Taaperon oma huone

086

Pojan huone on kasvanut pojan mukana. Raskausaikana sisustin huoneen vauvamaiseksi ja pikkuhiljaa se alkoi muuttumaan vauvan huoneesta isomman lapsen huoneeksi. Väriä on tullut matkan varrella lisää; sekä leluista että sisustuksellisista jutuista. Lisäsäilytystilalle tuli tässä kohtaa myöskin tarvetta ja päätimmekin siirtää pienemmän vaatekaapin työhuoneeseen odottelemaan (voi olla, että se päätyy lopulta kodinhoitohuoneeseen, jää nähtäväksi). Tuon kyseisen vaatekaapin tilalle hankimme isomman liukuovellisen kaapin, joka näyttää olevan vieläkin tarjouksessa Kodin Ykkösessä. Kaapin molemmilla puolilla oli vaatetanko, mutta kiinnitimme paikoilleen vain toisen ja toiselle puolelle laitoimme paikallisella kalustefirmalla teetetyt hyllylevyt. Niitä saa varmaan jossain vaiheessa tilata vielä lisääkin, jotta hyllyjen välit eivät olisi niin isot. Tällä hetkellä pojan käyttövaatteet ovat kuitenkin kodinhoitohuoneen pukeutumispisteellä säilössä (näin on ollut ihan alusta saakka), joten vaatekaappi säilöö vielä toistaiseksi kaikkea muuta kuin vaatteita.

lastenhuone

105

Poika nukkuu edelleen meidän makuuhuoneessamme, joten siksi hänen sänkyään ei näissä kuvissa näy. En ole pitänyt mitään kiirettä tässä asiassa, sillä näin on ollut ihan hyvä. Hampaat on taas viime kuukausina itkettäneet jonkin verran ja olisin kokenut huomattavasti raskaammaksi sen, että olisin joutunut kävelemään hänen huoneeseensa asti lukuisia kertoja öiden aikana. Nyt kun hänen sänkynsä on ihan vieressä, voin vain silmiäni avaamatta :D nousta istumaan ja silitellä pojan päätä tai liikutella sänkyä. Ja hetken päästä kaatua takaisin nukkumaan… Toki on ollut myös sellaista itkua, joka on loppunut itsekseen, että sellaisina öinä me vanhemmat heräämme ikään kuin turhaan. Tosin, on tullut useaan otteeseen todistettua, että isimies jatkaa uniaan, vaikka poika itkisi samassa huoneessa… Oi miksi meille äiti-ihmisille ei ole suotu yhtä hyviä unenlahjoja! Olen sitä mieltä, että vauvakuukausien jälkeen todellakin ansaitsisimme ne!

kidsroom

Mutta sitten takaisin pojan huoneeseen! Vaatekaapin lisäksi säilytystilaa löytyy Hobby Hallin Malco-lipastosta (saatu blogin kautta) sekä Ikean Kallax-hyllyköstä. Tätä jälkimmäistä on saatavilla isompinakin versioina, mutta me päädyimme tähän pienimpään. Noihin kovapohjaisiin kangaskoreihin mahtuu isot määrät tavaraa! Poika tykkää penkoa niitä ja laittaa äitin päättämät säilytystavat uusiksi. Korit on juuri sopivalla korkeudella taaperolle. Uskon kuitenkin, että tälle hyllykölle tulee käyttöä vielä isommankin lapsen huoneessa.

015

pojan huone

Lipastossa on tällä hetkellä säilössä käyttöön tulevia vaatteita eli sellaisia, jotka ovat vielä tällä hetkellä liian isoja. Nuo vaatteet vievät melkein kaksi laatikkoa, muissa on sitten sekalaista tavaraa, mm. leluja.

Pienempiä säilytysratkaisuja huoneesta löytyy noiden puulaatikoiden muodossa. Sain ne alkuvuoden blogiyhteistyöstä, lisäkuvia voi käydä kurkkaamassa postauksesta Lastenhuoneen keväiset sävyt. Tuosta samaisesta postauksesta näkee hyvin, miltä huoneessa ennen näytti, sillä isomman vaatekaapin myötä huoneessa vaihtui järjestys. Tällä uudella järjestyksellä huone tuntuu selvästi isommalta kuin aiemmin. Neliöitä huoneessa on noin kymmenen. Oli aika hankalaa kuvata huonetta ilman laajakuvalinssiä…

lastenhuone

Viimeisessä kuvassa näkyy huoneen vanhin esine: isäni alakoulussa tekemä jakkara. Jakkarassa on vielä alkuperäinen maali, paikoitellen kulunut, mutta ei ihme, on se niin paljon käytössä ollutkin. Minäkin olen sitä pienenä käyttänyt. Täytyy miettiä, jos sen raaskisi kunnostaa. Pientä hiontaa ja uutta maalia pintaan. Jos sattuisi vielä löytymään tuota alkuperäistä lähellä oleva mintun sävy.

Mutta tällainen huone meidän pikkumiehellä! Olen aivan suunnattoman tyytyväinen siihen, että emme raskausaikana tehneet huoneen seinäpinnoille yhtään mitään. Kolme valkoista seinää ja yksi mustavalkoraitainen tapettiseinä toimivat tässä tilassa täydellisesti.

Comments

 1. 20.9.2015 / 13:48

  On kyllä niin ihana huone pikkuisella miehellä että! :) Ja onneksi tosiaan ette tuolle seinälle tehneet mitään, se on tosi hyvä juuri tuollaisenaan! :)

 2. 20.9.2015 / 13:52

  Vautsi! Toi auto on niiin ihana, meidän 3-vuotias olisi aivan innoissaan.. Pitääkin harkita sen hommaamista. ;)

   • julia
    21.9.2015 / 08:53

    moi, mistä tuota autoa saa ja mihin hntaa? olenihaillut sitä useassa blogissa :)

    • 21.9.2015 / 13:24

     Näitähän on muutamaa eri versiota. On se Vilacin auto, joka mielestäni enemmän sellainen vanhahtava, ja sitten on tämä Magnin potkuauto. Ostimme omamme paikallisesta lastentarvikeliikkeestä, hintaa oli noin 90 euroa.

     • julia
      28.9.2015 / 09:09

      kiitos vastauksesta! En ole lapsettomana vielä perehtynyt lastentarvikeliikkeiden sisältöön ;) Tuo on kyllä kiva sisustus!

 3. veera s.
  20.9.2015 / 14:18

  voi, kun minun mielestä tuo jakkara on täydellinen just noin! :) mulla onkin tosin melkoinen ihastuminen päällä kaikkea vanhaa ja kulunutta kohtaan, hehe.. :D

  • 20.9.2015 / 14:20

   On se tosi ihana ja etenkin nostalginen noinkin, mietin lähinnä vain käytännöllisyyttä, kun istuinosa on sen verran rosoinen maalin lohkeilemisesta johtuen. Katsotaan nyt, mitä tehdään. Ehkä hiotaan ja maalataan vain istuinosa ja jätetään jalat ennalleen. Sekä istuinosan pohja, sillä siellä on isäni signeeraus :).

 4. Nimetön
  20.9.2015 / 14:41

  Heippa. Ompa raikas ja kiva pojan huone. Oli kiva nähdä kuvia siitä(viime viikolla esitin toiveen nähdä kuvia-joten kiitos)
  Oliko kuvassa oleva sohva levitettävä? Tosiaan meillä tytön huneeseen etsinnässä kaappia ym..Jotakin pientä levitettävää sohvaa myös. Onko teillä kaapit/hyllyt pojan huoneessa seinäkiinnitetty?

  • 20.9.2015 / 14:43

   Ole hyvä! Sohva ei ole levitettävä. Se saakin tilanpuutteen vuoksi lähtöpassit huoneesta sitten, kun poika siirtyy sinne nukkumaan. Vaatekaappi ja lipasto eivät ole seinässä mitenkään kiinni, ainoastaan tauluhyllyt ovat. Tätäkö tarkoitit? :)

   • Nimetön
    20.9.2015 / 22:22

    Kyllä juuri sitä tarkoitin. Lehdissä oli jokin aika sitten kirjoitus vahingoista, jotka tapahtui kaapin kaaduttua lapsen päälle (hui vieläkin puistattaa). Ihan oman vilkkaan tyttömme takia varmasti joudumme ”pulttaamaan” hyllyt seinään. Vielä näin nuorena hän ei ole yksin hetkeäkään,mutta iän karttuessa ja leikkimään opittuaan on varmasti yksin huoneessaan ja silloinhan voi ”loisto ideoita tulla pienen mieleen -kiipeilyä/roikkumista/kurkoittelua…

    • 21.9.2015 / 13:21

     Hyi kamala! Mutta miten ne kaatuvat tuosta noin vain, olikohan lapsi kaapin sisällä? Pitää katsoa, jos mekin joudumme jossain vaiheessa kiinnittämään tuon vaatekaapin seinään.

     • Henni
      22.9.2015 / 06:49

      Moi. Tuli tuosta lipaston kiinnittämisestä mieleen oma kummityttö. Heillä on vastaava lipasto ja ei ole montaa viikkoa kun neiti vajaa 2 vee tonki alinta laatikkoa ja koska ilmeisesti tilaa oli, päätti ’astua laivaan’. Vaikka laatikosto on itsessään painava, keikkasi se tytön päälle. Onneksi lämpöpatterin säätönuppi sattui olemaan tiellä ja esti pahimman törmäyksen. Tämän jälkeen meni meilläkin kotona kaikki huonekalut kiinni asianmukaisesti seinään. Eihän se toisaalta kiva ole, jos on tottunut vaihtamaan järjestystä tms, mutta pieni hinta turvallisuudesta.

      Mukavaa syksyä, Satu :)

      • 22.9.2015 / 14:19

       Voi kamalaa, onneksi ei käynyt pahemmin! Ihan totta, että kaikkea nuo naperot varmasti tässä matkan varrella keksii…
       Kiitos paljon, Henni! Ihanaa syksyä sinullekin! :)

 5. 20.9.2015 / 15:17

  Tuo jakkara on kylla niin ihana juuri tuollaisena.En maalaisi…
  Pojan huone on tosi kiva.Kiva noita aidin sisustaa,kunnes ne alkaa itse esittaa vaatimuksia…
  Minulla on muuten mies,joka heraa aina ennen minua ja lasten ollessa vauvoja han monesti nousi heita syottamaan(pulloruokinnalla olleet),enka tiennyt mitaan…

  • 20.9.2015 / 19:27

   On se kyllä söppänä! Maali vain lohkeilee istuinosasta jo aika pahasti.
   Joo sitä pojan sisustelukautta odotellessa :D.
   Voi mä olin tuon vauvavuoden niin herkkäuninen ettei mitään rajaa! Heräsin tosi pieniin äännähdyksiin ja joskus jopa siihen, kun oli liian hiljaista :D. Vaikuttaakohan imetyshormonit siten, että äiti on niin herkkävaistoinen koko ajan?

 6. 20.9.2015 / 21:39

  On kyllä niin niin sievä huone pikkumiehellä! Tuota raitaseinää olen ihaillut alusta asti ja edelleen se on hieno ja sopii hyvin pikkukaverille :)

 7. Elina
  20.9.2015 / 22:23

  Kiva ja raikas huone teidän pikkumiehellä. Meillä sama järjestely, oma huone sisustettu mutta mun vieressä omassa sängyssään nukkuu yönsä. En myöskään ole pitänyt mitään kiirettä asian suhteen, rauhassa saa samassa huoneessa vielä nukkua vaikka toiset 1,5 vuotta.

  Tuo jakkara on täydellinen juuri noin, rosoinen ulkonäkö ja jakkaran muotokieli (nostalgia-arvosta puhumattakaan) sopivat täydellisesti yhteen.

  • 21.9.2015 / 13:23

   Kiitos Elina! :)
   Tuntuu liian pahalta ajatukselta, että poika nukkuisi yksin omassa huoneessaan, joten saa nukkua meidän huoneessamme vielä hyvän aikaa :).

 8. SatuKoo
  21.9.2015 / 16:50

  Huoneen sisustus on kyllä tosi onnistunut.
  Voisin aivan hyvin itsekin asustella noin kauniissa huoneessa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.