Terassikaksikko

Tulipa muuten täydelliseen aikaan lasitettua meidän terassi! Lehdistä saa lukea, miten nyt on ollut kylmin alkukesä 24 vuoteen, joten terassilla tuskin olisi tullut paljoakaan nyt touko-kesäkuussa hengailtua. Nyt asian laita on kuitenkin toinen, kiitos lasituksen, jonka hankimme blogiyhteistyökumppaniltani Lumonilta.

222

Vain satunnaisesti on iltaisin huvittanut pyörähtää avoterassin puolella ja silloinkin on ollut erittäin tarkkaa tutkailua sään suhteen: lämpöisiä auringonsäteitä ja vain vähän tuulta turkkiini, kiitos.

276

Taitaa olla sanomattakin selvää, että murmelikaksikkoni on ottanut terassin lasitetun osuuden heti omakseen. Tigrulla on lempipaikkana tuo kyseinen nojatuoli ja sen selkänojatyyny. Siitä on tosi hyvä tähystellä takapihaa, tosi laaja tähystelykulma muuten! Tuo paikka on vakio eikä kamua mielellään oteta samalle nojatuolille hengailemaan…

211

Mutta mehän tunnemme tuon kamun, hän on sinnikäs. Ei ole luovuttanut edes kahdeksassa vuodessa… Aina täytyy yrittää, sillä koskaan ei tiedä, milloin kaveri muuttaakin mielensä! Ja kyllähän tässä on pojan syntymän myötä selvää lähentymistä kissoilla tapahtunut, ikään kuin sellaista yhteen hiileen puhaltamista. Mutta Tigru on Tigru, ei edelleenkään kissojen ystävä.

205

Istuskelin sohvalla kattimatteja vastapäätä ja laitoin kameran viereeni sohvalle. Siinä piilokamerataktiikalla sain pari erittäin aitoa kuvaa:

214

On se rentoa! Vähän turkkia pestä aina silloin tällöin torkkujen välissä ja toinen vain päätä kääntelee, milloin minkäkin äänen suuntaan. Usein silmät ummessa. Se tässä varmasti kissoja niin kovasti miellyttääkin: kaikki ulkoilmaäänet kantautuvat korviin hyvin, mutta silti on lämpimämpää kuin ulkona. Ja turvallistakin; ei tarvitse vain torkkua, vaan voi vaipua syväänkin uneen kaikessa rauhassa.

218

Jos joutuu terassin ulkopuolelle, niin se kaduttaa heti ja takaisin on päästävä ennen kuin nojatuolipaikkansa menettää. Toista ei alunperinkään huvita terassilasien suojasta poistua…

cats

Näin! Tänä viikonloppuna täällä ovat laiskotelleet vain kissat. Nooh ehkä mies ja poikakin jonkin verran. Itse olen paiskinut taukoamatta töitä, jatkaen taas ihan näillä näppäimillä! Mutta jotain muutakin on viikonloppuuni mahtunut. Ystävien tapaamista, ulkoilmasta nauttimista, grilliherkkuja, kesän ensimmäinen mansikkakakku (ai, ai!) ja mm. perjantai-iltana istuin yli kaksi tuntia hiomassa ja testailemassa KP Blogit -sivustoa, jonka Suvi oli juuri avannut. Kauan tuo olikin meillä molemmilla mielessä pyörinyt, mutta miten jonkin asian toteutusajankohta joskus vain venyy ja vanuu – ihan vaikka kyseessä olisi jokin noinkin pieni asia! Mutta nyt se on olemassa, tulkaahan tykkäilemään! Ja hei, mitäs kaikkia blogeja täältä Keski-Pohjanmaalta löytyykään?

Comments

 1. mummo
  14.6.2015 / 09:13

  ihania kissa veijareita..niitä on aina hauska seurata ja kiva kuulla kuulumisia ,,kyllä teidän kissa herroilla kelpaa vietää vaikka millaisia kesäpäiviä kun on tuolaineen kissa terassi ;) miau…. tv mummo

 2. Ano
  14.6.2015 / 09:43

  Ihana terassi! Mistä tuo teidän valkoinen pöytäryhmä on?

  • 14.6.2015 / 15:29

   Kiitti! Tarkoitatko tuota, joka näkyy taustalla kissan lähikuvassa? Pöytä on harmaa kivipöytä (Maskusta) ja tuolit Driaden valkoiset Toy-tuolit.

 3. 14.6.2015 / 10:28

  Ai miten nätti ja näpsä terde. Kyllä vähän kateeksi käy. Ja kisut on vallan suloiset!

 4. memuli
  14.6.2015 / 21:25

  Oletkos nyt tyytyväinen harmaisiin palkkeihin. Tuliko tehtyä oikea ratkaisu?
  Minusta näyttävät erittäin hyviltä.

  • 15.6.2015 / 18:59

   Olen kyllä tyytyväinen! Jahkaaja-luonne toki alkuun välillä mietti, millaiselta olisi näyttänyt valkoisilla palkeilla, mutta hyvä näin :). Tuo kivat raamit lasitukselle ja valkoiset pylväät erottuvat tuolta kivasti. Parhaiten sen ehkä huomaa terassin sisällä ollessa. Hirmuisen mukava kuulla mielipiteesi! :)

 5. 15.6.2015 / 00:01

  No moikka!

  Täällä myös yksi keskipohjalainen bloggari.
  Hienon työn olette tehneet! Mites tuohon ryhmään pääsee mukaan :)

  T. Sike House&koti blogista

  • 15.6.2015 / 18:58

   Moi! Kiva että ilmoittelit itsestäsi :). Eli tuo sivusto toimii siten, että sinne jokainen Keski-Pohjanmaan bloggaaja voi linkittää omat blogipostauksensa, kuten aamulla teitkin. Linkki ei tule heti näkyviin, sillä ylläpito kuittaa sen ensin; vältämme tällä tavoin spämmiä. Tervetuloa mukaan!

 6. Nimetön
  15.6.2015 / 10:34

  Aivan ihana terassilasitus! Kyllä semmoinen pitäis Suomen ilmanalassa olla joka huushollissa. Ihmettelen myös, miten saatkin niin eloisia ja suloisia kuvia noista kissoista! Mullakin on se 10 vuotias Esko-kissa, mutta aina se katsoo jonnekin muualle tai sulkee silmänsä tai retkottaa maha pystyssä kun yritän sitä kuvata. Hyvää kesänjatkoa huusholliinne! Mekin tästä starttaamme auton nokan muutamaksi viikoksi kohti Keskipohojanmaata…

  • 15.6.2015 / 19:02

   Voi kiitos, Eija! Kissat on niin tottuneita kameraan, että eivät taida olla moksiskaan, paitsi tuo vanhempi. On yleensä kameran edessä sellainen yhden ilmeen -kissa :D.
   Kiitos samoin, hyvää kesää teillekin! Toivotaan, että ilmat tästä muuttuisivat edes hieman kesäisempään suuntaan :).

 7. 15.6.2015 / 15:20

  Tosi hyvältä näyttää ja on varmasti käytännöllinen.

 8. Nimetön
  15.6.2015 / 19:13

  Hei! Aivan ihanan näköistä teidän terassillanne. Mikä mahtaa olla tuo vaaleanpunainen kukka valkoisessa ruukussa? Pidän siitä kovasti :)

  • 15.6.2015 / 19:45

   Ihana kuulla, lämmin kiitos! Kukan sain äitienpäivälahjaksi, äitienpäiväruusun nimikkeellä oli kaupassa :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.