Koti pikkujouluissa

Vietimme eilen pikkujouluja kotonamme viiden naisen ja pikku-M:n kera. Oli niin mukavaa! Poika oikein halasi kaikki vieraat heidän lähtiessään :D. Kovin jouluista meillä ei vielä ole (mikä on ehkä ennätys, sillä marraskuun puolivälikin on jo ohitettu…), mutta jotain pientä lähestyvästä joulusta kertovaa kodistamme kuitenkin jo löytyy!

010

Joy-kynttelikköä, pallovaloja, kynttilöitä (joita toki poltellaan muulloinkin kuin jouluisin) sekä yhdet valot takan polttopuiden lomasta. Kovin maltillista siis vielä, ainakin minulle, heh! Olen hieman jo miettinyt kodin tulevaa jouluasua ja tällä hetkellä miellyttää kovasti sellainen hillitty joululook. Sellainen, jossa joulukuusi valoineen olisi pääosassa ja muut yksityiskohdat muodostuisivat sitten vain muutamista jouluvaloista, parista joulukukasta sekä useista kynttilöistä. Koristeita olisi esillä vain vähän, jos ollenkaan. Tosin pari lasienkeliä täytyy aina ottaa esiin, mutta ei välttämättä muuta. Saapa nähdä muuttuuko mieleni tästä, mutta tällä hetkellä ajattelen asiaa näin! Oikeastaan haaveilen jopa sellaisesta, että jouluna esillä olisi vain joulukuusi valoineen sekä paljon kynttilöitä – kuusi näyttäisi varmasti upealta kaiken valkoisuuden keskellä! Tuota tuskin koskaan tulee toteutettua, sillä haluan muitakin valoja tätä pimeää aikaa valaisemaan. Lisäksi kaikki erilaiset valot ovat suuri elämys lapselleni, joka hokee tätä nykyä tonttua ja tähteä aamusta iltaan, joten pelkästään hänenkin takiaan niitä valoja laitellaan!

Mutta ehkä tällä hillityllä joulukoristelulla välttäisin pahimman tavaraähkyn, mikä usein joulusta seuraa. Joulun jälkeen kotia haluaa aina pelkistää reilulla kädellä, mutta onhan se toki mukavaakin vaihtelua sitten taas tammikuussa! Jotenkin tuntuu siltä, että jos ottaa esille vain harvat ja valitut jouluiset koristukset, pääsevät ne huomattavasti paremmin oikeuksiinsakin! Mutta kuten sanoin, tämä jää nähtäväksi… Mopo saattaa lähteä käsistä ja se toki suotakoon; joulu on kuitenkin vain kerran vuodessa!

lipasto

058

Olen aivan yli-innoissani Yllättävä kirppislöytö -postauksestani tutuista nojatuoleista! Nimittäin kangas on päätetty ja saan sen vihdoin tällä viikolla käsiini, iiks! Juu tiedän; kankaan valintaprosessi oli pitkä ja mutkikas, mutta älkää te siitä stressatko, kun en minäkään! Mulla oli tuolien valmistumisen deadlinena joulu ja se näyttää nyt vahvasti toteutuvan. Tai ei tietenkään nuolaista ennen kuin tipahtaa, mutta siltä kuitenkin näyttää. Tuoleista tulee niiiiin upeat enkä millään malttaisi odottaa, että pääsen istahtamaan uuden elämän saaneeseen tuoliin joululehti ja glögikupponen kädessäni ♥ Harjoittelin tuota jo vähän eilen illalla tuolla kuvissa näkyvällä Ikean tuolilla…

sheepskin

Mutta nyt taidan siirtyä askartelunurkkaukseeni, kun poikakin vielä nukkuu. Olen koukuttunut puuhelmien lisäksi askartelumassaan, heh!

Comments

 1. Julia
  18.11.2015 / 14:21

  Tunnelmallisia kuvia! Mikä on tuo teidän valaisin ruokapöydän päällä? Onko se Kartellin Fly? Valaiseeko se tehokkaasti ympärille vai pelkästään alaspäin? Meillä on etsinnässä valaisin ruokapöydän päälle, mutta se saisi valaista myös ympärille eikä pelkästään alaspäin.

  • 18.11.2015 / 21:01

   Kiitti Julia! Kyllä, Kartellin valaisin on kyseessä. Meillä on siinä valaisimen mukana tullut lamppu, joka on melkoisen kirkas eli ainakin meillä valaisee koko huoneen. Toki parhaiten pöydän pinnan, mutta antaa myös yleisvaloa.

 2. Laura
  18.11.2015 / 17:52

  Aivan ihana koti teillä! Mistä nuo valkoiset lipastot ja senkin ovat ostettu? Mä haaveilen semmoisista meidän uuteen kotiin, joten olisin kiitollinen vinkeistä :) eli tuo kukkien allaoleva korkea ja pöytävalaisimen alla oleva matalampi…

  • 18.11.2015 / 21:00

   Oi kiitos, Laura! Tuo ruokailutilan kaappi on Ikeasta (täysin samaa ei enää myydä) ja tuo olohuoneen lipasto on Lundian Fuuga.

 3. Liisa
  19.11.2015 / 20:54

  Jostain syystä en pysty tuohon askartelumassaa ja puuhelmiä postaukseen kommentoimaan, mutta suosittelisin partiolaisten joulukalenteria. Se on meillä ihan klassikko ja seuraa kivasti kristillistä adventinaikaa. Lapsen kans vois olla kiva ihmetellä, miksi luukusta paljastuu tietty määrä kynttilöitä, Lucia neito, suomenlippu jne..

  Ihania ovat nuo askartelusi, tosi kauniita ja kiva idea. :)

 4. 20.11.2015 / 08:00

  Tunnistan kaipuusi ”hillittyyn jouluun”. Olen vuosi vuodelta laittanut vähemmän koristeita, kun tuntuu ettei mikään näytä miltään kaikessa paljoudessa. Yritän myös joka vuosi laittaa jotain punaista, vaikka en siitä yhtään sisustuksessa pidäkään. Viime vuonna punaiset sohvatyynyt saivat lähteä kahden päivän jälkeen.. :) Saa nähdä miten tänä vuonna käy, pääsevätkö esille ollenkaan. Askartelu ei ikävä kyllä ole koskaan ollut ns mun juttu. Olen siihen liian kömpelösorminen.

  • 21.11.2015 / 13:44

   Minäkin haluan jouluun jotain punaista, mutta ihan pienesti. Yleensä sitä on ollut yhden tonttupariskunnan, torkkupeiton ja tyynyn muodossa :).

 5. 20.11.2015 / 09:45

  Minäkin yritin moneen kertaan saada askartelumassaa ja puuhelmiä -postauksessa näkyviin kommentointimahdollisuutta siinä onnistumatta.

  Mutta, kommentoin sitten tänne. Meillä sattui hauskasti, sillä juuri vähän ennen kuin olin lukenut postauksesi oltiin tytön kanssa tehty taikataikina, josta sitten muotilla otettiin kuvioita ja kuivattiin uunissa. Meilläkin käytettiin tuota kastehelmeä koristelussa. :D Mikä sattuma! Tuon 4v tytön ihan itse tekemät sydämet, siilit, kukat ja oravat ovat melkoisen hellyyttäviä. Tänään aiotaan sitten maalata niitä, koska tuo taikataikina ei itsessään ole niin kauniin värinen. Tuo puuhelmet ripustusnarusssa on erittäin hyvä idea ja niitä minultakin löytyisi niin värillisinä kuin puunsävyssäkin. Kiitos siis vinkistä!

  Meillä isommalle neidille on kummitädin toimesta tulossa sellainen pakettijoulukalenteri, joten sitten kyllä tuolle 1,5veelle pitää itse tehdä samanlainen, sillä meillä pitää KAIKKI olla niinkuin isolla siskolla. ;D Pikkuponeja, legoja, hiuspinnejä jne siis ostamaan. Karkista onneksi menee vielä rusinapaketit. :D

  Voisin ajatella, että teillä toimisi jokin kaunis ja värikäs joulukalenteri, joku jossa vähän tavallista isommat luukut, jotta pienen kanssa helpompi operoida. Muuten jokin muumikalenteri olisi tosi hauska, mutta taitaa osaset olla liian pieniä siinäkin.

  • 21.11.2015 / 13:47

   Kiva, että jätit kommentin tänne! Ongelma on nyt korjattu :).
   Ihanalta kuulostaa askartelutuokionne! Minäkin odotan, että poika kasvaa ja voin askarrella hänen kanssaan :).
   Täytyypä vielä miettiä tuota, mikä joulukalenteri olisi meille paras vaihtoehto!

 6. Nimetön
  26.11.2015 / 23:12

  Ihanan raikas koti teillä. Mikä on lattianne materiaali ja sävy? Lattian vaihtaminen täällä nimittäin tulossa.. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.