Kauniissa merenrantapaikassa

kokkola mustakari

Kokkolasta löytyy tällainenkin ihana kesäpaikka! Tämä voisi oikeastaan olla jatkoa Kokkola-aiheiselle Minun Kokkola-tärpit -postaukselleni. Oma lapsuudenkotini sijaitsee myös Halkokarilla, joten nämä maisemat ovat hirmuisen tuttuja jo kolmen vuosikymmenen takaa. Tässä lähellä sijaitsi muuten myös minun ja mieheni ensimmäinen yhteinen koti. Kyseessä on siis Mustakari, jossa toimii näin kesäisin myös Kesäravintola Mustakari.

laiturissa

Käymme täällä aina silloin tällöin pyörähtämässä; joko syömässä, istahtamassa terassilla tai kuten viimeksi kuun alkupuolella ihan vain vaunulenkillä. Näissä maisemissa on ihan oma taikansa: suolainen merivesi, hento tuuli, purjevenerivistöt ja upeat maisemat. Silmä ja mieli lepää!

mustakarilla

Meillä on miehen kanssa yhteinen haave: asua jonain päivänä lähellä näitä rantoja. Mies haaveilee merenrantatontista, mutta valitettavasti sellaisia ei Halkokarilta taida (ilman taloa) vapautua. Laitetaan tähän nyt kuitenkin varmuuden vuoksi ostoilmoitus: ostetaan merenrantatontti Kokkolan Halkokarilta! Jos ei ihan rannasta löydy, niin kivenheiton välimatkakin passaa… Voin sitten tänään kertoa miehelle, että ensimmäinen askel on otettu! :D

Näistä haahuilumietteistä viikonlopun viettoon! Eikö olekin aivan mahtavaa, kun elokuu on ollut näin aurinkoinen eikä loppua näy! Koska alkukesä oli sellainen kuin oli, niin tätä taitaa nyt arvostaa ihan tuplasti normaaliin verrattuna vai mitä :)

Comments

 1. 21.8.2015 / 17:04

  Tuttu paikka!
  Muutama vuosi sitten vietimme tuolla lukion luokkakokousta.
  Taman vuoden kesalomalla ei tullut kaytya…

 2. bananas
  21.8.2015 / 20:03

  Tulipas ihan ikävä noita maisemia! Asuin Kokkolassa neljä vuotta ja neljä vuotta sitten muutin sieltä pois. Vaikka Kokkola ei osoittautunut mulle sellaiseksi paikaksi jonne olisin halunnut elämääni rakentaa, niin kaipaan kyllä vieläkin tiettyjä paikkoja ja maisemia. Muun muassa juuri noita merenrantamaisemia. Meillä oli mieheni kanssa tapana tehdä kauniina kesäiltoina tehdä kävelyretkiä sinne sun tänne. Pitäis kyllä käydä siellä fiilistelemässä, kun vaan tässä hektisessä pikkulapsielämässä saisi semmoisen reissun aikaiseksi :D

  • 23.8.2015 / 11:03

   En ihmettele, että kaipaat! Tämä on kaunis pieni merenrantakaupunki ja erityisesti kesällä parhaimmillaan. Tehkää ihmeessä pieni fiilistelyreissu! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.