömään valkosipulia (sipulissakin vielä hieman sellainen opetteluvaihe menossa, ollut kylläkin jo muutaman vuoden ajan :D), mutta ehkä vielä joku päivä!

 5. sanni
  27.5.2015 / 18:09

  Tämän löysin joskus netistä, kun etsiskelin just samanlaista reseptiä kuin siä :) meidänkin perheen kasvissosekeittoepäilijä tykkäs ;)

  2 pientä sipulia
  1 pieni bataatti
  3-4 porkkanaa
  2 perunaa
  kourallinen kukkakaalia
  1/2 koskenlaskija (mikä vaan maku toimii mun mielestä)
  1 kasvisliemikuutio
  pippuria

  Tarjoile krutonkien ja raejuuston kera :-)

 6. saara
  27.5.2015 / 18:25

  Bataaattia!! :D Laitan aina kasvissosekeittooni bataattia, porkkanaa, perunaa, sipulia, valkosipulia + joskus kukkakaalta. Lisäksi mausteita ja koskenlaskija sulatejuustoa tai jotain tuorejuustoa. NAM! :D Raejuustoa ja soijarouhetta päälle, niin ai että on hyvää.

 7. Äippä
  27.5.2015 / 18:39

  Olen tykästynyt Musta Pekka -pippurijuustokermalla maustettuun keittoon. Siihen kuuluu ainakin bataattia, porkkanaa ja jotain muuta. Olet oikeassa, että ei kannata liikaa laittaa erilaisia juureksia. Sitten raejuustoa (paljon) pinnalle. Miehelle ei kylläkään sosekeitot uppoo.

 8. maija
  27.5.2015 / 21:40

  Porkkanaa, perunaa, tomaattia, omenaa ja sipulia, nam! Ruokakermaa ja Välimeren yrttiseosta sekä suolaa. Omena tuo kivan vivahduksen vaikkei makua välttämättä paikallista omenaksi.

 9. Outi
  27.5.2015 / 22:20

  Perunaa, porkkanaa, sipulia, bataattia ja savuporo-sulatejuustoa. Päälle vielä valkosipulissa ja öljyssä paistettuja ruiskrutonkeja! Maistu miehellekin Resepti bongattu jostain netin uumenista ja muunneltu omaan makuun sopivaksi..

 10. Jonna
  28.5.2015 / 07:37

  Itse teen kasvissosekeiton aina samalla ohjeella, vaikka vaihtelu tietysti voisi virkistää… Mutta kun on kaavoihin kangistunut niin on kaavoihin kangistunut. :D Kyseinen ohje on yläasteaikaisesta köksän kirjastani. Tuosta kirjasta olenkin kuluttanut lähes ainoastaan tuota reseptiä, joten kirja suorastaan aukeaa itsestään tuolle kulutetulle ja ruuanlaiton tahrimalle aukeamalle! :D Resepti on yksinkertainen, mutta niiiiin hyvä soppa tulee! Reseptiä on helppo muokata sen mukaan, kuinka monta syöjää on. Periaatteena on, että kasviksia ja vettä on saman verran, eli esim. puoli litraa ja puoli litraa. Tulipa pitkä sepustus hahah! Ja tässä se resepti:

  1/2 l vettä
  1/2 kasvisliemikuutiota
  1/2-1 sipulia
  2-3 perunaa
  2-3 porkkanaa
  ripaus valko- tai mustapippuria
  1tl timjamia
  1/2dl kermaa tai 50g sulatejuustoa (suosittelen Koskenlaskijaa tähän!)

  • 28.5.2015 / 11:24

   Voi mua nauratti tuo köksän kirja :D Just sama kuule täällä, mutta erään mustikkapiirakkaohjeen kohdalla! Just samat tahrat ja taitokset on siinä aukeamalla, hahah!
   Kiitti vinkistä :P

 11. Kertakäyttöananas
  28.5.2015 / 15:49

  Kasvikset ja juurekset kannattaa ehdottomasti paahtaa öljyn, suolan ja siirapin kanssa uunissa (+pieni määrä paahdettua, tuoretta chiliä antaa ihanaa täyteläistä potkua) ennen keittämistä ja soseutusta. Kevytkookosmaito ( ei tee jäähtyessä rasvakerrosta keiton pintaan niin kuin normi kookosmaito) ja limen mehu käy ihanasti kerman sijaan :) Jos ei halua lämmittää uunia, kasvikset voi myös grillata, tai ainakin freesata maustetussa öljyssä ennen veden lisäämistä. Kasvissosekeitto on niin hyvää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.