Ihana palata kotiin

olohuone

pioni

Joskus lomalta kotiin palatessa iskee haikeus. Ei huvittaisi palata kotiin eikä olla kotona, haluaisi rennon ja huolettoman lomailun vain jatkuvan ja jatkuvan! Sillä tottahan on, että lomailu tuntuu erilaiselta siellä jossain muualla kuin kotiympyröissä. Siellä ollaan huolettomampia eikä arkiaskareet pyöri mielessä. Matkan päällä keskitytään vain ja ainoastaan lomaan ja lomaseuraan; ajatuksia ei juurikaan katko tiski- tai pyykkivuoret. Niitä mietitään vasta kotona. 

Kyllä, koti on maailman paras paikka, mutta se ei aina välttämättä ole päällimmäinen ajatus loman loppuessa. Loman loppuminen saattaa ehkä jopa vähän surettaakin, mutta aika pian siihen kotielämään taas tottuu ja suusta pääsee hartaasti ja koko sydämestä onpa ihanaa olla kotona! Tuota ajatusta voi jouduttaa muutamilla pienillä teoilla ennen kuin matkalle lähtee. Kaikkein tärkeintä tässä lienee tylsästi siivous. Kukapa ei haluaisi palata siistiin ja puhtaaseen kotiin!

pink

tuoksukynttilä

Lattiasta kattoon ei tokikaan tarvitse kotia puunata, mutta edes jotain pientä: tavaroiden järjestäminen omille paikoilleen, pölyjen pyyhkiminen, imurointi, keittiön ja vessojen siivous, vuodevaatteiden vaihto… Juu, mulla käy usein näin, kun alan siivoamaan jotain pientä. Siivoamiset vain paisuu ja paisuu otan vielä vähän tuolta, jaa tuonkin voisi siistiä, laitanpas nuokin samalla tuulettumaan jne.
Jokainenhan tietää, että siivotun kodin kruunaa kukkakimppu! Parin päivän matkaa varten tuonkin pienen investoinnin voi tehdä: hankkia valmiiksi maljakkoon kukkasen tai kaksi. Onpa ihanaa tulla kotiin, kun vastassa on kauniita kukkasia. Tuota hyvää mieltä lisää entisestään kodissa leijaileva tuoksukynttilän herkullinen tuoksu, joten lähtöä edeltävänä iltana kannattaa edessäolevaa matkaa fiilistellä pienen kynttilähetken kera. Lopuksi se piste iin päälle: miten luksukselta tuntuukaan illalla laukkujen purkamisen jälkeen käpertyä puhtaisiin lakanoihin, omaan sänkyyn. Nämä pienet toimenpiteet toteutin itse ennen kuin lähdimme pienelle minilomalle tällä viikolla. Nyt olemme matkalla kotiin ja pian voin taas huokaista onnellisena, että kyllä oma koti on vain ♥.
Mutta olipa meillä oikein kunnon luksuslomakin, jota päätimme eilen aivan yllättäen jatkaa vielä yhdellä yöllä, mutta palataanpas näihin matkajuttuihin tarkemmin hieman myöhemmin!

pellavatyyny

Comments

 1. Hanna
  25.7.2015 / 11:03

  Yhdyn ihan kaikkeen kirjoittamaasi. Alkuviikosta oltiin kolme päivää reissussa. Haikea oli kun loma loppui, mutta ihana kuitenkin tulla kotiin. Ja puhtaaseen sänkyyn pääsi meilläkin ja muutenkin puhtaaseen kotiin. Lomalle lähtöä edeltävä päivä menikin siivoamiseen sillä mikä sen ihanampaa kuin tulla siistiin kotiin takaisin.

  • 26.7.2015 / 21:55

   Se omaan sänkyyn kellahtaminen on kyllä aikamoista! ♥ Mutta kyllä mua huvittaisi heti matkalle, jollekin viikon reissulle esimerkiksi! Pieni poikani kun paljastui niin hurmaavaksi pikkuturistiksi, mitä en kyllä tosissani missään vaiheessa epäillytkään. Ihan parasta matkaseuraa ♥ :)
   Teitkös matkalta laukkulöydön? :)

   • Hanna
    27.7.2015 / 14:44

    Juu löysin laukun ☺
    DKNY pikkulaukku ja tietenkin jouduin sitten ostaa myös pienen rahapussin/kotelon jonne saa kortit sekin DKNY. Mun rahapussi on niin suuri, että vei laukusta koko tilan. Tuo laukku on kiva sopii ilta käyttöön mutta myös päiväksi. Olkain on pitkä et saa olalle ja myös crossbodyksi ja sen saa myös kaksinkerroin jolloin lyhyempi hihna. Oli kyllä tosi nätti ja hyvä ostos ☺

 2. Henna
  26.7.2015 / 21:15

  Mikä tuo ihana lipasto on? :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.