Askartelumassaa ja puuhelmiä

Vuosi sitten näihin aikoihin haaveilin jonkinmoisesta joulunäpertelystä, mutta aikaa (eikä varsinkaan energiaa) ei riittänyt niiden huonounisten öiden lomassa… Tänä vuonna asia on toisin ja pieni askartelupaja käynnistyi tällä viikolla. Halusin tehdä askartelumassasta tähtiä, sydämiä, palloja… Mitä vain mieleen juolahtaisikaan! Piparkakkumuotit ovat olleet ahkerassa käytössä, samoin snapsilasin suuaukko. Näitä alkaakin olla jo aika pino, tässäpäs muutama:

004

Muistin viime vuodelta inspiroivan No home without you -blogin Kaisan mainion koristeluidean: kastehelmitekniikan! Eli kun olin kaulinnut askartelumassan levyksi ja painanut siihen muotin, pyöräytin pintaan kuvion Iittalan Kastehelmi-kynttilälyhdyllä! Nuo raidat tein pienellä, vekkikuvioisella maljakollani. Vielä olisi muutama koristeluidea mielessä ja massaakin on vielä vähän jäljellä. Ajattelin kokeilla painaa yhden ”raidan” kuusenoksalla ja pariin muuhun testaan viime perjantaiksi ostamaani Ilexin oksaa. Lisäksi kaapista löytyy eräs kiva pieni maljakko, jossa on tosi kaunis pintakuviointi. Ehkä testaan sitäkin… Tähän jää kuulkaas koukkuun ja ehkä siitä kertoo sekin, että tiistai-iltana skippasin jopa saunan näiden puuhasteluideni vuoksi, heh!

Ostin tätä valkoista askartelumassaa (Fimo; on olemassa myös muita merkkejä) Prismasta. Tämä kyseinen massa ottaa muutaman tunnin kuivuakseen ja olenkin antanut näiden kuivua aina yön yli. Sen jälkeen olen hionut koristeiden reunat hiekkapaperilla, laittanut niihin mokkanauhalenkin ja jokusen puuhelmen. Tällä tavoin toimivat esim. jouluviemisten koristuksina, pakettikortteina, joulukoristeina minikuusessa (tai isommassakin) ja miksei vaikkapa joulupöydän paikkakortteinakin! Näistä voi pyöräyttää helposti myöskin lautasliinarenkaita DIY lautasliinarenkaat -postaukseni tapaa mukaillen.

012

013

Ihan tasaista pintaa en kaikkiin onnistunut saamaan, mutta sellaisiin oli sitten kätevää painaa jokin pintakuviointi :).

Mietin tuossa, että pojallehan pitää hankkia jonkinmoinen joulukalenteri! Mutta millainen joulukalenteri olisi paras puolitoistavuotiaalle? Suklaista emme osta emmekä vielä sellaistakaan, jossa on joka aamulle jokin ylläri – poika on sellaiseen vielä liian pieni. Olisiko kuvakalenteri sitten paras vaihtoehto? En oikeastaan edes tiedä, millaisia joulukalenterivaihtoehtoja nykyään on! Tuntuu vain mukavalta ajatukselta, että hipsisimme joka aamu yhdessä keittiöön joulukalenterin luukkua avaamaan ♥

Comments

 1. Nimetön
  19.11.2015 / 15:45

  Onpa todella kauniita, helmet tuovat niihin kivan lisän. Kiitos vinkistä! Mitä muotteja käytit? Käykö tuohon massaan esim. tavalliset piparkakkumuotit vai onko siihen ihan omat muottinsa?

  • 19.11.2015 / 16:13

   Ihana kuulla, kiitos kovasti! Ja juu, ihan tavalliset piparkakkumuotit käyvät, mainitsinkin ne tuolla tekstin alkuosassa :)

 2. Larppa
  20.11.2015 / 10:47

  Onpas kivat koristeet! Joulukalenteriksi suosittelen perinteistä partiolaisten joulukalenteria. Plussana kivat kuvat, jotka sopii perheen pienimmille ja se, että ekan luukun saa avata jo marraskuun puolella! Niitä saa tänä vuonna ilmeisesti tilattua netin kauttakin jos pienet partiolaiset eivät koti-ovelle eksy :)

 3. Marine
  20.11.2015 / 11:39

  Olen eksynyt sinun blogiin vahingossa n.kuukausi sitten ja hyvä niin. Olen ihan koukussa, oon lukenu vanhoja postauksia ja oon päässyt nyt 2013 marraskuulle, koko ajan kun ei voi nenä koneessa kiinni olla :).
  Oon saanut paljon inspiraatiota omaan sisustukseen ja hurahtanut muutamia juttuja ostamaan.
  Joy kynttelikkö aivan ihana, sitä tosin en vielä omista.
  Innostuin tilaamaan h&m:ltä pellavaisia lautasliinoja jouluksi, en ole koskaan ennen käyttänyt ja voi miten niillä saa juhlavuutta aikaan.
  Yksi kysymyskin olisi sinulle eli yhdestä vanhasta postauksesta luin että sinulla on viisi ehjänä säilynyttä glögisettiä. Mistä tarjoilet loput jos tulee enemmän vieraita?
  Meillä oli viikonloppuna miehen synttärit ja löytyi kuusi kappaletta ihania jälkiruokalautasia mutta eihän ne mihinkään riittänyt. Sitten piti erilaisia ottaa lisäksi ja se ei hivellyt silmää ollenkaan. Välissä en myöskään ehtinyt tiskaamaan kun vieraat olivat pöydässä samaan aikaan.

  • 21.11.2015 / 13:56

   Oi mikä ihana kommentti, kiitos kovasti ja tervetuloa blogini pariin! Mahtava kuulla, että olet pitänyt lukemastasi.
   Nykyään tarjoilen glögiä Hobstarin laseistani, minulla on niitä kuusi. Lautasena vaikka Iittalan valkoinen Teema, joita meillä on aika reilusti. Meillä ei taida olla yli kuutta ihmistä pöydän ympärillä kuin jouluisin ja joinain muina juhlapäivinä, joten ei haittaa, ettei kaikille ole samanlaisia. Ajattelen niin, että olisi turha pitää kymmentä kuppia kaapissa paria vuosittaista käyttökertaa varten eli pärjäämme vähemmälläkin.

 4. Jenni
  20.11.2015 / 11:53

  Valokuva joulukalenteri oli hyvä idea, kiitos! Ostin omalle pojalle joululahjaksi Djecon vaneriset eläinmagneetit, joissa ylä- ja alaosa on erikseen. Niitä on 24kpl, joten nekin toimis joulukalenterissa. Miehen joulukalenterissa taitaa tänä vuonna olla rentoja tehtäviä, kuten ”Käy perheen kanssa joulutorilla.” ”Ota joulusuklaata”

  • Nimetön
   20.11.2015 / 18:22

   Hih, et puhunutkaan valokuvista missään kohtaa. Se oli vilkkaan mielikuvitukseni täydennystä , mut valokuvia poikani rakastais.

  • 21.11.2015 / 13:50

   Ihana idea nuo eläimet kyllä! Meillä taitaa aikuisten joulukalenteri jäädä tänä(kin) vuonna välistä :D. Joskus oli suklaakalenterit, mutta sekin perinne on jäänyt…

 5. Iita
  20.11.2015 / 13:03

  Ihania koristeita, nuo puuhelmet on vielä piste i:n päälle! Perinteinen kuvakalenteri on varmaan paras vaihtoehto. Muistan omasta lapsuudestakin kun sellaisen omistin :) Nyt on suklaakalenteri:P
  Äiti on opettanut, että aina pitää olla sen verran lapsi että hommaa joulukalenterin ;)

  • 21.11.2015 / 13:52

   Voi kiitos, Iita! Kuvakalenteriin taidamme tosiaan päätyä tänä vuonna. Meilläkin oli vielä 4-5 vuotta sitten miehen kanssa suklaakalenterit, mutta se ”perinne” sitten vain jäi… Mulla kävi aina niin, että unohdin avata luukut ja sain sitten aattoaamuna syödä yli puoli kalenteria…

   • Jonna
    22.11.2015 / 09:13

    Heheh, tällaisella suklaariippuvaisella ei tuommosta mokaa kyllä pääse käymään, että luukut jäisi avaamatta! Nyt tosin on viiden viikon tiukka ruokavalio ennen joulua, joten joulukalenteri ei nyt kuulu ohjelmistoon. Kova paikka!

    Täytyy sanoa, että blogisi on ihana ja jotenkin niin ihmisläheinen, että vaikka elämäntilanne on täysin eri (23-vuotias yksiössä asuva lapseton sinkku), niin rakastan lukea postauksiasi ja katsella kauniita kuvia :)

    Ihanaa joulunaikaa sinulle ja perheellesi.

    • 22.11.2015 / 16:04

     :D Kyllä maistuu suklaa täälläkin, erityisesti Fazerin Sininen… Ehkä mua ärsytti, kun se yhden luukun sisältö oli niin pieni, että halusin säästää isomman suklaaläjän kerralla syötäväksi ja sitten sopivasti ”unohdin” avata ne luukut…
     Kiitos ihanasta blogipalautteestasi, Jonna! Hirmuisen mukava kuulla, että viihdyt blogini parissa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.