Lasiterassia parhaimmillaan

Yhtenä iltana pojan käytyä yöunille siirryin terassille fiilistelemään. Mies hääräsi harrasteautonsa kimpussa, kun taas minä sytyttelin parit terassikynttilät ja päätin siinä samassa ottaa muutaman kuvankin. Kerrankin oli aikaa vain olla ja makoilla terassisohvalla kisut kainalossa!

010

024

Tätä ei varmaan tarvitse sanoakaan, mutta kissaneidit rakastavat lasitettua terassia! Etenkin iltaisin, kun siellä on jo viileämpää. On niiiiin mukavaa kaivautua sohvan uumeniin, kun siellä on aina sekä peitto- että tyynykasoja! Yläkuvassa vanhempi kisuneitinen on juuri etsimässä tuollaista kaivautumispaikkaa: vain korvapari näkyy. Meinasin muuten nukahtaa tuohon sohvalle, niin mukavaa siellä oli pimeässä kynttilänvalossa. Hiljaista ja rauhallista.

Ennen kuin oikaisin sohvalle, ihastelin punertavaa taivasta. Livenä sävyt olivat vielä upeammat.

037

Kävin viime viikonloppuna pikaisesti yhdellä kivalla pihakirppiksellä. Ostin sieltä tuon terassisohvalla näkyvän harmaavalkoraitaisen tyynynpäällisen sekä näissä kuvissa vilahtelevan Bloomingvillen bambulyhdyn; jälkimmäinen oli ihan uusi. Se on todella kaunis pimeällä; valo siivilöityy niin ihanan tunnelmallisesti lyhdyn pienistä raoista.

012

bambulyhty

Laitoin lyhdyn sisälle pienen lasimaljakon ja sinne matalan kynttilän, jotta lyhdyn reunat eivät kuumenisi. Mietin, että tuo voisi olla kiva ripustaa terassin kattopalkista roikkumaan (samoin kuin muutama muukin lyhty), jolloin pieni taaperoni ei pääsisi sitä näpertelemään. Idea hautumaan ja sitten koukkuja virittelemään!

Yksi pinkki pelargonia porskuttaa vielä; ehkä turhankin hyvin on kestänyt huonon puutarhurin laiskaa hoitoa… Kukan kaverina PartyLiten valkolumimarja-tuoksukynttilä (saatu blogiyhteistyöstä). Näissä on kyllä vahva tuoksu, mikä on ainoastaan hyvä asia, kun tuoksu on näin mieluinen :).

015

Lisävalaistusta saamme terassille kahdeksasta kattospotista sekä kahdesta terassin lattiaan upotetusta valonlähteestä. Näitä kaikkia voi myös himmentää.

021

Lattiavalot olemme asentaneet terassipylväiden viereen, jolloin ne luovat kauniit valonsäteet pylväitä vasten. Näkyvät kyllä näissä kuvissa hieman huonosti. Otanpas tässä viikonlopun aikana paremmat kuvat ja vasta pimeällä!
Terassilla istuskellessamme puhelimme miehen kanssa, että terassi on parhaimmillaan juuri näin loppukesäisin sekä syksyisin, kesäisin toki myös ja etenkin sadepäivinä! Ja keväisin. Ehkä myös talvipäivisin… :D Mutta en voi kylliksi korostaa sitä, miten ihanaa tuolla on istuskella ilman itikoita! Parina viime päivänä hyttyset ovat ottaneet mut niin silmätikuksi, että oikein hävettää liikkua ihmisten ilmoilla näiden puremajälkien kanssa…

041

Hieman olen jo miettinyt terassin talvi-ilmettäkin, lähinnä kalusteiden osalta. Voi olla, että vien osan polyrottinkikalusteista varastoon talvisäilöön ja nostan tilalle valkoiset Toy-tuolit patiolta. Haluan ihastella niitä läpi vuoden – niin kauan niistä tuli haaveiltua, että varastoon niitä en ainakaan sullo! Eikä olisi pahitteeksi, jos terassin ilme hieman vaalenisi nykyisestä. Toy-tuolien kaverina voisi olla joko tuo valkoinen pikkupöytä tai sitten tällä hetkellä työhuoneessa oleva HAY:n valkoinen Tray-pöytä. Kuitenkin tarvitaan sekä pöytä että tuolit, sillä kyllä tuolla varmasti talvellakin tulee nautittua kupposet kuumaa aina silloin tällöin! Ovatko teidän lasitetut terassinne käytössä myös talvella?

lasiterassi

Aurinkoista ja tunnelmallista viikonloppua!

Comments

 1. 22.8.2015 / 19:44

  Niin täydellinen terassi, unelmani. Mulle kelpais tähän hätään ihan lasitettu parvekekin mutta että lasitettu terassi… Ai että… Ei ole nimittäin tullut kertaakaan istuttua nykyisellä parvekkeella kun ei ole lasitettu, itikoita, ampiaisia ja pölyä riittää niin paljon ettei paljon huvita. Ennemmin olen istunut olohuoneessa ja katellu auringonpaistetta ikkunoiden läpi. :D

  • 23.8.2015 / 11:08

   Ihana kommentti, kiitos paljon Maria! Tätä kyllä osaa arvostaa, kun tällaista ei ole aiemmissa kodeissa ollut :).

 2. Lennu
  22.8.2015 / 21:03

  Tuo teidän terassi on kyllä niin ihana. Näytin miehellenikin näitä kuvia, kun meilläkin suunnitelmissa terassin uudistus :). Miten ihanaa olisi nauttia pimenevistä ja viilenevistä illoista kynttilöiden valossa tunnelmoiden. Päivittäin ihanaa blogiasi seurailen, vaikka en olekaan kommentoinut aikoihin :).

  • 23.8.2015 / 11:11

   Just tuo on niin parasta: viilenevät, pimeät ja tunnelmalliset terassi-illat! Kiitos kivasta kommentistasi ja ihanaa, että seurailet blogiani niin ahkerasti. Muistan miten ihanasti olet aina poikaamme/äitiyttäni (sekä joulujuttuja :D) kommentoinut. :)

 3. 22.8.2015 / 22:10

  Meillä on eka kesää lasiterassi,joten en vielä tiedä mitä sinne laitan talveksi.luulen,että tuoleja jää ja pöytä.Talvella luultavasti voi tuulettaa makuuvaatteita siellä.takkapuut oon ajatellut,että haetaan lasiterassin kautta,jos mekanismit ovissa toimii/kestää.meidän on myös lumonin lasit.Myyjä sanoi,että terassi kestää ainakin 15 vuotta…

  • 23.8.2015 / 11:12

   Hyvä idea tuo tuuletuspaikka, eipä ollutkaan vielä tullut mieleeni! Olen aivan täydellisen tyytyväinen Lumonin laseihimme, laadun todella näkee ja tuntee.

 4. 23.8.2015 / 15:27

  Ihanan tunnelmallisia kuvia! Meillä lasiterassi on kovassa käytössä varsinkin kisuilla. Kesällä siellä on ollut ihmisille liian kuuma, mutta syksysateilla se on koko perheen suosikkitila. Kuumina päivinä kisut käyvät aina yrittämässä terassilla oloa ja tulevat hetken päästä viilentymään sisään :D

 5. Sara
  23.8.2015 / 18:47

  Aivan ihania tunnelmakuvia!

  Meillä on (rinne)taloon yläkerrassa lasitettu parveke, jonka sohvalla nytkin loikoilla. Parveke on aivan ihana. Ehkä eniten nautin siitä juuri pimeinä elokuun iltoina. Talvella parveketta ei käytetä talvisin lainkaan. Alapuolella on terassi, jonka kahdelle avoimelle seinälle ollaan mietitty lasitusta, mutta saa nähdä!

  Asumme sen verran etelässä, että sääsket eivät omalla pihalla/parvekkeella vaivaa. Osaan kyllä arvostaa tätä asiaa, sillä lapsuudenmaisemissa Lapissa niitä riittää kesäisin – tämä kesähän oli ihan mahdoton niiden osalta.

  • 24.8.2015 / 22:23

   Kiitos Sara! :) Istun tässä ruokailutilassa ovi auki terassille, jossa taas palaa kynttilät. Ihan parasta aikaa tämä elokuu pimeine iltoineen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.