M/S Viking Grace – luksuslomailua laivalla

Meidän loman ehdottomaksi kohokohdaksi nousi 23 tunnin risteily Viking Linen M/S Viking Gracella. Tuolla upeudella, joka on niin paljon puhuttu ja kehuttu. Nyt voin todeta, että ei suotta, ei lainkaan suotta! Alunperinhän olimme harkinneet hotellipakettia: lähtö Helsingistä, yö hotellissa Tukholmassa ja mennen tullen laivassa. Oulun matkamme johdosta/ansiosta tulimme toisiin ajatuksiin, matka kun ei mennyt ihan putkeen. Tosin nyt jälkeenpäin olen oivaltanut, että tuon ajankohdan nukkumavaikeudet johtuivat ylläri pylläri pojan hampaista. Katkonaiset unet jatkuivat nimittäin kotonakin pari-kolme viikkoa. Onni onnettomuudessa, että laitoimme kuitenkin tuon Oulun reissun ansiosta matkasuunnitelmat uusiksi, muuten Viking Grace olisi meiltä edelleen kokematta.

hytti

En ole koskaan aikuisiällä ollut mikään laivamatkafani. Se on ehkä ollut vain yksi ohjelmanumero kesälomalla, jos ei ole oikein muutakaan keksinyt. ”No mennään nyt ainakin laivalle.” Nyt suhtaudun tuohon täysin toisella tapaa, sillä vihdoin on laiva, jolla voi kokea jotain extraa, jotain luksusta! Varasin meille tilavan Premium-hytin. Hytissä (tai puhuisin ehkä hotellihuoneesta, vaikkakin hieman ahtaammanpuoleisesta sellaisesta = noin 14 neliötä) oli iso ikkuna merelle, parivuode sekä levitettävä vuodesohva. Jälkimmäinen oli niin nappivalinta pientä poikaamme ajatellen! Teimme hänelle vuodesohvaan kivan pesämäisen nukkumapaikan, johon sitten itsekin klo 4 siirryin… Poika istui keskellä yötä sängyllään unikaveri kädessään ja osoitti silmät suurina hytin eri yksityiskohtia samalla hieman täristen, sillä hytissä oli aika viileää eikä hän tykkää nukkua peiton alla… Selitin rauhallisesti, missä olimme ja kävin vuodesohvalle hänen kanssaan nukkumaan. Levitettävän vuodesohvan ansiosta saimme kaikki nukuttua, myös minä, jee! Matkasängyn kanssa on nimittäin enemmän sääntö kuin poikkeus, että poika siirtyy jossain vaiheessa yötä väliimme nukkumaan ja silloin nukkuu vain ja ainoastaan hän. Poikittain isossa sängyssä. Oli niin mukavaa herätä aamuun levänneenä ja alkaa nauttimaan ihanasta laivasta! Täysi kymppi muuten sängylle: ihanan pehmoinen, niin ja myöskin vuodevaatteille! Vuodesohvan uumenista löytynyt tyyny teki mieli ”ottaa” matkamuistoksi, niin superpehmoinen se oli ja vieläpä ilman minkäänmoisia muhkuroita!

ikkunallinen hytti

Mies oli käynyt illalla kysymässä infosta aamiaisen ajankohtaa ja paikkaa, jolloin saimme kuulla, että Premium-hytteihin sekä sviitteihin kuului Oscar-aamiainen kannella 11. Samoin tunnollisina suomalaisina kysyimme, kuuluvatko minibar-tuotteet hytin hintaan; hytistämme kun löytyi minibaarikin. Hyttikuvauksessa se on nimellä jääkaappi, joten olikin iloinen ylläri, että siellä oli sisältöäkin :D. Minibar-tuotteiden kuuluminen hytin hintaan voisi mielestäni lukea jossain minibaarin lähettyvillä, jotta asiaa ei tarvitsisi pähkäillä. Mutta olipa mukava käydä nukkumaan kuoharilasillisen siivittämänä, tuntui niin ihanalta lomafiilikseltä! Me kun emme halunneet kovin myöhään laivalla pienen poikamme kanssa liikkua, vaan rauhoituimme hyttiin heti kymmenen jälkeen (laiva lähti Turun satamasta yhdeksän maissa). Telkkarikin hytistä löytyi; muistutti siis huomattavasti hotellihuonetta.

aamiaisravintola

Ilta päättyi kuoharilasilliseen ja yllätykseksemme myös seuraava päivä alkoi sillä. Aamun kohokohta oli luonnollisesti aamiainen. Oscar à la Carte -ravintolassa oli mukavan rauhallinen tunnelma; ei sinne tänne säntääviä lapsia, vaan kaikki ruokailivat rauhallisesti valkoisten liinojen päällystämissä pöydissä merinäköalasta ja tunnelmallisesta, elävästä pianomusiikista nauttien. Kahvi ja tee tarjoiltiin pöytiin, samoin kuohuviini. Tuo kuoharilasillinen oli mielestäni ihana palvelulisä, piste iin päälle, lomalla kun olimme. Harvemmin sitä kotona tulee aamiaisen yhteydessä kuoharia nautittua… Aamiainen oli valtavan runsas ja monipuolinen; vaikka mitä löytyi kahdenlaisesta kaviaarista pikkusmoothieihin ja leivonnaisiin, slurps! Söimmekin kaikessa rauhassa pöydässämme yli tunnin; pojasta tuli tällä lomalla oikein hotelliaamiaiskonkari: jokaisena kolmena aamuna söimme pitemmän kaavan kautta hitaasti nautiskellen eikä hänelläkään tuntunut olevan syöttötuolista mikään kiire pois, kunhan naposteltavaa vain riitti! Hänen herkkuaan oli erilaiset leivät ja melonit :). 

oscar a la carte

Kaikissa laivan ravintoloissa oli Stokken TrippTrapp-syöttötuoleja, mutta niitä tuntui olevan turhan vähän ainakin näin kesäsesonkiaikana. Aina joutui odottelemaan syöttiksen vapautumista, mutta ei onneksi kovin pitkään.

aamiainen

Lounaan herkuttelimme modernissa ja mutkattomassa Franksissa. Itse söin pasta-aterian, mies burgeraterian – maistuivat! Ennen Turun satamaan saapumista kävimme edelliseltä illalta tutussa Café Sweet & Saltyssa syömässä pientä iltapalaa. Söin siellä elämäni parhaan kanaleivän (löytyi myös ainakin katkarapuversiota), suosittelen erittäin lämpimästi (nytkin täällä vesi kielellä kun muistui mieleen)! Se kyllä kannattaa käyttää mikrossa, joka on sivummalla vapaassa käytössä. Päivä laivalla kului nopeasti! Emme olleet koskaan aiemmin miehen kanssa tehneet tuollaista risteilyä, jolla ollaan koko päivä laivassa; olemme aina olleet vähintään päivän Tukholmassa tai Tallinnassa, joten tuo tuntui oikein kivalta vaihtoehdolta. Ei ollut mihinkään kiire, vaan oli koko päivä aikaa lomailla laivalla. Kylpylä jäi tällä kertaa kokematta, sillä sinne pääsee vain yli 3-vuotiaat lapset, mutta tekemistä riitti muutenkin. Aterioiden ja päiväunien välissä ihastelimme laivaa, shoppailimme tax freessä useampaan otteeseen ja vain olimme. Eräästä kasikannen hytistä taisi muuten muodostua kätevä polku Victoria’s Secretin myymälään, niin monta kertaa siellä kävin suunnittelemassa hankintojani ja kyllähän sitä monenlaista kotiin lähtikin :P.

viking grace

kannella

Sää vaihteli laivallakin useaan otteeseen. Välillä oli pilvistä, välillä satoi ja sitten taas paistoi.  Viking Gracella ei kyllä yhtään tuntunut, että olisimme merellä. Ei keinumista eikä minkäänmoisia ääniä, tosi hiljainen laiva! Mitään känniörvellyksiäkään ei tarvinut todistaa, sellaista meininkiä en huomannut kertaakaan. Laiva oli ihanan viihtyisä, modernia sisustusta, kivoja yksityiskohtia ja joka paikka tosi siistinä ja puhtaana.

Mietin, että seuraavalla kerralla voisi tehdä kaksi risteilyä putkella, sillä yksi vuorokausi menee niin nopeasti. Kyllä, kuulin Turussa eräältä tuttavaltani, että sellaisia risteilyjä tekevät muutkin :D. Oikeasti aivan harmitti, kun risteilymme päättyi ja jouduimme poistumaan laivasta…

Aivan ihana risteily! Tuntui kyllä niin lomalta ja nimenomaan luksuslomalta! ♥

Comments

 1. Heidi
  28.7.2015 / 23:00

  Ihana loma ollut teillä ❤️ Kylläpä oli mukava lukea postaus, kun olen itsekin haaveillut kyseisestä risteilystä ja usko tai älä, kysyttiin juuri viime viikolla täällä vierailleelta tädiltäni (asuvat Turussa), että voisiko sinne varata kaksi yötä putkeen Halit sulle Ihana! Ja lupsakkaa kesän jatkoa…

  • 29.7.2015 / 18:21

   Sattuipas sitten sopivasti! Ja heh, great minds think alike :)
   Kiitos ihanan piristävästä viestistäsi! Mahdollisimman aurinkoista loppukesää! :)

 2. SatuKoo
  12.8.2015 / 21:36

  Kävin myös tänä kesänä risteilemässä Gracella. Tykkäsin kyllä tosi paljon laivan siisteydestä ja modernista ilmeestä verrattuna muihin laivoihin.
  Rauhallinen aamiainen Oscar a la cartessa oli aivan mahtava! Kukaan ei tosiaan säntäillyt minnekään ja samalla kun ihasteli ikkunoista avautuvaa maisemaa Tukholman saaristoon, soi taustalla pianomusiikki. Victoria’s Secretin myymälä tuntui myös hieman lompakossa, mutta kerrankos sitä… ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.