Vuoden ensimmäinen pioni

Hyvän huomenen toivotukset tämän kauniin ja herkän kukkasen myötä! Haluaisin istuttaa näitä pihallemmekin. Itse asiassa pari-kolme vuotta sitten istutinkin, mutta olin unohtanut koko asian, koska eivät ne sieltä seuraavana eivätkä sitäkään seuraavana kesänä mihinkään nousseet… Tällainen vaaleanpunainen pioni taitaa olla mun lemppari, vaikka valkoisetkin on tosi kauniita.

Tämän viikonlopun suunnitelmissa on kotoilua ja lepäilyä, ulkoiluakin toki. Toivotaan hyvää säätä; tämä aamu näyttää ainakin lupaavalta! Sen verran on yöt olleet rikkonaisia tällä viikolla, että tänä viikonloppuna aion n-u-k-k-u-a. Meillä on usein sellainen roolijako, että mies nousee pojan kanssa yleensä kahdeksan maissa ja minä jään nukkumaan. Mies saa puolestaan nukkua päikkärit, sillä minun on vaikea saada päiväsaikaan unta. Ja niin makoisia kuolaa tyynyllä -päikkäreitä kun tuli raskausaikanakin tämän tästä vedettyä, niin ei enää! Nauttikaahan vauvamahaiset niistä, ne saattaa joku päivä vain loppua… Tänä aamuna tämä nukkumissuunnitelmani ei valitettavasti onnistunut, sillä en saanut enää unta pojan herättyä ennen seitsemää. Väsytti kyllä valtavasti!

Hyvä ruokakin kuuluu tietysti viikonloppuumme, jos se hieman korvaisi yöunien puutetta? Tänään ajattelin tehdä kasvissosekeittoa, teiltä tulikin hirmuisesti hyviä reseptejä Kasvissosekeitto – reseptit jakoon! -postaukseeni. Kiitokset niistä! Mutta pitemmittä puheitta; hyväunista viikonloppua meille kaikille! :)

 

Comments

 1. Hanna
  30.5.2015 / 10:38

  On kyllä niin tosi, että ne ihan parhaat päikkärit on nukuttua silloin kun kuola on valunut

  Pionit on kyllä kauniita, pitäis varmaan itsekin laittaa niitä jonnekin omalle pihalle ☺

  • 31.5.2015 / 15:03

   Mulla ongelmaa teettää lähinnä paikan keksiminen… Täytyisi jotenkin ryhmitellä eri juttuja, ettei tule ihan sillisalaatti.

 2. 30.5.2015 / 11:33

  Ihana vaaleanpunainen pioni <3 Kaunis kukka…näitä minäkin haluaisin omalle pihallemme!Aurinkoista viikonloppua :)

 3. 31.5.2015 / 11:14

  Pionit on aivan upeita! Voimia sunnuntaihin! Itsekään en osaa nukkua päikkäreitä, vaikka miten väsyttäisi :/

 4. amsku
  31.5.2015 / 23:03

  Meillä edellinen talon asukas oli istuttanut juuri tuollaisia pinkkejä pioneita takapihalle, mutta meillä ei ollut niistä mitään tietoa ennenkuin ne nousivat penkistä vasta kun uusimme pihaa ja ilmeisesti kasvit sai mieleisiään ravinteita. Tuntuu että joka kesä tulee enemmän ja enemmän pioneita :) Harmi vaan kun kestävät niin vähän aikaa, yleensä tulee aina joku raju kesäsademyrsky ja hakkaa kukat hajalle ennenaikojaan…

  • 1.6.2015 / 17:09

   Oi että, olipa varmasti ihana yllätys! Pionit on kyllä niin kauniita, onneksi tuo ostamani on vielä voimissaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.