Kesäiset kotikemut

002

Viime viikonloppuna mainitsinkin, että pidimme kotonamme illanistujaiset ystävien kesken. Ajattelin etukäteen, että kemuille olisi kiva keksiä jokin teema ja tarjoiluja miettiessäni mieleeni tuli Meksiko. Niinpä sekä napostelu- että juomapuolella näkyi jotenkin meksikolaisuus. Juhlien juomapuoli hoitui Indiedaysin ja Golden Capin yhteistyökampanjan kautta, johon ilokseni pääsin mukaan. Tiesittekö muuten, että Golden Cap on suomalainen ja vieläpä Suomen ensimmäinen siideri! Heidät löydät myös Facebookista.

026

018

Saimme juhlien lomassa maistella mm. Golden Capin Orange-uutuussiideriä. Ihanan kesäisen raikas, sekä maultaan että väreiltään! Kyseessä on appelsiininmakuinen päärynäsiideri ja appelsiinilta se selvästi maistuukin. Sellaiselta aavistuksen kirpsakan ja makean sekoitukselta, mutta liian imelän makea se ei kuitenkaan ole. Tarjoilin juomia sekä pulloista että herkullisena sangriana.

086

cats

Sangrian valmistin Golden Capin Orange-siideristä, persikkamehusta ja sitruunaisesta kivennäisvedestä. Hieman vaihtelua punaviinipohjaisille sangrioille! Jääpaloina toimivat pakastetut appelsiini-, sitruuna- ja limelohkot. Sangriaa sai nauttia joko laseista tai sitten miehen kovertamista appelsiinimukeista:

073

031

103

Oli jotenkin niin kesäinen tunnelma näiden värikkäiden juomien ja tarjoilujen ansiosta! Oikein sopiva fiilis näin kesän alkajaisiksi. 

Raikkaiden siidereiden kaverina oli toki myös naposteltavaa. Vesimeloni- ja ananaslohkoja sekä cocktailtikkuja:

cats

Hieman tuhdimpaa evästä valmistui grillistä (ananasta & possua pekoniin käärittynä) ja uunista otin ulos meksikolaisen nachovuoan. Tosi nopea ja maistuva herkku illanistujaisiin. Vuoan pohjalle ladoin nachoja, niiden päälle jauheliha-sipuli-paprikapaistosta ja päällimmäiseksi Koskenlaskija-raastetta. Vuoan tarvitsee olla uunissa vain noin vartin  eli kunnes juusto on sulanut. Lopuksi päälle mitä mieli tekeekään, tähän laitoin kirsikkatomaatteja ja jalapenoja. Kyytipojaksi erilaisia dippejä kuten salsaa, cheddaria, ranskankermaa…

121

124

cats

Golden Capin siidereistä mulla on oikeastaan monta lempparia, suurimpana yläkuvassa lasissa näkyvä Strawberry-Lime. Omenasiideri maistuu toki aina yhtä hyvältä jäiden kera (sekä kuivana että classic-versiona)! Appelsiinisen uutuussiiderin lisäksi tykästyin Lemon Sodaan, joka oli minulle uusi tuttavuus sekin. Perry-siideri on puolestaan tuttu jo yli vuosikymmenen takaa, oi oi… Se on klassikko, ihanien festarimuistojen herättäjä! Siitä tulee heti mieleen kesä 2000 ja Vaasan Rantarock. Kuuma asfaltti, tuulen tuivertama tukka, arskat nenällä, kesäbiisit, ihanat ystävät ja tämä sidukka 8). Vaikka sekä Perry-siiderin että meidän ulkomuotomme ovat vuosien myötä muuttuneet, niin muistot ja maut ovat säilyneet!

059

Kesänaloituskemuissa kuuluu toki korkata myös palju! Ja koska paljuilussa on ollut useamman kuukauden tauko, voi ahneus iskeä ja siellä tulee heti istuttua yli tunti niin, ettei sen jälkeen juuri muuta jaksa. Paljujuomiakin tuli kannettua paljun reunalle, ettei sieltä vain tarvitsisi kesken kaiken nousta…

145

Meidän paljuun mahtuu oikein mukavasti neljä ihmistä kerrallaan. Viides ja varsinkin kuudes on jo liikaa ja silloin joutuu istumaan aivan iho vasten ihoa. Lauantaina oli aikamoinen myrsky, mutta alkuillasta paistoi jo aurinko. Kaikilta herkutteluilta ehdimme paljuun kuitenkin vasta kahdeksan maissa ja silloin oli taas pipot tarpeen.

168

cats

Paljussa tulee aina hieman nälkä, joten sen ja saunomisen jälkeen taas pientä murkinointia…

131

Oikein mukavat kotikemut – seuraavia odotellessa! Onko teillä tapana järjestää kesäjuhlia ystävien kesken?

101

 

Alkoholilakia noudattaen alkoholijuomiin liittyvät kommentit jätetään julkaisematta.

 

Comments

 1. Hanna
  28.5.2015 / 12:24

  Oi vitsit ku näyttää ihanalta :)
  Minä niin tykkäisin järjestää jotku teemajuhlat kesällä, mutta tahtoo vain olla niin vähän sellasia tuttavia joita voisi kutsua. Sisarukset tieten tulis jos vaan löytyis sopiva päivä kaikille :)

  Ja se teidän lasitettu terassi näyttää todella ihanalta :)

 2. Nimetön
  28.5.2015 / 15:10

  Voi miten herkut kemut on teillä ollu! Nää on näitä kaihoisia oi jospa oisin saanut olla mukana -fiiliksiä kun aiheutuu tämmösistä!
  :D Ja ai kauhee miten nostaa TAAS talonrakennuskuume päätään kun näitä sinun lasiterassi ym. postauksia lukee :) Aivan ihanan näköistä teillä! Kyllä kelpaa fiilistellä ja kesää odotella.. vai onko se jo menossa..? :)

  • 29.5.2015 / 18:27

   Voi, ihana kommentti! Kiitos! Ei muuta kuin omia kemuja suunnittelemaan :).
   Ja kyllä; kesä on menossa, hieman vain kolea sellainen ;). Ihanaa viikonloppua sinulle!

 3. Heidi
  28.5.2015 / 23:15

  Eipä muuta voi, kun vaan ihailla… Juuri niin ihanaa, mitä itsekin haluis… Ja tarjoilut ja juhlat vaikutti niin mahtavilta! Myös teidän terassi aivan <3 sielunsisko…

  • 29.5.2015 / 18:29

   Voi niin ihania viestejä mun iloksi jätätte, kiitos sinulle <3
   Muistan edellisen viestisi. Se on ilahduttanut kuule niiiiiin monia kertoja! :)

  • 29.5.2015 / 22:05

   Voi kiitos, ihana kuulla Nina!
   Ja jos ihmettelet, miksi kommenttisi ei näy kokonaan, niin se johtuu postaukseni viimeisestä lauseesta :)

 4. Sanna
  30.5.2015 / 09:33

  Hei, ihanan kesäiset juhlat! Seura ja tarjoilut kohdillaan. Saanko tiedustella mistä tilavan oloinen tarjoiluvaununne on? – Sanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.