Isoja asioita pienelle ihmiselle

Se, mistä eilen Winter wonderland -postauksessani haaveilin, kävi toteen. Saimme herätä aivan upean valkoiseen lumimaisemaan!

019

Joka puolella niin paljon valkoista, ihanaa valoa marraskuun pimeyteen! Ja nuo puut, eihän tuollaista upeutta voi ollakaan! ♥

Vaikka tällaisia maisemia on saanut ihailla jo yli 30 vuotta, ei niihin totu tai kyllästy ikinä. Näen ne jotenkin aina kuin uusin silmin, kuin ensimmäistä kertaa. Niin upea ja vihreä kesä kun meillä täällä Suomessa onkin, ei se vedä vertoja tälle. Tuollainen valkoinen metsä on jotenkin aivan epätodellinen, lumoava, kuin sadusta.

Olen usein jouluisin ihastellut kaikenlaisia kortteja ja kuvia, joissa pieni lapsi katsoo hämmästyneenä joulun ihmeitä. Tänä aamuna sain katsella tuota näkyä oman lapseni kasvoilta. Ihan itketti. Nyt tiedän sen olevan totta. Sen, että lapsen kautta asioista saa irti vielä enemmän. Kaikki tuplaantuvat. Mua niin liikuttaa tuo kuva, jossa pieni M katselee takapihan lumista metsikköä. Mitä liikkuukaan pienen mielessä. Hämmästelee ja kummastelee. Elekieli kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

ensilumi

Aamiaispöydästä piti osoitella ruokailutilankin ikkunoihin päin, että tuollakin näkyy lunta, ei pelkästään olohuoneessa! Ennen uimaan lähtöä kävimme hieman ulkoilemassa. Poika muksahti heti masulleen lumihankeen, kun pääsi ulos. Sen jälkeen hoki lähes taukoamatta äiti, äiti ja ojenteli kättään. Mies teki lumitöitä ja poika käveli vain auratuilla reiteillä. Osoitteli lumista maata ja puisteli tarmokkaasti päätään eli selvästi ikkunan läpi mukavampi juttu, ainakin toistaiseksi! ;)

021

Onko teilläkin satanut ensilumi?

Comments

 1. Riikka
  21.11.2015 / 16:49

  Ihana tunnelma välittyy kuvista! Tänä vuonna odotan joulua normaaliakin enemmän ja taidanpa hakea myös joulukukan jo kotiin. Mistä ja mitkä nuo valkoiset verhot ovat? Vastaavat itsellä hakusessa, mutta en ole vielä sopivia löytänyt :)

  • 22.11.2015 / 15:37

   Vastasinkin tähän kommenttiisi jo edellisen postauksen kohdalla, mutta vastaan vielä tännekin, että vastaus tavoittaa :)
   Eli verhot on taftia (tai ainakin jotain sen tapaista kangasta), olen teettänyt ne kangasliikkeessä.

 2. Nea
  21.11.2015 / 22:49

  Täällä itä-suomessa alkaa olla kanssa aivan ihana (jouluinen) lumipeite, nyt vaan sormetvarpaat ristissä että olis pysyvää laatua!

  En oo (ihan liian) pitkään aikaan kerennyt kommentoimaan, nyt oli pakko! Nämä sinun jouluaiheiset postaukset alkaa nimittäin tuoda mulle sitä ihanaa kutkuttavaa joulumieltä, joka vuosi odotan sormet syyhyten millon näitä alkaa tupsahdella :) Ensinnäkin teidän talo on niin ihana, jotenkin todella kotoisa ja lämmin, en osaa varmaan oikealla tavalla sanoiksi pukea mitä tarkoitan. Näistä sinun kuvista/teksteistä välittyy ruudun tänne puolelle aivan ihana tunnelma, vähän kuin olisi itse mukana siellä..hih :)Tämä koskee siis postauksiasi läpi vuoden, mutta näin joulun aikaan näissä on jotain ihan omaa taikaa! <3

  Halusin siis kiittää sinua Satu aina vaan niin ihanasta blogista, kauniista kuvista ja kaikesta muusta! Toivon teidän perheelle ihanaa ja tunnelmallista joulun odotusta, etenkin teidän pienelle joulufiilistelijälle ja lumen ihmettelijälle :)

  • 22.11.2015 / 15:41

   Voi miten kivaa, että tekin saitte lunta! Toivotaan tosiaan, että tämä on ja pysyy :).
   Et kuule usko, miten ilahdutit tällä kommentillasi! Tämä on muistunut mieleen pitkin päivää ja on tuonut niin paljon hyvää mieltä. Kiitos valtavan paljon, Nea! Ihana kuulla, että koet blogini tuollaisena ♥
   Pienelle joulufiilistelijälle menee terkut perille! Lämmintä ja tunnelmallista joulunodotusta sinullekin! :)

 3. Hanna
  21.11.2015 / 23:55

  Meilläkin tuli lunta jo eilen illalla ja lapset olisi halunnut vielä yhdeksän aikana illalla mennä ulos ☺
  Aamulla heräsivät melko aikasin ja ulos heti. Koko päivä olivat välillä sisällä ja välillä ulkona. Ja kissat myös oli ihan vauhdissa ulkona

  • 22.11.2015 / 15:39

   Täällä satoi myös perjantai-iltana, mutta yöllä lunta oli tullut sitten oikein urakalla! Toivotaan nyt kovasti, että tämä olisi pysyvä lumi…

 4. 22.11.2015 / 04:18

  Aivan upeita kuvia!! Nykissä on ollut tosi lämmin syksy, käsittämätöntä että pian alkaa joulukuu.. Toivottavasti tännekin saadaan pian lunta! Vaikka eihän siinä täällä kaupungissa ole ihan samaa fiilistä kuin metsän keskellä :)

  • 22.11.2015 / 15:38

   Kiitos, Evelyn! Täälläkin on ollut poikkeuksellisen lämmintä tähän saakka. Toivotaan lunta sinne teillekin! :)

 5. Tytti
  22.11.2015 / 08:23

  Oi mikä tunnelma! Me saatiin tänään Turussa herätä valkoiseen aamuun, ei ihan tuossa mittakaavassa mutta kuitenkin :)pienikin lumipeite tekee sen ihanan ”sinisen” valon :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.