DIY lautasliinarenkaat

Puuhelmien lumoissa, tämä täällä! Pyöräytin niitä mokkanauhan ympärille ja solmin kiinni lautasliinan ympärille:

014

Kivan simppelit lautasliinarenkaat, jos kovin koristeellinen tyyli ei iske omaan makuun. Rusettiosankin voisi jättää kokonaan välistä ja pujotella nauhan päät helmien sisälle, mutta tällä mokkanauhalla se ei onnistu, sillä se on sen verran paksua. Mietin, että nämä sopisivat hyvin joulupöytäänkin!

Nyt taidan alkaa valmistelemaan päivän ruokaa ja sitten pojan päiväunien aikana ajattelin jatkaa pientä helmiaskartelua. Sunnuntain kunniaksi haluan kattaa pöydänkin kauniiksi, pääsin eilen jo niin hyvään vauhtiin! Olinkin pitänyt noissa kattauspuuhissa aivan liian pitkän tauon; en yhtään muistanut, kuinka mukavaa ja rentouttavaa puuhaa se on! Joten kattauskuvia luvassa piakkoin, jos en enää tänään blogiin ennätä.

Tämä viikko on ollut blogissa hieman hiljaisempi, sillä olen sairastellut täällä. Ihmeellistä lämpöilyä ja kurkkukipua ilman flunssaa – välillä olo on parempi ja välillä huonompi, mutta nyt taas uusin voimin kohti uutta viikkoa ja uutta kuukautta! Eli ei muuta kuin hyvää alkanutta marraskuuta tässä samalla! Onkohan tämä jopa kivempi joulunodotuskuukausi kuin joulukuu… Marraskuussa kun ei ole sitä kiireen tunnetta ollenkaan läsnä ja jouluun on vielä hyvin aikaa, joten nautitaanhan näistä päivistä! Vaihdoin aamulla pakastimen oveen marraskuun kalenterilehtisen ja siellähän oli jo vaikka kuinka monta mukavaa merkintää – huomenna alkavalla viikolla yhdet jouluavajaisetkin. Marraskuun viimeisen perjantain kohdalla loisti puolestaan merkintä Isyysloma alkaa ♥ eli marraskuumme päättyy ja joulukuumme alkaa melkoisen mukavissa merkeissä! Ihanaa sunnuntaipäivää teidänkin koteihinne!

006

Comments

 1. Avianna
  1.11.2015 / 11:43

  Montako helmeä ja paljonko nauhaa meni per rengas? :) voisin joululahjaksi tehtailla, ihan on siskoni näköisiä..

  • 1.11.2015 / 11:48

   Noihin käytin 10 kpl 16-millistä helmeä, nauhaa meni noin 40 cm. Noilla tarvikkeilla renkaan halkaisijaksi tuli 5 cm eli halutessaan voi tehdä pienempiäkin ja pienemmillä helmillä. Tulee vain tiukempi paketti sitten lautasliinan kanssa :)

 2. Avianna
  1.11.2015 / 11:56

  Kiitos! En ole yhtään diy-ihminen, mutta näitä voisin itsekin näperrellä ”pukinkonttiin”.. :)

 3. Leena
  1.11.2015 / 14:33

  Hei! Ihania renkuloita, taidan tehdä pukinkonttiin myös! Mistä ostit nuo helmet ja nauhan? Löytyykö Kokkolasta jostain?

  • 2.11.2015 / 07:38

   Kiva että innostuit! Tilasin ne Helmikaupasta, mutta nyt harmittaa, sillä Kokkolan uudessa askartelutarvikeliikkeessäkin olisi ollut. En muistanut koko liikettä, kun on niin uusi :/. Tuo liike on nimeltään Ihan Itse ja se löytyy Isokadulta :)

  • 3.11.2015 / 08:23

   Eikö olekin! Ja noitahan voi tehdä erilaisina versioina; värillisillä puuhelmillä tai sitten perinteisillä helmillä, kuten äitini yhtenä jouluna :)

 4. Emma
  19.11.2015 / 16:05

  Kiitos mahtavasta ideasta! Helmiä lähti tilaukseen ja odotan jo askartelutuokiota :) Ps. Mistä tuo kivi tuikuille juuri sopiva puualusta on löytynyt?

  • 19.11.2015 / 16:29

   Voi ole hyvä vain! Mukava kuulla, että inspiroiduit! :)
   Tuo puualusta on tullut joskus jonkun lehtitilauksen kylkiäisenä, sen mukana tuli neljä aivan pientä kulhoakin. Sille tulikin käyttöä tällä tavoin, heh!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.