Minun Kokkola-tärpit

Aurinkoisen sunnuntain kunniaksi pientä Kokkola-kierrosta! Kokkola on kiva pienehkö rannikkokaupunki, joka herää kesäisin ihan omaan kukoistukseensa. Osuu varmasti usein matkan varrelle, olitpa sitten menossa etelään tai pohjoiseen, joten pysähdy ihmeessä!

Eräänä aurinkoisena lauantaipäivänä tein pojan kanssa vaunulenkin keskustassa, kamera kaulassa. Koska tuli kerrassaan niin turisti olo tuosta ja ihmisten viipyvistä katseista, niin tägäsin tämän postauksen ihan matkailu-tunnisteen alle :D. Toiveestanne keräsin tähän omia lemppareitani niin ruokapaikkojen, kahviloiden kuin sisustusliikkeidenkin osalta. Ketjuliikkeet jätin suosiolla pois, koska niitä nyt on muuallakin. Keskityin lemppareissani juurikin sellaisiin, joita ei muualta löydy ja joita ei turistina ehkä välttämättä heti bongaisikaan.

puutalo

Sisustusliikkeet

Kokkolan sisustusliikevalikoima on valitettavan suppea. Oma suosikkini on Legera – Inspiration Space, Isokatu 8. Liikkeessä on ihana piipahtaa, siellä on aina niin lämminhenkinen tunnelma rauhallisen musiikin soidessa ja kynttilöiden palaessa. Siellä myös tuoksuu hyvältä, kiitos tuoksukynttilöiden ja erilaisten huonetuoksujen. Legerassa voi hypistellä mm. HAY:n, Tine K Homen, Ylva Skarpin, Pernille Corydonin sekä Skandinaviskin tuotteita.

legera

Toinen piipahtamisen arvoinen liike löytyy osoitteesta Isokatu 29: täältä löydät lifestylemyymälä Zinnan. Tämän viehättävän liikkeen valikoimiin kuuluvat mm. merkit Lexington Home & Clothing, Gant Home, Bruka Design, Pappelina, Rivièra Maison, Linum sekä Tolix.

Ruokaravintolat

Vanhankaupungin Ravintola löytyy nimensä mukaisesti Vanhakaupunki Neristanista osoitteesta Isokatu 28. Tasokas ja tunnelmallinen ravintola, jonne menisin, jos olisin liikkeellä mieheni kanssa kaksin tai muuten vain aikuisporukalla. Pientä lasta en siis tänne ottaisi mukaan. Ravintola korostaa ruokalistallaan kotimaisuutta sekä lähituottajien erikoisuuksia. Tämä ruokaravintola on siitä erikoinen, että sen yhteydessä toimii myös majatalo! Kiva vaihtoehto hieman erilaista majoitusta etsivälle.

vanhankaupungin ravintola

kokkolan vanhakaupunki neristan

Ravintola Wanha Lyhty & Kellari taitaa olla oma henkilökohtainen lempparini Kokkolan ruokaravintoloista. Se vain toimii vuodesta toiseen ja sieltä saa aina lähteä tyytyväisenä, todella herkullista ruokaa nauttineena. Pidän kovasti ravintolan miljööstä, ihanan hämyinen ja tunnelmallinen kellariravintola! Täällä käymme miehen kanssa säännöllisesti herkuttelemassa, poika on tuon ajan yleensä hoidossa. Illalliseen kuuluu aperitiivit, jotka nautitaan ravintolan katutasossa niin ikään tunnelmallisessa pubissa. Kesäisin ravintolalla on myös viihtyisä terassi sisäpihan puolella; tähän vuodenaikaan aperitiivit nautitaan luonnollisesti siellä! Tämä ravintola löytyy osoitteesta Pitkänsillankatu 24. Nettisivuiltaan lainasin seuraavan pätkän:

Vuodesta 1988 olemme pitäneet kunnia-asianamme tehdä ensiluokkaista ruokaa tinkimättä laadukkaista raaka-aineista, tehdä se ammattitaitoisten kokkiemme käsityönä alusta loppuun. Suosimme suomalaista ja erityisen ylpeitä olemme tuotteista, jotka voimme hankkia suoraan tuottajilta. Tavoittelemme maistuvia ja mutkattomia makuja. Ruokalistaltamme löytyy monia rakastettuja klassikkoruokia.

Sekä Vanhankaupungin Ravintolaan että Wanhaan Lyhtyyn suosittelen tekemään pöytävarauksen, vaikka ruokailijoita olisi vain kaksi. Usein pöytävaraus onnistuu vielä samana päivänäkin.

wanha lyhty

Kolmantena mainitsisin osoitteesta Isokatu 2 löytyvän ruokapaikan: TexMex Restaurant/Cantina Pedrina’s. Isokatu on kesäisin kävelykatu, jolloin ravintolan eteen avataan kiva terassi, jossa ruoka maistuu entistäkin herkullisemmalta. Löytyy annoksia lapsillekin, sisällä myös pieni lasten leikkinurkkaus.

isokatu

Kahvilat 

Kahvilat on oikeastaan keskittyneet sekä Isokadulle että Rantakadulle. Rantakadun kahviloista eniten käytän Café Pit Stop Chez Minnaa (Lounaskahvila Minna, Rantakatu 7). Kahvila on kivan kodikkaasti sisustettu: talvisin ihanan lämminhenkinen palavine kynttilöineen ja kesäisin kahvit on kiva nauttia Rantakadun terassilla. Perinteisen kahvilatarjonnan lisäksi täältä löytyy myös erilaisia lounasvaihtoehtoja aina pienestä suolaisesta salaatteihin ja lounaspöytään.

Isokadulta löytyy kolmekin kivaa: Café Time Isokatu 10, kahvila on pieni, mutta kesäisin vaunuillakin vierailu onnistuu – kiitos ulkopöytien.

cafe time

Kivenheiton päästä löytyy Café Kahvipuu Isokatu 11. Tänne mahtuu paremmin vaunujenkin kanssa, mutta kesäisin kahvilan edustalta löytyy myös kiva ja aika tilava terassi. Heti tätä kahvilaa vastapäätä löytyy itselleni vielä uusi tuttavuus: Nannen NamNam, Isokatu 12. Makeiden lisäksi aika kattavasti suolaistakin saatavilla. Näin kesällä heillä on ihana ja erilainen terassi viereisen Naakkapuiston katveessa. Pöydänkansina vanhoja ovia ja jos hyttyset häiritsevät, voi kahvikupposen nauttia leppoisasti ohuen verhon suojissa.

nannes namnam

Kesälempparikseni on noussut Vohvelikahvila ihanan idyllisessä pihapiirissään! Vohveleita löytyy sekä suolaisia että makeita.

kyltti

vohvelikahvila

Parhaat terassit

Shoppailukierroksella tai keskellä kaunista kesäpäivää on joskus kiva istahtaa alas nauttimaan kupponen kuumaa tai vaikka kuplivaa! Erityisen mukavaa se on kesällä, kun tähän tarkoitukseen löytyy myös terasseja. Kokkolan suosituimmat ja aurinkoisimmat terassit taitavat olla Amarillon (Kauppatori 4, torin laidalla) ja Rosson (Isokatu 4) terassit, jälkimmäinen etenkin tosi kiva! Viihtyisä terassi löytyy myös torin toiselta laidalta; Oluthuone Huismannin yhteydestä. Terassi on tosi tilava ja tunnelmallinen; kivaa tunnelmaa luovat isot lehmukset, joiden katveessa voi hyvinkin maistua yksi huurteinen. Tämä vinkki kannattaa huikata miehelle, joka joutuu odottelemaan kauppoihin eksynyttä puolisoaan…

Piknikille

Samoin kuin aurinko, myös piknik kuuluu kesään! Oman eväskorin antimia voi nautiskella esim. torin laidalla, kanavan eli Suntin varressa. Eikä haittaa, vaikka ei sitä omaa eväskoria mukana olisikaan: herkullista pientä naposteltavaa voi helposti ostaa viereisistä torikojuista. Etenkin kesäisinä keskiviikkoiltoina täällä on ruuhkaa, sillä keskiviikkoisin torin valtaa iltatoritapahtuma.

Toinen tosi kiva piknikpaikka on Meripuisto parin kilometrin päässä keskustasta. Nimensä mukaisesti sijaitsee siis meren äärellä, leirintäalueen vieressä ja aivan kesän 2011 asuntomessualueen läheisyydessä. Piknikillä Meripuistossa -postauksessani muutamia kuvia yhdeltä viimekesäiseltä piknikiltämme.

kokkola

Jos tämän kesän suunnitelmiin ei enää kuulu Kokkolassa vierailu, niin ehkä sitten ensi kesänä! Mutta nyt takaisin aurinkoon – toivottavasti silläkin suunnalla paistaa! 

Comments

 1. 9.8.2015 / 19:16

  Olipa kiva postaus!:) Olen myös kuullut, että tuo Wanha Lyhty on Kokkolan paras ruokaravintola ja harmittaa, ettei ole vieläkään tullut siellä käytyä. Täytyy siis pian korjata tilanne! :) Hei muuten, mistä Kokkolan liikkeestä ostitte sen Magnin? Ja paljonko se kustansi, jos saa udella?:) Se tosiaan on modernimpi kuin Vilac, joten se taitaa sittenkin tulla myös meille :)

  • 9.8.2015 / 20:28

   Mukava kuulla! Testaa ihmeessä Lyhty, aivan ihana paikka ja se ruoka ♥
   Ostettiin se BabyCitystä. Hinta oli pikkaisen alle 90 euroa, en muista ihan tarkkaan. Kiva valinta! :)

 2. Jenni
  9.8.2015 / 20:11

  Tosi kiva postaus! Muualle muuttaneena Kokkolalaisena tälle täysi hyväksyntä! Kokkolaan on aina kiva tulla käymään! Etenkin kahvilatarjonta on mielestäni parantanut viime vuosina. Suosikkiani ei tässä listassa ole, mutta ehkä se on hyvä, että jääkin vähän salaisemmaksi ;)

  • 9.8.2015 / 20:29

   Tosi kiva kuulla, Jenni! Kerro äkkiä mikä sun suosikkikahvila on, jäi niiiin vaivaamaan! Voin jättää sen julkaisematta, jos haluat ;D

   • Jenni
    10.8.2015 / 10:17

    Hehheh, saa tämän toki julkaistakin :) Mutta siis suosikkini on kahvila Saha Ykspihlajassa. Ympäristöltään, tunnelmaltaan, sisustukseltaan ja palvelun ystävällisyydellään hakee vertaistansa. Rento ja rehti! Eikä herkuistakaan voi valittaa ;) Sahahan on tosin auki vain kesäisin, joten talvituristit eivät sitä kokea voisi. Tällaisilla säillä tekee kovasti mieli niihin maisemiin (meri on kyllä mielestäni Kokkolan parasta antia, vaikka se ei keskustaan juuri näy – harmi!)

 3. Nipsux
  9.8.2015 / 23:18

  Kiva postaus! Itselläni on n.tunnin matka Kokkolaan. Ei siellä hirmu-usein tule käytyä, mutta Pedrinakseen syömään ja Zinnaan & Carolinesiin shoppailemaan on aina joskus päästävä. Sisustusliikkeistä et maininnut N-Styleä. Tai no, sehän ei ole Kokkolan keskustassa, mutta autolla sinne pääsee helposti.

  • 10.8.2015 / 08:42

   Kuten postauksen alussa kirjoitin, keräsin tähän omia lemppareitani ja koska N-Style ei ole omaa tyyliäni, ei sitä sen vuoksi löydy postauksesta. Mutta mm. maalaisromanttisesta sisustustyylistä pitäville ihana liike!
   Testaahan seuraavalla visiitillä Wanha Lyhty! :)

 4. Mammu
  10.8.2015 / 10:48

  Cafe bryggan ja kahvila saha hakkaa kyllä mennentullen nuo kahvilat, mutta nehän ei olekkaan keskustassa ja muutenki vaan kesäkahviloita..:)

  • 10.8.2015 / 14:34

   Niin, kokosin tähän lähinnä näitä keskustan paikkoja, joissa voi keskustakierroksella piipahtaa. Kahvila Sahassa kävin vasta tänä kesänä ensimmäisen kerran, mutta Bryggan on vielä testaamatta. No kiva että ensi kesänäkin on jotain uutta kotikaupungissa, heh! Noita molempia on kyllä kovasti kehuttu, joten kiva että nekin tuli mainittua. Mutta tarkennan vielä jos joku ei tiedä, että eivät ole ihan kävelymatkan päässä keskustasta.

 5. Sinikka Wikberg
  10.8.2015 / 19:53

  Ihania kuvia, mukavia paikkoja..Mustakari terasseineen myös mainitsemisen arvoinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.