Wanted: langaton tulostin!

Voi mikä urakka mulla oli eilen illalla, hikoiluttaa muistella! Mun piti tulostaa monenlaista kirjanpitoon liittyvää ja järjestellä kuitteja tämänaamuista tilitoimistossa käyntiä varten. Nooh, helpommin sanottu kuin tehty! Mun tulostimeen kytketty läppärini kerta kaikkiaan teki niin paljon temppuja, että mun korvista nousi savu. Oikeasti. Kolme tuntia värkkäsin sen kanssa aina välillä poikaa syöttäen ja leikittäen, mutta vasta iltakahdeksalta sain huokaista helpotuksesta, kun tulostin lauloi iloisesti. Löysin lopulta googlettamalla toimivat ohjeet ja sain ongelmat ratkaistua. Tosin hoin, että nyt lähtee tulostin vaihtoon. Joten, hakusessa langaton tulostin! Sen avulla vältämme nämä ärsytykset ja vanhan läppärin temppuilut. Kuulostaa aivan luksukselta, että miltä tahansa koneelta voisi tulostaa, niin ja myöskin tabletilta ja iPhoneltani! Nimittäin illalla osa ajasta meni siihen, kun mies yritti kytkeä omaa läppäriään tulostimeen eikä onnistunut. Läppäri herjasi koko ajan jotain eikä pelittänyt tulostimen kanssa sitten millään. Juueikiitos tällaisille kytkösyrityksille tulevaisuudessa.

Tätä tulostintuskailua on jatkunut jo viime vuodesta lähtien. Tulostimessa itsessään ei ole siis mitään vikaa, oikein laadukas värilasertulostin on kyseessä. Ongelma on juuri tuossa, että tulostin on kytketty 11 vuotta vanhaan läppäriini (minitoimistooni), sillä en halua sitä varsinaiseen työhuoneeseen työpöydälle tilaa viemään. Tuntuu kuitenkin hieman rasittavalta lähteä aina sen luokse minitoimistoon tulostelemaan, jos se tulostettava asia onkin jossain toisessa läppärissä ja näinhän useimmiten onkin. Tuohon langaton tulostin olisi melkoinen ässä!
Tämä kuva nyt ei liity asiaan mitenkään, mutta jotenkin tämä aihe (ja etenkin eilinen iltani) vaatii rinnalleen jotain kevyempää…

rantakuva

Mutta mutta, mietin myös valokuvatulostinta! Löytyykö käyttökokemuksia ja jos löytyy, niin mistä mallista? Onko kuvien laatu hyvä? Entä mitä langatonta tulostinta/monitoimilaitetta suosittelette? Onko nykypäivän mustesuihkutulostinten (esim. Canon Pixma MG7550 AIOlaatu riittävä, jos on tottunut lasertulostimeen?

Tämän tiistain sanat: tulostin ja Touhutalo.

Comments

 1. moonangel
  9.6.2015 / 10:09

  Meiltä löytyy Epson XP-415, olemme olleet tyytyväisiä laatuun. Tulostimme suunnittelemani kiitoskortitkin häiden jälkeen valokuvapaperille ja laatu oli kyllä hyvä :) Langaton on melkoista plussaa siihen että aina piti raahata tulostin viereen ja liittää johdolla, nyt tarvitsee vain laittaa tulostin päälle ja toisesta huoneesta voi huoletta tulostaa. Tulostimia ja nuita monitoimilaitteita alkaa olemaan melkolailla markkinoilla, että vähemmästäkin hirvittää mennä kauppaan valitsemaan uutta laitetta.

  • 11.6.2015 / 14:11

   Älä muuta sano; melkoinen vaihtoehtoviidakko näissäkin! Kiitos viestistäsi, en ole vielä hankintaa tehnyt, mutta näillä näkymin huomenna kaupoille :)

 2. hheidi
  10.6.2015 / 09:16

  Meillä oli joskus joku halpa Canonin tai HPn wifi-tulostin. Ongelmana oli, että kun muuton jälkeen ei ollutkaan enää wifiä, ei tulostintakaan voinut käyttää, sillä sen mukana ei tullut kaapeleita, joilla tulostimen olisi voinut yhdistää koneeseen!

  Suosittelen siis panostamaan tulostimeen, eikä ostamaan halpaa (alle 60 €) tulostinta, jolla ei tee pidemmän päälle mitään.

  • 11.6.2015 / 14:13

   Aivan, hyvä pointti! Monissa lukeekin, että kaapelia ei tule mukana… Tuohon ei näyttänyt kyllä hinta vaikuttavan: yli 200 euron laitteissakaan ei kaikissa tule kaapelia mukana. Itse olin ajatellut 200 euroa katoksi tälle hankinnalle. Huomenna kaupoille vaihtoehtoja kurkkimaan :)

  • 12.6.2015 / 21:05

   Pakko tähän vielä lisätä, että tarkoitat USB-kaapelia? WiFi-tulostinten mukana ei kuulemma koskaan tule sitä, vaan se tulee ostaa erikseen. Maksaa alle 10 euroa :).

 3. Sini
  29.11.2015 / 14:52

  Piti palata tänne arkistoihin, kun muistin tämän pähkäilyn tulostimesta. Meillä nyt sama homma edessä, uuden tulostimen hankinta. Minua kiinnostaisi mihin laitteeseen päädyit :)
  Itse olen yrittänyt vertailla valkoisia pienikokoisia tulostimia, joissa riittäisi potku myös valokuvien tulostamiseen. Valikoimaa vaan on niin valtavasti, huh!

  • 30.11.2015 / 13:47

   Moi Sini! Voi tuo vaihtoehtojen viidakko on tosiaan valtava… Itse päädyin lopulta Canon Pixma -tulostimeen. Tarkka malli on MG7550.
   Lasertulostimeen tottuneena oli hieman totuttelemista tähän mustesuihkutulostimeen, mutta koska langaton tulostin oli saatava niin… En nimittäin ollut valmis maksamaan langattomasta lasertulostimesta noin 400 euroa :D. Tällä voi myös skannata ja kopioida, itse tarvitsen varsinkin kopio-ominaisuutta. Valokuvapaperille olen tulostanut värikuvia ja olen ollut tyytyväinen tulostusjälkeen! Ja onhan se kätevää, kun voi tulostaa miltä laitteelta tahansa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.