Syyskautta parhaimmillaan

Sunnuntaihuomenta! Kesäisin meidän kodissa ei yleensä takkatulta nähdä, mutta syksyllä ja talvella varmasti sitten kesänkin edestä. Tuntuu, että kodin painopiste muuttuu näin talvikauden startatessa takan ympärille ja sehän sopii!

018

Niin haaveilen niitä nojatuoliani tuohon takan edustalle! Vaikka ne ovat ihan käyttökelpoiset jo nyt alkuperäisellä verhoilullaan, niin jotenkin niitä huvittaa käyttää kunnolla vasta sitten, kun ne ovat uudistuneet mieleisikseni. Niinpä takan edustalla voi nyt fiilistellä tyynykasan tai lampaantaljojen avulla. Eikä tuossa vielä näillä olemattomilla pakkasasteilla kauan kykene olemaankaan, sen verran lämpimät oltavat tulee…

059

Takastamme kysellään usein. Sen on tosiaan oman suunnitelmani pohjalta muurari tuohon paikoilleen muurannut. Takassa on (sikamaisen kallis) hissiluukku ja takan pinta on ihan sileä, joka mielestäni helpottaa puhtaanapitoa ihan kivasti. ”Ikinoet”on helppo myös maalata piiloon… Takassa on sama valkoinen maalisävy kuin sisäseinissämme. Kerran näiden viiden ja puolen vuoden aikana olemme takan tuosta luukun ympäriltä uusiksi maalanneet. Yllättävän vähän valkoiset osat siis nokeentuvat, takkaluukun lasit sitten niitäkin enemmän…

takka

055

Onkohan kaikilla lapsiperheillä jokin suojaverkko tms. takan edessä? Miten teidän perheessänne vai antavatko lapset takan olla rauhassa?

011

Eipä sitten muuta kuin oikein leppoisaa sunnuntaipäivää!

Comments

 1. Äippä
  18.10.2015 / 12:33

  Upeat kuvat – niin lämmintä ja kodikasta ☺ Nautinnollista pyhäpäivää teidän poppoolle. Täällä tultiin juuri koiralenkiltä. Ihan paras ulkoiluilma

 2. 18.10.2015 / 14:56

  Tuo teidän takka on kyllä kaunis ja kivasti luukut kahdella puolelle ja näin saa ihailla useammasta suunnalta tulta. Takkapuut tuo kivaa kodikkuutta tilaan. Ei olla suojattu takkaa millään tai meillä ei kyllä ole niin pieniä lapsia enää. Ihanaa sunnuntaita sinne!

  • 19.10.2015 / 13:46

   Tuo iso, kahdelle puolelle näkyvä luukku on kyllä tosi onnistunut minunkin mielestäni. Se tunne, kun istuu ruokapöydän ääressä ja vieressä näkyy ja kuuluu takkatuli – ei siinä enää mieti niitä useita satasia, mitä tuo luukku kustansi :D. Kiitos, mukavaa viikkoa sinulle!

 3. Milla
  18.10.2015 / 17:58

  Kaunis takka :) tuollaisesta tai edes jonkinlaisesta haaveilen..

  Meillä on tosi tylsä ja vanha takka joka kaiken lisäksi ei ole varaava vaan joku kumma koristetakka vissiin..kerran kokeiltiin sitä ja kaikki pöllähti sisälle vaikka luukku oli auki ylös.
  Oli täällä jo kun ostimme talon ja lisäosa on tehty v. 1978 eli epäilen että tuo takka on silloin tuohon tehty, en kyllä ymmärrä mikä käyttötarkoitus sillä on..
  Meillä siinä säilytetään romua, lehtiä ja sun muuta tavaraa :D

  • 19.10.2015 / 13:47

   Kiitos Milla!
   Hmm, osaisikohan nuohooja auttaa tuossa, jotta saisitte takan toimimaan? Tai selville, voiko sitä ylipäätään käyttää kuten normitakkaa? :)

 4. Laura
  18.10.2015 / 19:10

  Mistä nuo takankohennusvälineet ja telineet on ostettu???

  • 20.10.2015 / 18:48

   Takka on kyllä aika loistava keksintö :). Kiitos haasteesta! Oli muutama kinkkinen, joten en tiedä, saanko toteutumaan :P

 5. Manna
  20.10.2015 / 13:19

  Vitsit miten kaunis takka teillä meillä -60 luvun talo ja se ihan ”perustakka” tylsällä luukulla. Mun onkin pitänyt monesti kysyä että miten teidän taapero pysyy poissa takan lähettyviltä? Meillä on nyt vain poltettu iltaisin kun poika 1v2kk nukkuu kun ei olla keksitty mitään järkevää ja kaunista estettä takan eteen

  • 20.10.2015 / 18:51

   Kiitti Manna! Aluksi takka kiinnosti poikaa kovastikin, mutta kielsimme jatkuvasti ja haimme pois takan luota. Viimeistään kuuman luukun koskettaminen saa pysymään loitolla; ei luukku niin kuuma ole, että vahinkoa pääsisi tapahtumaan. Nyt ei enää juurikaan pyri takan läheisyyteen ja muutenkin jompi kumpi meistä vanhemmista on koko ajan pojan seurassa olohuoneessa/ruokailutilassa, joten näemme tilanteet.

 6. Suvi
  20.10.2015 / 14:40

  Moi! Meidän uuteen kotiin tulee hyvin vastaava takka ja halusin kysyä tuosta pinnoituksesta. Eli mitä tarkalleen tarkoittaa sileä pinta? Olin automaattisesti ajatellut sellaista röpelöistä rapattua, mitä ei varmaan pysty itse maalaamaan tarvittaessa. Ja laattoja en halua.. Kiitos avusta! T. Suvi

 7. Viivi
  25.10.2015 / 07:04

  Iih!!! Empä ole koskaan tullut ajatelleeksi. Jos meille lapsia siunaantuu niin lastenhuoneessa on pönttöuuni jolla pitäisi lämmittää. Nimimerkillä 430 neliötä 20- luvun kansakoulussa… Voikin alkaa hyvissä ajoin miettimään lapsiturvallista ja katseenkestävää takkasuojaa :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.