Terassi pukeutuu jouluun

Kun keväällä tilasimme terassilasituksen Lumonilta, en yhtään ajatellut, millainen terassi tulisi talvipakkasilla olemaan. Olin jotenkin vain olettanut, että lasit olisivat kirkkaat ja läpinäkyvät vuoden ympäri. Näin ei kuitenkaan ole, vaan pakkasilla lasit saavat todella kauniin kuurapeitteen tehden terassista aivan oman maailmansa:

028

terassi

Sanoin miehelle, että nyt ruokailutilasta ei enää näy takapihan maisema. Hän käytännöllisenä tokaisi, että voithan mennä rapaamaan lasit! Ehkä kuitenkin mieluummin katselen noita luonnon muodostamia kuurankukkia… Sellainenkin hyvä puoli tuossa on, että enää ruokailutilan isoissa ikkunoissa ei tarvitse pitää sälekaihtimia kiinni, sillä se joku hiippari, joka takapihamme metsikössä asustelee ja tiirailee ainoastaan meidän taloa, ei enää terassilasien ansiosta näe sisälle! Nyt ruokailutilasta ulos katsoessa näyttää siltä kuin ruokailutila jatkuisi pienellä talvihuoneella:

lyhty

Käänsin nuo nojatuolitkin nyt ruokailutilaan päin, jotta tuo kaikki samaa tilaa -vaikutelma vahvistuisi entisestään. Ripustin terassin männynoksiin muutaman tekemäni askartelumassapallukan. Meneeköhän askartelut silloin hieman överiksi, kun kuvioita etsitään jo Pandan konvehtirasiastakin? Postauksen toisessa kuvassa näkyy suklaalla painettu lehtikuvio, se oli mun mielestä niin kiva. Kuvion painamisen jälkeen konvehdin voi vain nakata omaan suuhun, joulu kun on! :D

037

Löysin yhtenä päivänä kirppikseltä tämän kivan ikkunaruudun ihan koskemattomana pakkauksestaan! Jopa varalamppu oli mukana eikä hintaakaan ollut kuin kahdeksan euroa. Vaikka emme nyt varsinaisesti mitään lisäjouluvaloja tarvinneetkaan, halusin ostaa tuon, sillä olen usein ihaillut noita muiden ikkunoissa. Vaikka tuo ruutu edustaakin ehkä enemmän sitä perinteisempää joulutyyliä, sopii se mielestäni kotiimme ihan kivasti. En vain ole vielä löytänyt sille pysyvää sijoituspaikkaa… Näkisin sen nimittäin jouluaattona jossain muualla kuin ruokailutilassa. Katsellaan ja kokeillaan, kun mieskin siitä puuhasta niin kovasti tykkää ;).

046

Pieni joulukuusi sopii valkoisuudessaan terassille luoden sinne hieman joulun taikaa.

ikkuna

Nyt ajattelin laiskotella niin kauan, kunnes poika herää. Sitten ulkoilemaan ja sen jälkeen voisimme ripustaa joulukuuseemme askartelumassasta tekemiäni koristeita! Todennäköisesti pysyvä koristemeri alkaa (sattuneista syistä) vasta noin 120 cm korkealta, mutta väliäkös tuolla :D. Tänään saamme myöskin miehen kotiin työmatkalta – tuntuu jo aivan viikonlopulta ♥

Comments

 1. 17.12.2015 / 14:36

  Hyvältä näyttää! Varmasti alkushokki oli kova, kun lasit menivät huuruun :D Olen myös miettinyt, miltä tuo meidän takaterassi näyttäisi lasitettuna, mutta se investointi odottaa sitten mahdollisesti tulevaisuudessa :)
  Mukavaa joulunodotusta, kohta se aatto on täällä :)

  • 17.12.2015 / 22:11

   Olihan se kyllä aika erikoinen näky, mutta jotenkin niin ihana ja taianomainen!
   Kiitos samoin – enää viikko jouluaattoon! :)

 2. 17.12.2015 / 16:22

  Meillä myös on tuollainen valoikkuna, makuuhuoneen ikkunaan sijoitettuna. Mies taisi sen muistaakseni saada töistä joululahjaksi. :)

 3. 17.12.2015 / 18:46

  Ihanan tunnelmallisia kuvia! Meillä ei vielä ole pakkasia, mutta viime vuonna sain nauttia lasiterassin kuurankukista. Ihania! Toivottavasti pakkanen hiippailisi tännekin pian.

 4. 17.12.2015 / 21:49

  Kaunis terassi! Tuli mieleeni kysyä, että imetätkö vielä ja jos et kuinka vieroitus rinnasta onnistui? Muistelin, että kirjoitit yösyöttöjen aiheuttamasta pääkivusta mutta nyt en muista kuinka pääsit siitä eroon? Meillä täällä ylihuomenna täyttävä 1-vee pikkupoika, joka viihtyy yöllä tissillä ja itselläni päänsärkyä aika usein. Viime yönä oli huippu, kun poika alkaa huutamaan tissille, että ANNA, ANNA, ANNA! :D

  • 17.12.2015 / 22:08

   Kiitos kaimaseni! Ja voi että mä niin repesin tuolle viimeiselle lauseellesi :D Voi näitä pieniä tissuttelijoita ♥
   Ensinnäkin aivan tosi hienoa, että imetät! Mutta, se ei tarkoita sitä, että tuossa vaiheessa pitäisi enää öisin maitoa tarjoilla. Olet ansainnut kunnon yöunet. Minä lopetin yösyötöt, kun poika oli 11 kuukauden ikäinen. Se tapahtui niin, että poika oli yön vanhemmillani. Hän nukkui äitini kanssa ja heräsi yöllä pari kertaa. Koska maitoa ei tullut, jatkoi jonkin ajan päästä uniaan. Ensimmäisenä kotiyönään heräsi myöskin ja selvästi olisi tissille halunnut. Otin syliini, lauloin ja rauhoittelin muilla tavoin. Lopulta nukahti tyytyväisenä. Tuollainen herääminen taisi tapahtua vielä seuraavanakin yönä, mutta todella nopeasti sitten oppi, ettei kannata enää heräillä :D. Meillä jäi tuon jälkeen ”ohjelmistoon” yksi imetys/vuorokausi ja se on aina aamuisin heti pojan herättyä. Pyytää mammaa heti kun saa silmänsä auki :D. Tuota jatkan niin kauan kuin siltä tuntuu, tosin en nyt mitään vuotta kuitenkaan enää, heh! Minusta on tässä matkan varrella tullut vahva imetyksen kannattaja, niin hirmuisesti hyviä puolia siinä on ja poika on pysynyt valtavan terveenä ♥.
   Mutta sitten kun teet päätöksen yösyöttöjen lopettamisesta, niin pysy siinä. Yksikin repsahdus on huono eikä lapsi ymmärrä, miksi näin. Eli joko maitoa öisin tai sitten ei, ei välimuotoja. Alkuun tulee protestia, mutta se on vain sitä eikä mitään nälkää tms. Hänelle on vain muodostunut yötissuttelutapa ja kestää hetken, että siitä tavasta pääsee irti :). Meillä poika alkoi heti yötissuttelujen loputtua nukkumaan öisin, unilelu on tärkeä, mutta muuta ei tarvitse. Toki joskus on satunnaisia kausia, kun heräilee öisin itkemään tms., mutta se ei vaadi minulta mitään toimenpiteitä.
   Hirmuisesti tsemppiä sinulle ja kerrohan, miten teillä lähtee sujumaan! Etukäteissynttärionnittelut sinne hurmaavalle pikkumiehelle :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.