Pakkaspäivän piparminttukaakao

007

Valmistin pojalle ja itselleni aamupäivällä lämpimät maitokaakaot – oiva juoma tällaisille paukkupakkasille! Sekaan laitoin hieman piparmintun makua, sillä kaapissa oli vielä muutama karkkikeppi. Karkkikeppien oli tarkoitus toimia lusikkana tämän Talvipäivän herkkujuoma -postaukseni tapaan, mutta taaperon käsissä niistä tuli tällaisia nopeammin sulavia minipaloja… Tuhosin siinä samalla joulun viimeiset kaksi suklaatakin – oi miten suklaa sulaakaan suuhun lämpimän juoman kera!

011

Vieressäni ei ollut ihan tuon tarjottimen kaltainen seesteinen näky; syöttötuolissa oli kuitenkin jotain paljon suloisempaa. Siinä juotiin maitokaakaota omasta Muumi-mukista niin, että sitä oli joka paikassa aina poskia ja kaulaa myöten. ♥ Poika opettelee pikkuhiljaa juomaan juomansa mukista tai lasista, esim. nokkamukista on kätevä juoda ilman kantta. Jos juomaa kaatuu, kuuluu heti tomera fvoih! Hän on myös alkanut hokemaan noin, kun saa jotain valmiiksi ja joskus taas kuuluu no niin. Näiden lausahdusten myötä oppii muuten itsestään paljon uusia asioita… Ennen kuin poika alkoi hokemaan noita sanoja, en edes tiennyt, että hoen niitä itsekin tämän tästä :D. Tätä nykyä siis kaikki toistetaan, joten saa olla kyllä tarkkana, mitä sieltä suustaan päästää…

Comments

 1. M
  5.1.2016 / 15:05

  Hauskoja nuo hokemat miten muuten teillä on/onko pottailut alkaneet? Meillä 1,7kk tyttö oli alkuun tosi innoissaan istumassa( vähän väliä) potalla vaikkei tulosta tullutkaan. Nyt innostus ollut poissa ja annetaan asian olla kunnes haluja asiaan taas löytyy. Minkä pituisia yö unia teillä poika nukkuu? Meillä sen 10-11h. Nyt vaan ollut ihme itkuja/levotonta yöllä. Onko sitten kehitys/hampaat tiedä mikä. Imetätkö vielä? Olen 1-2 kertaa/pv vielä imettänyt, mutta taitaa maito olla jo loppumaan päin. Mukavaa alkanutta vuotta teille kaikille!

  • 5.1.2016 / 20:59

   Meillä hieman sama pottailun kanssa kuin teillä eli sinne ei mennä, ei sitten millään! En tiedä mikä siinä niin kammottaa, muuten poika on niin innostunut kaikesta ja kokeilunhaluinen, mutta potta on ihan toinen juttu :D. En minäkään asiaa stressaa, kylläpä tuota ehtii vähän myöhemminkin!
   M nukkuu 10-11 tuntia/yö ja päiväunia tällä hetkellä tasan tunnin. Miten teillä päikkärit? Täällä muuten myös viime yönä poika itkeskeli vähän väliä, moista ei ole ollut pitkään aikaan… Saapa nähdä, jatkuuko ensi yönä.
   Juu meillä on ohjelmassa vielä se yksi imetys/vuorokausi ja se on aina ensimmäisenä aamuisin :D. Kiva että kyselit näitä, voisin tehdä postausta aiheesta joku päivä! Ei sitä itse aina hoksaakaan, mikä teitä saattaisi kiinnostaa ja mielelläni näitä juttuja kertoilen, sillä on aina tosi mukava kuulla, miten muilla :).
   Kiitos kovasti ja hyvää alkanutta vuotta teillekin, M!

   • Nimetön
    5.1.2016 / 22:29

    On se mukava lukea teidän ja pojan kuulumisia, varsinkin, kun lapsemme ovat saman ikäisiä. Päikkärit meillä 1h15 min- 2 h välillä riippuen miten yö mennyt. Ai sielläkin ollut yö levottomuutta. Ihmetelty miehen kanssa täälläkin -varsinkin , kun on itkenyt useita kertoja yössä ja levotonta hyörimistä/ääntelyä jopa tunnin parin välein!?! Yleensä tyttö nukkuu hyvin, unissaan huudahteluita lukuun ottamatta minusta on äitiyden myötä tullut vieläkin herkkäunisempi. Eli tulee herättyä tytön ääntelyihin.. Mutta ei vielä raaskita laittaa yksin omaan huoneeseen pientä nukkumaan. Onko teillä se stokken sänky edelleen? Meillä on ja välillä, kun tyttö oikein hyörii sängyssään yöllä tulee tunne, että onko jo liian pieneksi sänky käymässä. Meillä on se jatkopala myös, mutta silti mietin että mitenhän pitkään tuota tulee käytettyä. Muutoin ollut ihan paras sänky ja kauniskin vielä. Millaisia talvivaatteita/kenkiä olet ostanut pojalle. Miten muuten omaa tahtoa/kieltoja tottelee ja onko mitä oppeja mennyt perille? Meillä on oppinut ettei saa ”sähköjuttuihin” koskea (toki varovasti toisinaan vielä kokeilee ja heti perään itse sanoo too too) onko teillä mitään turvallisuus juttuja(lukkoja,kulmien suojia) käytössä? Onko vahinkoja ollut? Kaikki arkijutut kiinnostaa, joten postailua odotellessa

    • 6.1.2016 / 14:01

     Meillä oli nyt vain yksi levoton yö, viime yö rauhallisempi, taisi vain kerran aamukuudelta jotain hihkaista. Uskon, että pojalla oli vain kylmä, sillä ei tykkää peitosta ja hän nukkui pelkällä pyjamalla. Viime yöksi laitoin unipussiin ja se taisi tepsiä. Toivon ainakin, että ongelmaan oli noin yksinkertainen ratkaisu :D. Mutta ainahan tosiaan noita kausia tulee, johtuvat juurikin hampaista, kehityksestä jne. Meilläkin poika nukkuu meidän huoneessamme, en ole valmis siirtoon. Nukun korvatulppien kanssa, muuten heräisin joka äännähdykseen…
     Juu meillä on Stokken sänky niilä jatkopaloilla – teilläkin jatkopalat käytössä? Poika myös hyörii öisin ja joskus vaihtaa pääpuolta jne., mutta kyllä tuo sänky on vielä ihan riittävän kokoinen. Kivan pesämäinen :).
     Meillä on ihan sellainen Reiman haalari pojalla ja siellä alla ollut nyt kovemmilla pakkasilla sellainen fleece-haalari. Kengistä käytössä ovat Kuomat ja Kavatit, kolmannet Vikingit vielä korkkaamatta.
     Omaa tahtoa löytyy, mutta tosi kiltti ja tottelevainen poika on. Välillä tulee kausia, ettei usko mitään mitä me vanhemmat sanomme, mutta nyt taas parempi vaihe menossa :D. Nopeasti muistaa, mikä on kiellettyä ja hokee sitten itsekin ei, ei. Mitään turvallisuusjuttuja meillä ei ole käytössä, ei edes takan suojana. On hoksannut itse, kuinka kuuma takka on käytössä eikä mene kovin lähelle. Suuremmilta vahingoilta olemme säästyneet *koputtaa puuta*.
     Vastasin näihin jo tähän sinulle, mutta postauksessa tulee sitten lisää! :)

    • 6.1.2016 / 14:01

     Meillä oli nyt vain yksi levoton yö, viime yö rauhallisempi, taisi vain kerran aamukuudelta jotain hihkaista. Uskon, että pojalla oli vain kylmä, sillä ei tykkää peitosta ja hän nukkui pelkällä pyjamalla. Viime yöksi laitoin unipussiin ja se taisi tepsiä. Toivon ainakin, että ongelmaan oli noin yksinkertainen ratkaisu :D. Mutta ainahan tosiaan noita kausia tulee, johtuvat juurikin hampaista, kehityksestä jne. Meilläkin poika nukkuu meidän huoneessamme, en ole valmis siirtoon. Nukun korvatulppien kanssa, muuten heräisin joka äännähdykseen…
     Juu meillä on Stokken sänky niilä jatkopaloilla – teilläkin jatkopalat käytössä? Poika myös hyörii öisin ja joskus vaihtaa pääpuolta jne., mutta kyllä tuo sänky on vielä ihan riittävän kokoinen. Kivan pesämäinen :).
     Meillä on ihan sellainen Reiman haalari pojalla ja siellä alla ollut nyt kovemmilla pakkasilla sellainen fleece-haalari. Kengistä käytössä ovat Kuomat ja Kavatit, kolmannet Vikingit vielä korkkaamatta.
     Omaa tahtoa löytyy, mutta tosi kiltti ja tottelevainen poika on. Välillä tulee kausia, ettei usko mitään mitä me vanhemmat sanomme, mutta nyt taas parempi vaihe menossa :D. Nopeasti muistaa, mikä on kiellettyä ja hokee sitten itsekin ei, ei. Mitään turvallisuusjuttuja meillä ei ole käytössä, ei edes takan suojana. On hoksannut itse, kuinka kuuma takka on käytössä eikä mene kovin lähelle. Suuremmilta vahingoilta olemme säästyneet *koputtaa puuta*.
     Vastasin näihin jo tähän sinulle, mutta postauksessa tulee sitten lisää! :)

 2. M
  6.1.2016 / 22:20

  Pahoittelut uupuvista pisteistä lauseiden lopussa ym pikku virheistä. Nimimerkkikin oli jäänyt ,mutta selkoa sait kuitenkin Puhelimella nopeasti kirjoittelen ja vaikka yritän korjailla virheitä niin silti niitä näköjään jää. iphonen vaihto uuteen olisi paikallaan. Jotkut kirjaimet ei enää tahdo toimia kunnolla tai ottaa sen viereisen koko ajan. Kiitos vastauksestasi .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.