Yksi arkinen kesäpäivä

Arkinen, mutta kuitenkin erityinen. Päivä alkoi ihanasti, ei tietoakaan kiireestä! Sain aamulla jäädä nukkumaan yhdeksään (eilen oli miehen vuoro) ja kun mies ja poika tulivat herättämään, tuntui olo niiiin levänneeltä! Kömmin ulos pimeästä makuuhuoneesta ja näin olohuoneen ikkunoista, miten aurinko paistoi kauniisti. Lämpöasteista viis, aurinko on pääasia! Sen jälkeen kipittelin keittiöön ja löysin pöydästä valmiin aamiaisen herkullisine leipineen, appelsiinimehuineen ja hunajameloneineen. Oi että, olipa ihanan värikäs pöytä ja mukava tapa herätä! (Kovat paineet huomiselle, kun on miehen vuoro nukkua ja mulla tuo aamiaishuki :D).

Eilen tosiaan juhlistettiin miehen synttäreitä perheen kesken; pojan isovanhemmat kävivät kakkukahveilla. Tein Soilen vinkistä tuollaisen herkullisen mansikka-vadelma-banoffee -kakun (mikä lie nimensä nyt olisikaan…), tosin muutin sitä hieman. Käytän kesäkakuissa usein noita valmispohjia; nopeus ja vaivattomuus on valttia! Maistuvat tosi hyviltä, joten mausta ei tarvitse tinkiä. Alimmaiseen kerrokseen laitoin banaaniviipaleita ja kondensoidusta maidosta valmistettua kinuskia, päälle reilusti kermavaahtoa ja mansikoita sekä vadelmia. Tein kakun jo sunnuntai-iltana, jotta se ehti maustua jääkaapissa yön yli. Hyvä veto! Jännitin, tuliko liian imelä, mutta vadelmat olivat sen verran kirpsakoita, että peittivät liian makeuden alleen. Herkullinen ja hyvin teki kauppansa!

Mitäs muuta tänään on puuhasteltu? Mies on tosiaan lomalla, joten meillä kaikilla on lomaa 8).
Kun olin herkutellut aamiaisen, hoidin koneella muutamia blogijuttuja ja -sähköposteja. Sen jälkeen aloin valmistautumaan kaupungille lähtöön: fysioterapia odotti! Mies ja poika lähtivät ulos ja minä suuntasin autolleni. Otin samalla mukaan pari juttua, jotka olin aiemmin myynyt Facebook-kirppiksellä. Treffasin ostajat kaupungilla ja fysioterapian jälkeen kurvasin lisäjumppaohjeiden kera takaisin kotiin. Heti saavuttuani mies lähti pelaamaan tennistä ja me jäimme pojan kanssa lounastamaan. Sen jälkeen puheluja vakuutusyhtiöön liittyen siihen autoni lommoon ja sitten poika unten maille. Hetki sitten istuin alas ja herkuttelin mansikkakakun jämät, joita en jaksanut aamupalan yhteydessä syödä. Nyt hörpin cappuccinon pohjia ja kirjoittelen tätä, ehkä ehdin vielä hetken vain olla. Kun poika herää, mies on todennäköisesti edelleen pelaamassa tennistä. Me taidamme sitten suunnata uudelle kaupunkireissulle, sillä en aamupäivällä ehtinyt piipahtaa Askossa. Sitten ruuanlaittoa ja varmaankin kotoilua ja pihahengailua loppuilta!

Mitäs teidän tiistaipäivänne sisältää?

Comments

 1. Elina
  14.7.2015 / 15:24

  Nam! Näyttää niin herkulliselta! Laitoitko kakkuun siis valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa (kinuskia)? Mistä semmoista saa? Hirvittää se keittoaika niin olen skipannut sen takia aina.Ja onnentoivotukset teille, niin miehelle kuin sinulla ja pojalle yhteisistä lomapäivistä! :)

  • 15.7.2015 / 13:50

   Ostin sen siis purkissa, jota keittelin sitten kattilassa. Keittoaika on tosiaan pitkä: 1-2 tuntia, mutta kun sen tietää etukäteen niin sen saa järjestymään :). Prismasta ostin, leivontatarvikkeiden puolelta. Sai sitä kauan kyllä metsästää, kun ei myyjiä näkynyt missään, että olisi voinut kysyä.
   Kiitokset Elina!

  • Henni
   15.7.2015 / 15:08

   Valmiiksi keitettyä kondensoituamaitoa tuntuu nykyään näkyvän lähes jokaisen kaupan hyllyllä joka myy myös normaalia. Yleensä ruskeassa purkissa. Tuo keittämätön on muuten herkkua esim. teessä tai kahvissa jos tykkää käyttää sekä maitoa että sokeria :)

 2. 14.7.2015 / 16:02

  Minä olen pyykännyt, ruokkinut lapset miehen eilen illalla tekemällä ruoalla(makaronit vain keitin) neitin päikyillä paistoin lättyjä ja syötiin poitsun kanssa jätskit parvekkeella. Kerkisin vielä keittää kahvit ja lukea pari riviä tyhjänpäiväistä mutta rentouttavaa pokkaria. Neidin herättyä iskikin näköhäiriöt ja tässä ootellut että mies kotiutuis töistä että pääsis lepäämään :/

 3. 14.7.2015 / 17:13

  Eikö oo muuten aivan ihanaa se kondensoitu maito! Olisin voinut syödä sitä sellaisenaan lusikalla vaikka koko purkin :D Minäkin laitoin valmiit pohjat kakkuun; Haaparannan Ica-maxista saa kakkupohjia, jotka muistuttavat ihan itseleipomaa versiota ;)

 4. sanna
  15.7.2015 / 10:50

  hei, oletko vielä kiinnostunut woodnotes avenue matosta ? minulla olisi juuri sellainen josta olet haaveillut. Myynnissä muuton takia eikä enään sovi sistustukseemme värien puolesta :)

  • 15.7.2015 / 13:47

   Oi oi :P :P :P. Olen kyllä kiinnostunut! Olen vain epäröinyt hankintaa sen vuoksi, kun poika on vasta niin pieni (onko matto pian entinen :D) ja lisäksi siksi, että en ole varma, miten se istuu kotiimme… Liikkeestä ostettaessa sen voisi toki palauttaa, mutta on siinä aina oma hommansa. Voisit laittaa mulle sähköpostilla lisätietoja: maton koko, kunto, hinta yms. Jään innolla odottamaan! Kiitos Sanna! :)

   • Jonna
    17.8.2015 / 11:44

    Pitkästä aikaa tulin lukemaan blogiasi ja ahmin näköjään kommentitkin samalla. Tähän kommenttiin kuitenkin tartuin, kun itsellä oli uuden maton ostaminen ajankohtaista keväällä. Sotkasta eivät antaneet matoille lainkaan vaihto- tai palautusoikeutta, vedoten yhtenäiseen käytäntöön, kun ei tiedetä onko asiakkaalla esimerkiksi lemmikkejä (palautetun maton uudelleen myynti allergiselle asiakkaalle). Myyjä kehotti tilaamaan nettikaupasta, jolloin jo laki määrää vaihto- ja palautusoikeuden, ja maton kokeilu kotona onnistuu. Tämä vain tuli siis mieleen.

 5. Marja
  16.7.2015 / 08:48

  Voitko antaa vinkin, minkä merkkiset kakkupohjat on parhaita? Olen viimeksi testannut jotain sellaista joskus vuosikausia sitten ja se oli esanssinen.

  • 16.7.2015 / 21:59

   Vielä viime kesänä oli myynnissä sitä yhtä, mitä käytin vuosikausia (en muista nimeä). Enää tänä kesänä en ole niitä löytänyt… Nyt olen sitten ostanut mm. K-Menu-merkiltä ja olen tykännyt. Makuasioita toki! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.