Joulusiivouksia ja -järjestelyjä

Joulun lähestyminen tarkoittaa useassa kodissa varmasti myös jonkinlaisia joulusiivouksia. Näin myös meillä ja olemmekin päässeet jo jonkinmoiseen alkuun: katot, kattovalaisimet ja väliovet on pesty/pyyhitty. Sitten tuli muutaman päivän luova tauko ;), mutta viikonloppuna jatkuu ja toiveena on, että joulusiivoukset olisivat maanantaiaamuun mennessä tehty! Yleensä emme ole tehneet mitään valtavan perusteellisia joulusiivouksia, normisiivoukset ovat riittäneet (joista uunin- ja saunanpesu ovat tainneet olla tärkeimmät…), mutta nyt saimme jonkinmoisen inspiraation hoitaa siivoukset hieman pitemmällä kaavalla. Kun siivoukset on hoidettu alta pois, saakin alkaa keskittymään viimeisten lahjojen paketointiin sekä joulun ruokaostoksiin!

065

Siivoaminen tarkoittaa itselleni usein myös sitä, että järjestelen tavaroita paremmin – käyn samalla läpi itselleni turhat tavarat ja mietin erilaisten tavaroiden säilytysratkaisuja uusiksi, jos tarpeen. Lähinnä se on sellaista, että jatkanko näiden säilyttämistä tässä huoneessa/tässä kaapissa jne. vai siirtyvätkö ne jonnekin muualle. Joihinkin kaappeihin olen kaivannut koreja, joissa säilyttää kaikenlaista. Katselin syksyllä Citymarketissa näitä Orthexin bambukantisia säilytyskoreja jo sillä silmällä, mutta asia jäi mietintäasteelle, sillä ajattelin, että aluksi täytyy päättää korien oikeat koot. Tuona tuumausaikana sainkin sitten oikein osuvan yhteydenoton Orthexilta ja juurikin näitä samaisia SmartStore Basket -koreja koskien! Lähdin oitis mukaan tähän yhteistyöhön ja nyt olenkin sitten täytellyt ja järjestellyt näitä koreja kotonamme.

Koreja on kolmea kokoa; kokovaihtelua on laatikon syvyydessä eli kaikki ovat halkaisijaltaan samankokoisia. Näin niitä on helppo pinota päällekkäinkin. Minua miellyttää eniten tuo valkoisen ja lämpimän puunsävyn yhdistelmä. Valitsinkin suurimman osan koreista valkoisina, mutta pojan huoneeseen päätyi jokunen harmaakin. Samalla kävin läpi pojan lelut ja karsin liian vauvamaiset koriin ja kaappiin. Tuolla kaapissa ne ei välttämättä tarvitse kansia, vaan toimivat hyvin ilmankin!

orthex

Työhuoneestakin näitä koreja löytyy: sain mm. kaikki askarteluni näihin säilöön! Tämän loppuvuoden askarteluintoni vuoksi aiemmat askarteluboxini eivät riitä enää mihinkään… Mielestäni laatikot näyttävät niin kivoilta, ettei niitä tarvitse välttämättä kaappeihinkaan piilottaa. Meidän kodin työhuoneeksi nimitetty huone onkin oikeastaan mun työ- ja projektihuone, sillä siellä on aina jotain keskeneräistä ja usein kaaoskin sen mukainen! (Senpä vuoksi kamera ei tuossa huoneessa juurikaan vieraile :D.) Nyt jouluksi olen kuitenkin päättänyt selättää tuon sekamelskan ja hyvältä näyttää jo nyt!

Kokeilin näitä koreja myös eteiseen keinonahkaisten laatikoiden tilalle, mutta parin viikon testin myötä tulin siihen tulokseen, että tässä tilassa nämä eivät meillä toimi. Niinpä keinonahkaiset laatikot päätyivät takaisin alkuperäiselle paikalleen ja näille koreille löytyi käyttöä vaatehuoneesta.

eteinen

Mutta nyt hiippailen autotalliin, sillä mun projektit ovat (miehen iloksi :D) alkaneet levittäytymään sinnekin… Siellä on yksi juttu kuivumassa, toivottavasti siitä tuli hyvä! Palataanpas tähän tarkemmin viikonlopun aikana… Tunnelmallista viikonloppua täältä räntäsateen keskeltä! Muistetaanhan rentoutuakin, vaikka päivät ennen jouluaattoa vähiin käyvätkin… :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.