Yksivuotisneuvolassa

Kävimme yksivuotisneuvolassa kuukausi sitten. Tuo olikin mukava ja samalla jännittävä neuvolakäynti. Siellä kyseltiin lähinnä ruokailutottumuksista (mm. maitotuotteiden käytöstä, mahdollisista allergioista jne.), motorisista taidoista sekä kielellisestä kehityksestä. Rokotteita oli luvassa kolme, mutta olin jo etukäteen päättänyt, että otamme niistä vain kaksi ja sen kolmannen hieman myöhemmin. Tuntui kurjalta itkettää toista kahden, saati sitten kolmen rokotteen vuoksi. Niinpä kävimme tämän viikon maanantaina hakemassa kolmannen rokotteen: MPR-rokotteen. Onko teidän lapsillenne tullut tuosta oireita? Pojallemme ei ole vielä yhdestäkään rokotteesta tullut mitään oireita, saapa nähdä miten tämän kanssa käy. Tässähän lämpö nousee yleensä vasta viikon päästä rokotteen saamisesta, jos on noustakseen.

Pojalle on tulossa poskihampaita, kaiken lisäksi varmaankin useampi kerrallaan. Millähän voisi helpottaa hänen oloaan? Vähän väliä menee käsi suuhun ja pureskelee sitä. Viilentävät purulelutkaan eivät enää kiinnosta, kun taas vauvana ne olivat pelastus. Toissailtana annoimme särkylääkkeen yön ajaksi, nukkuikin sitten rauhallisesti aamuun asti. Tosin viime yönkin nukkui hyvin, vaikka emme särkylääkettä antaneetkaan. Nyt aamupäivällä vaikutti kuitenkin hirmuisen väsähtäneeltä ja lounaan aikana alkoi itkemään todella voimakkaasti. Meinasi myös nukahtaa syöttötuoliin! Aivan todella epätavallista käytöstä hänelle. Söi ruokansa kyllä loppuun, mutta heti sen jälkeen alkoi taas kova ja tällä kertaa katkeamaton itku. Selkä kaarella huusi kun vaihdoin vaippaa ennen päiväunia. Uni tuli nopeasti, tosin nyyhkytti vielä siinä tyynylläkin. Voi äitin pientä ♥, oli kyllä äitilläkin kyyneleet silmissä.

poika

Tänään paistaa vaihteeksi aurinko, mukavaa! Ajattelin nyt seuraavaksi pitää pienen laiskotteluhetken; syödä rauhassa ja nauttia sen jälkeen kupposen cappuccinoa. En uhraa ajatustakaan millekään siivoamisen tapaiselle. Jos jotain hyödyllistä niin viikonlopun kauppalistaa voisi raapustella…

olohuone

Aurinkoista päivää! 

Comments

 1. 11.6.2015 / 13:41

  Meillekään ei aikaisemmista rokotteista ole tullut oireita, eikä tullut nyt MPR-rokotteestakaan :) Ihanan huomaamatonta! Toivotaan teille samaa!

 2. Riitta
  11.6.2015 / 13:54

  Moni kehuu sitä afta-geeliä (Aftex tms.) sipaisevansa ikeniin erityisesti yötä vasten helppttamaan puhkeavia hampaita. Itse en ole kokeillut, kun hampaat tulivat ilman sen kummempia vaivoja ja itkuja :)

  Ei ole tullut koskaan rokotteista mitään, vaikka ollaan niitä vähän liiaksikin ottamaan :/

  Aurinkoista päivää sinne ♡

  Ps.saako kysyä mitkä olivat pienen miehen 1v-mitat :) ?

  • 11.6.2015 / 14:09

   Kiitti vinkistä, Riitta! Ja kiitos 8)
   Saa toki kysyä mittoja, näitä on aina mielenkiintoista kuulla! Eli 10 420 kg ja 78,2 cm :)

   • 11.6.2015 / 15:02

    Teillähän poitsu on hyvänmittainen! :) meillä neiti 76,5cm ja 9kg, pidempi kuin isoveljensä ja kilon kevyempi. Jännä nähä sitte jatkossa miten käyrät kehittyy.

    • 12.6.2015 / 21:07

     Eikö! Tosi usein kuulee onpas pitkä poika -kommenttia. Kiva kuulla teidän neidin mittoja, nämä on aina mielenkiintoisia kun ovat niin ihanan erilaisia kaikki :).

 3. 11.6.2015 / 15:07

  Me otettiin kaikki kolme kerralla, en kyllä huomannu mitään ihmeempiä niistä tulleen. Ja jos tuli niin enpä hoksannu yhdistää. Meillä kans vaikuttais hampuleita tulevan, toissayönä kitisi vähän väliä ja kolme kertaa heräsi, annoin vettä ja kerran pullosta maitoa. Viimeyönä heräsi kaks kertaa ja kerran huusi unissaan niinkuin olis tosi kipeetä käyny. Nukkui tosi pitkään, heräsi vasta 10 jälkeen aamulla ja yhden aikoihin meni jo päikkäreille. Kovaa hommaa hampaiden kasvatus.

  • 12.6.2015 / 21:09

   Hyvä että pääsitte vähällä! Tosin ainahan sen rokotteen oireet valitsee mieluummin kuin itse sen kamalan taudin :/.
   Hampaat ottaa kyllä koville, voi voi! Annettiin pojalle ensi yöksi särkylääke, vaikutti sen verran tuskaiselta raasu ♥

 4. henna
  12.6.2015 / 11:12

  Mekin otettiin 3 piikkiä kerralla, itku oli kovaa ja mummu onneksi oli mukana, poika oli sanonut mummulle autossakin vielä että oijoi oijoi. Ei tullut kuumetta, ei hampaiden tuloon auto muu kuin tuo lasten särkylääke yöksi.

  • 12.6.2015 / 21:11

   Voi poikaa! Onneksi unohtavat nopeasti. Minäkin otin yksivuotisneuvolaan miehen mukaan pojan pitelijäksi, nyt alkuviikosta olin yksin. Keksin viime hetkillä ottaa mukaan erään lelun, jota poika ei ollut nähnyt yli kuukauteen: vei huomion kyllä nopeasti ja tehokkaasti ja niin vain unohtui vasta laitettu piikki! :)

 5. Äippä
  12.6.2015 / 23:12

  Mekin otettiin tytölle kaikki 3 samalla kertaa. Ensin pistettin käsivarteen mpr rokote ”helpomman ”sano terkka. Olikin koska ei mene lihakseen asti. Nyt kohta2 vk mennyt ja ei sivu oireita..Meillä annettu tytölle aina rokotus iltana särkylääkettä koska itku on silloin ollut sen verran normaalia kovempaa. On auttanut kipuun ja nukkumaan. Onko normaali maito teidän pojalle alkanut maistumaan? Imetätkö vielä ennen nukkumaanenoa illalla? Me vielä mennään iltametyksen kanssa unille. Ei ole ollut syytä vielä lopettaa sitä. Mukavaa viikonloppua!

  • 13.6.2015 / 16:33

   Kiva kuulla, että teilläkin meni noin hienosti rokotteiden kanssa! Meillä ollut juuri tuo sama särkylääketaktiikka rokotusten jälkeisenä yönä. Vähän kuin varmuuden vuoksi, jos sattuukin yöllä lämpö nousemaan tai rokotuspaikka kipuilemaan.
   Juu maito on alkanut maistumaan nyt paremmin, mutta ei sitä vieläkään mene kuin desin verran päivässä, jos sitäkään. Paljonkohan sitä pitäisi tässä vaiheessa juoda, hmm… Olen tähän asti imettänyt aina aamuisin ja sitten ennen nukkumaanmenoa klo 19-20 välillä. Poika tulee aina iltaisin itse maitoa pyytämään, mutta eilen oli ensimmäinen kerta, kun tuo iltaimetys jäi väliin. Oltiin nimittäin ulkona lähes kahdeksaan saakka ja se sitten sen vuoksi unohtui meiltä molemmilta.
   Mukava kuulla miten teillä! :) Kiitos, kivaa viikonlopun jatkoa sinullekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.