Lomahaahuilua

Nyt ei meinaa päästä tähän kotielämään takaisin kiinni sitten millään – haluan takaisin lomalle! Laukut on purettu ja kone pesee matkavaatteita; ihan hyvä saavutus, kun mieli haahuilee vielä lomamuistoissa… Kaksipäiväinen lomamme venyi nelipäiväiseksi, mikäs sen mukavampaa! Siinä vaiheessa, kun matkalaukussa on vain likaisia vaatteita ja päällä ne viimeiset jotakuinkin puhtaat, on aika suunnata kotiin.

Tällä lomalla koin monta en ole koskaan -juttua. Esimerkkeinä jokunen: en ole koskaan aiemmin kokenut laivamatkustusta mitenkään erityisen luksuksena, nyt koin! En ole koskaan aiemmin juonut niin pahaa cappuccinoa kuin mitä Scandic Tampere Stationin automaatista sai. Automatkan cappuccinot jäivät kuppeihin. Anteeksi, mutta yäk mitä tulikuumaa vesikuralitkua. En ole koskaan aiemmin matkustanut neljää päivää vain yhdellä aikataulurajoituksella: laivaan täytyy ehtiä (niin ja valitettavasti sieltä täytyi myös tiettyyn aikaan poistua…). En ole koskaan aiemmin ostanut Victoria’s Secretin tuotteita – nyt hullaannuin! En ole koskaan lomalla kokenut noin suuria sään vaihteluita lyhyen ajan sisällä kuin nyt: tunnin sisällä ehti usein sataa kaatamalla, sitten taas aurinko paistoi kuumasti ja yhtäkkiä oli taas pilvistä ja tuulista. En ole koskaan pahemmin nolostellut pojan itkuja julkisilla paikoilla (niitä on muutenkin ollut todella vähän), paitsi tällä lomalla terminaalissa laivaannousua odottaessamme poikamme huutaessa pää punaisena laitettuamme hänet rattaisiin. Kimeä ääni kaikui ihan kivasti! Ja heti sen jälkeen sain nauraa mahani ja poskeni kipeiksi, tuntien samalla suurta ylpeyttä ihanasta pojastani japanilaisryhmän tullessa häntä viihdyttämään ja valokuvaamaan :D. Sanonpahan vain, että voi pojat mikä puolituntinen!

En ole koskaan toivonut pääseväni kotisohvan sijaan laivalle päikkäreille, tänään toivoin. Mutta kyllä nuo sohvapäikkäritkin maistuivat: yli tunti sikeää unta! Tämä kuvan laivamuisto lämmittää silti vielä pitkään; aivan täydelliset vuodevaatteet – voiko olla tottakaan, mutta paremmat tyynyt kuin kotona! Mitä muuta luksusta meidän laivalomaamme sisältyi, siihen palaan myöhemmin, sillä se ansaitsee ihan oman postauksensa. Nyt syömään! Kivaa sunnuntaipäivää teille!

Comments

 1. Nimetön
  26.7.2015 / 22:55

  Mielelläni kuulisin matkastanne ja kuinka poikanne siellä viihtyi. Kuinka ruokailut (oliko kotoa purkkiruokaa mukana)? Miten yöt meni? Oliko oma matkasänky mukana? Entä muu aktiviteetti pojalla päivällä? Olemme lähdössä muutaman yön reissulle ja tyttömme 14kk eka reissu. Hieman toki jännitän kuinka tulee menemään.. Kävely vielä huteraa ja ei viihdy (autossa /rattaissa) istumassa pitkään.. Tulipa monta kysymystä, mutta näitä tämmöisiä itse pohtii uuden asian edessä:)

  • 27.7.2015 / 19:37

   Olinkin ajatellut tämäntapaista postausta kirjoitella, mutta kiva kun kyselit noin yksityiskohtaisesti, niin tulee kattavampi juttu! Aloin jo heti luonnostelemaan tätä, valmistuu viimeistään ylihuomiseksi. Ehtiikö, jos vastaan vasta postauksessani noihin kysymyksiisi?
   Ihan tuttuja mietteitä, noita itsekin ennen matkaamme pohdin!

 2. Rouva Yrjänä
  26.7.2015 / 23:06

  Viking Grace on niin kiva laiva, siellä voi tehdä kaikenlaista tai vain yksinkertaisesti olla tekemättä mitään! Paras laivareissumuistoni on juurikin Gracelta parin vuoden takaa, kun heti häidemme jälkeen sunnuntai-iltana lähdettiin miniristeilylle Turusta Tukholmaan ja sai vain olla, rentoutua & fiilistellä edellistä iltaa! Seuraava Grace risteily odottaakin kuukauden päässä, kun menemme ”rentoutumisreissulle” juuri valmistuneen omakotitalomme kunniaksi. Ja kyllä, ne vuodevaatteet sekä se parisänky ylipäätään oli aivan huippu! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.