Kattaus kahdelle

072

Marraskuun ensimmäinen viikko käyntiin kattauskuvilla! Ja heti näin aamutuimaan! Pitkästä aikaa kattauskuvia, täytyypä kunnostautua näissä. Mutta ei sitä aina jaksa yhtä kynttilää kummempaa kattaukseen loihtia… Tällä kertaa inspiroiduin puuhelmistäni ja ajattelin käyttää niitä myös pyhäinpäivän kattauksessamme.

kattaus

Lautasliinojen lisäksi kokeilin koristaa niillä myös pöytäkynttilöitä. Marmorialustan vuoksi en halunnut enää mitään kynttilänjalkoja kattaukseen ja yksinään kynttilät näyttivät turhan paljailta. Niinpä pyöräytin puuhelmillä koristellut mokkanauhat kynttilöiden ympärille; lopputuloksesta tuli ehkä hieman Aarikka-henkinen, heh! Koska olimme itse koko ajan tuossa pöydän ympärillä, ajattelin että mitään vahinkoa ei pääse syntymään – muutenkinhan palavia kynttilöitä tulee pitää silmällä koko ajan.

018

Ulkoilemassa ollessamme ja pojan tutkiessa milloin mitäkin nappasin hetken mielijohteesta mukaan pienen heinänipun. Sekin pääsi lopulta kattausta koristamaan ja toikin siihen sävyineen hieman pehmeyttä; kattauksesta olisi muuten tullut kovin mustavalkoinen.

017

kynttilät

Noista puuhelmistä olisi helppo tehdä myöskin pannunalunen; joko pyöreä tai esim. neliö… Tai avaimenperä! Mitähän muuta niistä voisi väkertää..?

053

Lampaantaljat on parhaimmillaan talvella; sopivat loistavasti syksyyn, talveen ja kevättalveen. Joulusta puhumattakaan! Tuovat kotiin lämpöä ja pehmeyttä, hieman runsauttakin. Syksy ja talvi on kyllä itselleni sellaista kotiin käpertymisen aikaa; rakastan hääräillä kotona, näperrellä kaikenlaista pientä, sisustella kotia, kutsua ystäviä kyläilemään – vain olla ja nautiskella! Yleensä näihin aikoihin tuo tunne on voimakkaimmillaan ja aika lokakuusta vuoden loppuun kuluukin monenlaisten kahvitusten ja ystävien parissa nauttien.

table

059

Tänään ei ihan samanmoista kattausta nähdä, tänään syödään hieman arkisemmin… Tai jos sittenkin söisi tänäänkin joistain kivemmista astioista, ihan vain maanantain kunniaksi! Mitäpä niitä astioita laatikoissa säilömään! Loistavaa alkanutta viikkoa teillekin!

Comments

  1. 6.11.2015 / 20:40

    Kaunis ja tunnelmallinen kattaus. Nuo haaleanruskeat heinät ja kynttilät sopii ihanasti yhteen ja tekee kattauksesta ihanan syksyisen. :) Mukavaa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.