Pienelle herkkusuulle

Touhukasta torstaita toverit! Täällä on pitkä tehtävälista tälle päivälle; valmista pitäisi olla viiden paikkeilla, kun ystäväjoukko tulee kyläilemään ♥. Tätä nykyä monet asiat jäävät rästihommiksi. Oikeastaan oikein kasaan aina tekemistä sellaisille päiville, kun poika viettää aikaansa vanhempieni luona. On niin mukava se tunne, kun on taas saanut asiat (hetkeksi) hoidettua ja rästihommat alta pois! Joskus täytyy kyllä viettää tällainen päivä ihan vain laiskotellen, mutta mietin vain, milloinkohan se joskus olisi, kun ei sille meinaa löytyä aikaa. :D

Mutta sitten päivän postausaiheeseen! Sain joskus pojan vauvakuukausina kaveriltani vinkin näistä pienistä naposteltavista ja ajattelin nyt laittaa vinkin kiertämään, sillä täällä on paljon vauvojen ja taaperoiden äitejä lukemassa! Eli meillä poika ei vielä syö karkkia emmekä ole ajatelleet tuota asiaa vielä mitenkään edistääkään, sillä näin on hyvä. Hän ehtii syödä karkkia myöhemminkin yllin kyllin ja kun ei ole isompiakaan sisaruksia esimerkkiä näyttämässä, niin hedelmät ja marjat toimivat paremmin kuin hyvin. Toki hänkin saa herkutella ja jos olemme jossain vierailemassa, saa maistella kahvipöydästä lähes mitä vain. Kotona hänen ruokahyllyiltään löytyy erilaisia välipalanaposteltavia ja esim. karkeiksi hän kutsuu näitä fruit snacksejä:

003

005

En tiedä myydäänkö näitä muualla kuin Prismassa, mutta sieltä pähkinähyllyiltä olemme niitä aina ostaneet. Eivät ole siis pelkästään lapsille tarkoitettuja, vaan maistuvat aikuisillekin! Erityisesti tuo keltainen exotic-versio on tosi herkku! Ovat tuollaisia pieniä ja pehmeitä syötäviä, kuten pussin kyljestä näkee.

Samalta hyllyltä löytyy myös noita Muumi-patukoita, jotka on pojan mielestä tosi namia! Noita on helppo pitää mukanakin ja tilanteen sattuessa sillä onnistuu pelata hyvinkin aikaa ;). Tässä siis oikein hyvä vaihtoehto karkille, jos joku sellaista etsii! Muistan aina kun annoin pojalle ensimmäisen kerran noita exotic-pussin ”makeisia” – se innostunut ilme, hymähtely ja kuolan määrä on niin jäänyt mieleeni. Toinen niiiiin nautiskeli ♥

008

Mitäs teidän taaperoillenne kuuluu? Meidän M:lla on sellainen vaihe, että tapailee jo lähes kaikkia sanoja, joita kuulee; osassa onnistuukin jo hienosti. Selvästi jotenkin ujostelee, jos sana ei mene ihan sinnepäin, mutta rohkaisen aina kovasti, sama miltä se sana aikuisen korvaan kuulostaa. Ei ole enää aikoihin jokellellut, vaan kaikki puhe on ns. oikeaa puhetta, omalla kielellään. Esimerkiksi lamppu, pallo ja loppu kuulostavat vieraan korvaan samoilta, mutta minä erotan ne toisistaan.

Vaikka on luonteeltaan hyvin tomera, reipas ja vähän hurjapääkin välillä, niin on myös hyvin herkkä. Tuo saattaa aina välillä yllättäenkin nousta esiin, mutta siihen auttaa aina voimakas ja pitkä halaus. Tällä viikolla kerhossa pieni tyttövauva istui maassa itkien. M huomasi tilanteen, käveli tytön luo, istahti hänen eteensä ja halasi tyttöä rauhallisesti oikealla kädellään. Mun sydän meinas ihan räjähtää! ♥ Hämmästelen usein, kuinka paljon hän jo asioista tietääkään, vaikka ikää on kuitenkin vielä aika vähän.

Hän on kova touhuamaan ja puuhastelemaan. On oppinut ihan viime viikkoina, miten vessan ja keittiön isot ja painavat laatikot saa vedettyä auki… Rrrakastaa vessan laatikoiden värikkäitä kosmetiikkaputeleita – kynsilakat sekä huulikiillot ja -punat on ehdottomia lemppareita ja niitä kun on kymmenittäin niin mikäs sen mukavampaa! Hakee keittiön laatikoista kuppeja ja kulhoja, vie niitä toiseen huoneeseen, kasaa ja kolistelee. Tuo ne usein sitten myös takaisin paikoilleen. Lähes samoille paikoilleen ;). Yksi hänen lempipuuhistaan on tyhjentää kanssani astianpesukonetta ja laittaa pyykkejä kuivumaan (silloin kun ei käytetä kuivausrumpua). Astianpesukoneesta tyhjentelee ruokailuvälinelokerikkoa, kun olen ensin ottanut vaaralliset välineet pois. Yksi kerrallaan ja niin tärkeänä kuljettelee lusikoita ja haarukoita niiden omaan laatikkoonsa. Sama pyykeissä: tuo minulle pesukoneesta märkiä vaatteita yksi kerrallaan. Kehun aina vuolaasti, voi sitä pientä ja innostunutta naamaa ♥. (Ettehän nyt vain sano, että tämä kotiaskareinnostus on vaan vaihe…)

Mutta sitten rästihommien kimppuun! Ostin kauppareissulla pari lehteä (toinen niistä on joululehti); pakko nipistää aikaa niiden selailuun! Mustikkaisen glögipurkin äärellä pysähdyin, mutta jätin vielä hyllyyn… Loppukuusta viimeistään! Mukavaa päivää teillekin! :)

Comments

 1. Nimetön
  5.11.2015 / 14:38

  Hei Satu! Tämä on ensimmäinen kerta, kun pistän sinulle palautetta. Kiinnostuin aikoinaan blogisi sisustusjutuista. Kiinnostuksen kohde on kylläkin nyt hieman muuttunut. Minusta on niin mukava lukea, kun kerrot pikku M:n elämästä ja touhuista. Kirjoitat elämästänne niin hauskasti , että tuntuu kuin katsoisin touhuanne vierestä. Kaikkea hyvää koko perheellenne, kissoja unohtamatta!

 2. Taina
  5.11.2015 / 20:27

  Samanlaiselta kuulostaa pojan touhut kuin muutamaa päivää vanhemman tytön touhut, eli tuo kotitöissä auttelu on parasta :) Meilläkin tuodaan pyykkejä ja astianpesukoneesta aterimia tyhjennetään sekä pyyhitään pölyjä ja pöydästä roskia. Myöskin lattian lakaisu on mielipuuhaa ja pihalla harjalla lakaisu. Viime viikoina piirtäminen vahaliiduilla on ollut suosikkitouhua. Ja hienosti meillä ympyrä piirretään ja kommentoidaan siihen, että ”pää” :)
  Kiitos vinkeistä karkkien osalta! Pitääkin kokeilla.

  • 7.11.2015 / 15:47

   Täällä piirtäminen on vielä hieman erilaista… Tai kynällä piirreltäisiin kaikkialle muualle kuin paperille :D. Mutta ehkä sitä voisi alkaa pikkuhiljaa harjoittelemaan…

 3. Elina
  6.11.2015 / 08:53

  Kiva lukea pitkästä aikaa M kuulumisia! Hyvin samanlaista meininkiä täälläkin, uusia sanoja putkahtelee tämän tästä. Minäkin olen yrittänyt pitää isompien karkeista vielä loitolla, suklaata on saanut maistaa ja voi sitä ihastuksen määrää… Täytyy tsekata nuo herkut, ihana tuo oiiijjoiii <3

  • 7.11.2015 / 15:48

   Juu poikakin on suklaata maistanut, isomummun luona isomummun pakottaessa… Siellä on myös lähes aina syötävä jäätelöä… Sellaista tuputtamista että oksat pois! :D

   • Elina
    7.11.2015 / 23:53

    Semmosia ne isomummut on :D Meilläkin Marianne-karkkia ihan väkisin olis A:lle syöttänyt :D En tiedä miksen ollut aikaisemmin tajunnut rusinoita?! Tänään karkkipäivänä isommat muksut saivat kaupasta valitsemansa pikkupussit, A sai rusina-askin. Voi sitä ylpeyden määrää kun hänelläkin oli oma herkkuaski, meni sohvalle mutustelemaan isompien viereen eikä ymmärtänyt mitään eroa herkuissa!

    • 8.11.2015 / 20:48

     Marianne-karkitkin aivan sieltä turvallisimmasta maistelupäästä… Meidänkin isomummulla aina niitä tai Mariminttejä.
     Oi ihana pikku-A, varmasti oli niin onnellinen omasta herkkuaskistaan! ♥

 4. Karoliina
  6.11.2015 / 13:01

  Jes! Tosi kiva postaus ja vinkit herkuista huippuja. Minkä merkkisiä nuo fruitsnackit ovat? Menen paikalliseen kauppan toivomaan niitä valikoimiin :)

  • 7.11.2015 / 15:51

   Oi ihana kuulla! Tosi mukavaa, että sait vinkkejä :)
   Nuo on nimeltään Luomu FRUGI hedelmäsnacks, jos tuo auttaisi…

  • 7.11.2015 / 15:51

   Kiitos haasteesta, Kerttu ♥ Olit jo niin kattavasti tuonut asioita esiin, että saapa nähdä keksinkö mitään :P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.