Lahjaksi laatua

Onko sielläkin meneillään kuumeiset joululahjamietinnät? Jokajouluinen pohdinnanaihe: mitä antaa lahjaksi läheisille? Tässä(kään) asiassa määrä ei varmastikaan korvaa laatua eli ajattelisin, että parempi yksi-kaksi laadukasta, toivottua ja aikaa kestävää lahjaa kuin kymmenen sinnepäin. Indiedaysin ja Artekin yhteistyökampanjaan lähdin mukaan juurikin joululahjavinkkejä metsästämään ja kokosin niitä teille tähän postaukseen. Joulunahan täytyy muistaa myös itseään eli lahjavinkkejä voi tiirailla silläkin silmällä ;)

Nimestä Artek mieleeni tulee heti erinäisiä klassikkotuotteita, jotka toimivat vuosikymmenestä toiseen ja aina sukupolvelta toiselle. Kyseiset tuotteet saattavat olla hieman arvokkaampia, mutta kimppalahjatkin on oiva keksintö! Ja itselleenhän voi ostaa joululahjaksi jotain hieman tyyriimpääkin, joka jää joulupukin toivelistaan kirjaamatta…

Muistan aina, miten ensimmäisenä jouluna tässä kodissamme sain mieheltä joululahjaksi valkoisen Artekin Kanto-lehti-/takkapuutelineen. Se on niin kaunis, etten ole raaskinut antaa sitä takkapuukäyttöön, mutta lehtitelineenä se on ollut käytössä siitä lähtien. Kauniiksi klassikoiksi miellän Alvar Aallon suunnittelemista tuotteista myöskin 406 nojatuolin, 611 tuolin sekä ritiläpenkin! Poikamme huoneessa näkisin joskus tulevaisuudessa enemmän kuin mielelläni Aallon lasten jakkarat NE60 matalan pöydän kera. Ja mihin tilaan nyt ei riippuvalaisin A331 eli tuttavallisemmin Mehiläispesä sopisi! Tuo kyseinen kaunotar onkin parhaillaan matkalla miehen vanhempien kotiin, täytyykin sitten heti käydä sitä siellä ihastelemassa!

artek

Pienemmän budjetin lahjojakin löytyy ja niitä kokosin tähän seuraavaan kollaasiin. Näistäkin ottaisin jokaisen avosylin vastaan! Tykkään siitä, että näissä yhdistyy sekä estetiikka että käytännöllisyys mitä parhaimmalla mahdollisella tavalla. Keittiössä tarvitaan aina keittiöpyyhkeitä (H55 on kivan simppeli), patalappuja (Siena-kuosi toimii aina!), tarjottimia (voi olla vaikka keittiöpyyhkeen kanssa samaa sarjaa) sekä servettejä! Mm. noita yhdistelemällä saa kasaan kivan pienen joulumuistamisen. Sisustamisen ja mustavalkoisen ystävänä iskin heti silmäni myöskin Siena-tyynynpäälliseen, ihanan raikas! Lastenhuoneen seinälle piristystä toisi värikäs Jakkara-juliste ja mahdollisesti Paimio-tuolista haaveileva voisi ensialkuun ihastella tuolia kehystetyn Paimio-julisteen muodossa.

artek-001

Joulu lomineen loppuu valitettavasti aikanaan, mutta millä saada uutta potkua tammikuun arkirutiineihin? Ehkä päivittämällä kotitoimistoa ihanilla joululahjoilla! A110, tunnetummin Käsikranaatti, piristää työpisteen kuin työpisteen! Seinälle mustiin, ohuisiin kehyksiin sopii paremmin kuin hyvin julisteversio Mehiläispesästä ja vieressä hyllyllä (seinähylly 112B) pysyvät kauniit Outline Collection -muistikirjat hyvässä järjestyksessä. Joskus koti kaipaa isompaakin päivitystä ja paikallaan on jokin uusi huonekaluhankinta. Ilmari Tapiovaaran Kiki-lepotuoli sopii moneen tyyliin ja tilaan – myös kotitoimistoon! Viereen sivupöydälle pari Siena-lasinalusta taukojen kahvi- ja naposteluhetkiä varten. Myös iPadia voi säilyttää sekä kuljettaa mukanaan tyylikkäästi H55-suojapussissa.

artek

Kirsikkana kakun päällä vielä lukijakilpailu! Kilpailun palkintona on 100 euron Artek-lahjakortti. Jotta osallistut kilpailuun, sinun tulee linkittää oma Artek-suosikkituotteesi tämän postauksen kommenttiboxiin. Ethän unohda tuotelinkkiä vastauksestasi! Kaikki tuotteet löydät täältä. Voit samalla perustella, mikä valitsemassasi tuotteessa hurmasi sinut! Kilpailuaikaa on aina 7.12.2015 klo 12 saakka. KILPAILU ON PÄÄTTYNYT. Muista jättää itsestäsi nimimerkin lisäksi sähköpostiosoite sille varatulle riville, jotta tavoitan sinut vaivatta mahdollisen voiton osuessa kohdallesi. Onnea kisaan!

(Tuotekuvat lainattu Artek.)

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.