Kauniita ensisänkyjä

Näin toissayönä sellaista unta, että meille syntyi poikavauva ja M:sta tuli isoveli. Suurin osa tuosta unesta oli kuitenkin nimen pohtimista, voi elämä mua naurattaa tuo muisto vieläkin :D. Mulla oli pakkomielle siitä, että pikkuveljenkin nimen pitäisi alkaa M-kirjaimella (en oikeasti kyllä ajattele noin) ja väänsin kaikenmoisista nimistä M-kirjaimella alkavia! Pidämme miehen kanssa kovasti nimestä Nicklas/Niklas (ja se oli yksi vaihtoehto esikoisemmekin nimeksi), joten muutin sen unessa nerokkaasti niin, että pojasta tuli Micklas!

Tästä aasinsillasta tämän päivän postausaiheeseen! Pakko tähän väliin hihkaista, että ei, tämä ei ole meille ajankohtaista. Mutta siis, vauvan ensisängyn miettiminen oli mielestäni ihanaa puuhaa, ne on niin söpöjä! Tosin lähes kaikki muukin vauvakama… Alkuraskaudessa haaveenani oli Leander-kehto, näin sen jo sieluni silmin makuuhuoneemme ikkunanurkkauksessa kattoon kiinnitettynä! Leander-kehdosta tulee vielä suloisempi tuon katoksen kanssa, voiko olla söpömpää! Toinen kaunis vaihtoehto on mielestäni hieman vähemmän nähty: sisustusarkkitehti Leena Peltosen suunnittelema Seimi-sänky. Sänkyä on saatavilla joko tammi- (kuten kuvassa) tai koivurungolla. Koivuinen versio on hieman vaaleampi, kuten seimi.fi -sivustolla näkyy. Samalla merkillä on muuten aivan ihastuttava syöttötuolikin, sitäkin pohdin pitkään. Syöttötuoli on nimeltään Rinki, mutta sitä ei saa heti vauvaiässä käyttöön (eli siihen ei voi ostaa mitään newborn setiä), vaan vasta sitten, kun vauvaa saa istuttaa. 

ensisänkyjä

Kun rakenneultran jälkeen kuulimme saavamme pojan (postaus Tyttö vai poika, poika vai tyttö..?), tulin toisiin ajatuksiin sängystä. Jostain syystä en nähnyt poikavauvaa Leander-kehdossa, vaan mieleeni tuli kerta toisensa jälkeen Stokken Sleepi Mini. Yksi mielessäni ollut vaihtoehto oli vuokrattava ensisänky Vaavi, tosi kiva ja näppärä vaihtoehto sekin! Halusin kuitenkin jotain pitkäikäisempää ratkaisua, joten palasin Stokken vaihtoehtoon. Juuri noilla paikkeilla sain blogiyhteydenoton ja sänky päätyikin meille sitä kautta. Kuvassa tuo sänky on luonnonvärisenä, meille sänky päätyi lopulta valkoisena. En kyllä keksi mitään huonoa sanottavaa sängystä, olemme olleet siihen niin tyytyväisiä! Ovaali muoto on kivan erilainen ja pyörät alla iso plussa. Vähän ennen pojan puolivuotispäivää haimme Sleepin jatkopalat varastosta ja siirryimme isompaan sänkyyn, olipa haikeaa! Isossa sängyssä nukkuessaan poika näytti niiiin pieneltä ja taas meillä oli ihan pieni vauva :).

Täällä on mennyt lähes koko sunnuntaipäivä erään kivan kirppistapahtuman tiimellyksessä. Mies ja poika olivat valmistaneet herkullista lohikeittoa! Nyt sitä napaan ja pojan kanssa leikkimään. Pieni oli kuulemma hokenut useaan otteeseen aamupäivän aikana äääti, äääti

(Kuvat valmistajilta.)

Comments

 1. 4.10.2015 / 20:08

  meillä on mawok, ja noh.. vauva ei nuku kun mun sylissä lähinnä ;) on siis nätti ja kaunis, siirreltävyydestä plussaa (asutaan kahdessa tasossa).
  ehkä on jo toivoa että unet maistuu muuallakin, niin päästään testaamaan päivittäin sitä! nimittäin tänään vauva on nukkunut siinä jo kahdet unet, ja kahdet liinassa mun sylissä (nytkin iltatorkuilla ennen yöunia)

 2. M
  4.10.2015 / 22:27

  Yhdyn täysin edelliseen kanssasi-stokken sänky on ollut (kalliista hinnasta huolimatta) loisto ostos. Mini versiona ja nytkin jatkopalalla pidennettynä. Pyörät olleet niin iso plussa. Varsinkin vauva aikana. Oli helppo liikutella makkarista mukana muihin huoneisiin. Mietin vain, että näinköhän kelpaa kun lapsi tuosta kasvaa ja alkaako malli olla liian ”vauva sänky” :) Nam,lohisoppa yksi lempiruokani-millaisella reseptillä miehet sen valmisti?

  • 5.10.2015 / 20:45

   Joo jännä nähdä, kuinka pitkään tuo sänky on käytössä :).
   Perunaa, porkkanaa, lohta, vettä ja kermaa (minun toiveestani skipattiin sipuli). Suolaa, maustepippureita ja tuoretta tilliä! :)

 3. 5.10.2015 / 11:55

  Uijui mitenkä suloisia vaavinsänkyjä<3
  Itselläni ei vielä ole (toivottavasti) ajankohtaisia ensisängyn hankinta, mutta oli yllättävää mitenkä näissäkin on suuria eroja, varsinkaan kun asiaan en ole sen kummemmin perehtynyt. Näissäkin varmasti muotoilu ja samalla laadukkuus hintaan nähden on ratkaiseva ja ettei sitä tarvitse välttämättä vaihtaa uuteen lapsen kasvaessa. Olisin itsekkin päätynyt tuohon Stokken Sleepin, sillä siitä olen kuullut perheellisiltä myöskin pelkkää positiivista palautetta:)
  Hyvää viikonalkua sinulle!<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.