Olohuoneen ikuisuushaaste

[mittaustagi]
Voi kuinkahan monta minuuttia olen saanut tähän kulumaan; tämän saman aiheen pohdintaan! Ja kuinkahan monta minuuttia olen etsiskellyt sopivaa vaihtoehtoa – tuloksetta! Pitkäaikaiset lukijat varmasti arvaavatkin; kyllä, se matto, olohuoneen matto!

Välillä olen miettinyt, että ehkä meidän olohuone on tarkoitettu matottomaksi… Mutta jotenkin se näin talvikautena jo ajatuksena tuntuu turhan kylmältä, vaikka kodissamme lattialämmitys onkin. Niinpä metsästys jatkuu vaihtelevan aktiivisesti, sillä eihän tätä nyt joka viikko tai kuukausikaan pähkäillä! Nyt se kuitenkin taas nosti päätään, sillä näin vuoden alussa kotia tulee tarkasteltua aika kriittisesti, syystä tai toisesta. Mullahan oli pitkään haaveissa se Woodnotesin Avenue-matto vaaleanharmaana, mutta kun käytin maton pientä mallipalaa kotonani, tulin yllättäen toisiin ajatuksiin. Matto on valtavan ihana ja kaunis, mutta meidän kotiimme se ei oikein sävyiltään sopinut. Tulinkin siinä sitten siihen tulokseen, että olohuoneemme kaipaa jotain raikasta: valkoista tai vaaleanharmaata. Eikä mielellään luonnonvalkoista, joten valkoiset villamatot eivät taida tulla kysymykseen.

Kävinkin tässä yhdellä kahvitauollani hieman verkkokauppojen mattovalikoimia läpi ja mm. tällaisia löysin Hobby Hallin valikoimasta:

Pictures1

Kollaasin ensimmäistä mattoa (Vallilan Vallisaari) en tietenkään olohuoneeseen ajatellut, mutta se päätyi kollaasiin silti, niin kauniit sävyt siinä on. Oikein varteenotettavia ehdokkaita ovat puolestaan Saanan ja Ollin mustavalkoinen Piilopirtti, Vallilan Tellus sekä ehkä jopa tuo kolmas: Marrakesh-villamatto. Kuitenkin eniten noista kiinnostavat Piilopirtti sekä Tellus! Onko jollain teistä mahdollisesti jompikumpi? Piilopirtti-matto on puuvillaa, joten onko sen valkoinen sävy puhtaan valkoista? Entä pysyyköhän matto ryhdikkäästi lattialla vai onko kovin liikkuvainen..?

Nämä seuraavat vaihtoehdot löytyivät puolestaan Elloksen sivuilta. Näistä eniten kiinnostavat oikeanpuolimmainen kaksipuolinen Visalia-villamatto (taas villaa eli onko valkoinen kovin kellertävää…) sekä todella yllättävästi tuo kollaasin keskimmäinen! Kyseessä on Kelim Natural -villamatto, aivan ihastuttava! Mutta onkohan matto sellainen, johon kyllästyisi nopeasti..? Nyt olisi hakusessa vuosikausia kestävä matto, sillä ihan heti en tähän metsästykseen ajatellut uudestaan ryhtyä :D. Oikein mielelläni tuota kyseistä yksilöä kyllä olohuoneeseemme sovittaisin, mutta tuntuu hieman työläältä tilata mattoa ”sovitteille”. Toisaalta; mistäpä sitä muuten voisi tietää…

 

Pictures1-001

Täytyy jättää asia taas muhimaan! Ehkä kuitenkin kaikkein eniten toivoisin olohuoneeseen valkoista mattoa… Koska toiveissa on puhdas valkoinen sävy, taitaa puuvilla materiaalina olla ainoa vaihtoehto. Olen oivaltanut, että omat haasteensa maton valinnalle tuo lattiamme, joka on myöskin hyvin vaalea. Oikeastaan vasta sitä vasten usean maton kohtalo ratkeaa, sillä yksistään nettikuvien perusteella mattoa on tosi vaikea arvioida. Onko teillä suositella jotain mattoja myyvää liikettä (monet verkkokaupatkin on kyllä jo koluttu, mutta kokeilen onneani) tai onko kenties heti mielessä jokin valkoinen mattoihanuus? :)

(Tuotekuvat lainattu Hobby Hall & Ellos.)

Comments

 1. Nimetön
  9.1.2016 / 14:06

  Seuraavalla Oulun reissun ohjelmaan käynti Lean Matossa. Liikkeltä löytyy myös nettisivut.Terkkuja perheenne pienelle organisaattorille :)

  • Nimetön
   9.1.2016 / 15:18

   Minulla on Aitta-matto, mutta eivätköhän matot vastaa toisiaan. Väri ei ole valkoinen vaan luonnonvalkoinen.
   Matto on myös melko ohut, joten tarvitsee liukuesteen alle.

 2. 9.1.2016 / 14:58

  Hei

  Ite ostin täältä Torniosta Svaneforsin maton, joka on mielestäni hyvin puhtaan valkoinen pohja. On saman tyylinen kuin kuvassasi kakkos kollaasin vasemman puoleinen. Postaus löytyy blogistani
  ja postaus yläkerran aulan matto. Mulla sohvapöytänä Hay:n tarjoilypöydät ja väri natsaa hyvin ainakin niitten kans :)

 3. 9.1.2016 / 17:36

  Minä painin tässä joulun alla ihan saman ongelman parissa! Meillä on ihan valkoinen lattia, ja se tosiaan on aika armoton. Pienen sävyeron olin kuitenkin valmis sietämään valkoisen maton ja lattian välillä, mutta esimerkiksi tuo Elloksen ryijymatto osoittautui ihan liian rusehtavaksi (se meillä silti on kun tuli ostettua, ei vain käytössä). Nykyinen mattomme on Jotexilta tilattu mustavalkoinen ryijymatto, blogissa näkyy kyllä viimeaikaisissa kuvissa :-) Ennen joulua on tehty myös postaus, jossa näkyy tuo Elloksen mattokin, niin siitä näkee sen keltaisuuden, joka oli kyllä livenä pahempi kuin kuvissa.

  • 10.1.2016 / 14:27

   Hyvä tietää tuosta Elloksen matosta, niin unohdan sen samantien. Käynpäs sinunkin blogissasi mattoasioilla! :)

 4. Eriika
  9.1.2016 / 17:44

  Puuvilla paperinarumatto on mulla haaveissa. Paljon eri värivaihtoehtoja. Dom dom sisustusliikkeessä oon kerran nähnyt ihanan mutta en muista valmistajan nimeä. Sai valita kaikki värit, koon ym.. Pohjanmaalta oli valmistaja. Googlesta löysin kotimatto liikkeen sivut jossa oli hienoja puuvillapaperinaru mattoja..

  • 10.1.2016 / 14:29

   Voi mullakin ihan kielen päällä tuo valmistaja eli taidan tietää, mitä tarkoitat! Heiltä pyysin näytepalankin, mutta se oli juuri sellainen luonnonvalkoinen…
   Tuo Kotimatto oli uusi tuttavuus, kiitti vinkistä! :)

 5. Nimetön
  9.1.2016 / 17:48

  Meillä on myös Saanan&Ollin pieni Aitta-matto makuuhuoneen sängynvierusmattona ja pakko myöntää, että hieman kaduttaa ostos, sillä niin kaunis kuin matto muuten onkin, väri on suorastaan likaisen kellertävä :( Meiltä löytyy myös useampi eri merkin valkopohjainen villamatto ja niiden valkoinen on paljon tätä mattoa valkoisempi! Meillä näyttäisi myös olevan aika saman värinen lattia kuin teillä, joten rehellisesti; en suosittele Piilopirttiä! Kuvissa matto näyttää valkoisemmilta, mitä luonnossa oikeasti on. Ja tosiaan, kuten joku edellä kommentoi, matto on ohut ja helposti seilaa ja menee ryppyyn ainakin meidän laminaatilla, vaatii jarrua alleen. Uskoisin tuossa Piilopirtissä näiden ominaisuuksien olevan samat.

  • 10.1.2016 / 14:32

   Voi voi… Ja sehän tuossa usein haasteena onkin, että nettikuvissa valkoinen on paljon todellisuutta valkoisempi. Kiitos tiedoista!

 6. Heidi / taloluck
  9.1.2016 / 19:27

  Täällä sama päätäraastava pohdinta. En löydä oikeaa ja puhtaan valkoiselle lattialle on todella haadtavaa löytää mattoa. Puuh. Tsemppiä valintaan. Ellikselks näyttää olevan kivoja mattoja!

  • 10.1.2016 / 14:33

   Ihana kuulla, että on muitakin samassa veneessä! Nyt muistin taas yhden ikisuosikkini: Hanna Korvelan Duetto! Hinta vaan yskittää ja aika kovastikin…

   • Nimetön
    10.1.2016 / 21:04

    No johan oli muuten kirjoitusvirheitä tuossa edellisessä viestissä. Heh. Tuo Duetto on superkaunis, mutta kuten sanoit hinta yskittää täälläkin. Jatkamme siis etsintöjä!

 7. 9.1.2016 / 21:12

  Heippa hei Satu, pitkästä aikaa kommentoin :).

  Meillä olohuoneen matottomuutta kesti parisen vuotta, kunnes nyt vihdoin ennen joulua ostin Saanan ja Ollin ’Aitta’-maton. Piilopirttiäkin harkitsin, mutta omaan makuuni Aitta sopi paremmin. Koska epäröin valkoisen sävyä, ostin meille vaaleanharmaan yksilön, joka on kyllä tosi kaunis. Meillä tämä puuvillamatto on osittain sohvan jalkojen alla ja sen päällä on myös sohvapöytä, joten ei pääse liikkumaan. Uskon kyllä, että jos se olisi vain paljaana lattialla, se saattaisi helposti mennä ruttuun – etenkin jos perheestä löytyy pieni liikkuvainen taapero ja pari kisua :).

  Ihanaa ja rentoa viikonloppua <3.

  • 10.1.2016 / 14:35

   Moi Tiia! Kiva kuulla sun mattokokemuksia ja mukavaa, että löysit sen oikean maton! Minä kuitenkin vielä sitä valkoista metsästän :D Saapa nähdä, miten tämä projekti joskus päättyy…

 8. Nimetön
  10.1.2016 / 15:40

  VM Carpetilla kirkkaan valkoista karvamattoa saa mittatilausmattona esim. Askosta. Laadukas matto kaikin puolin. Näin meillä. Likaiselta näytti kaikki vähänkin luonnonvalkoiseen taittava valkoisella lattialla.

  • 11.1.2016 / 20:31

   Vitivalkoinen nukkamatto meillä on olohuoneessa ollut jo vuosia, joten ajattelin nyt jotain erilaista. Saa samalla hieman vaihtelua lattialle :)

 9. 12.1.2016 / 11:54

  Mulla on kyllä kans muodostunut ikuisuushaasteeksi nuo matot! Varsinkin takkahuoneeseen…Sinne ei ole koskaan vielä ostettu mattoa ja siellä onkin ollut jos jonkinmoista välimallia…Niinpä päätin vihdoin tilata tuon Elloksen Tanger-maton, kun Cuponationilta löysin alekoodin…Otin harmaavalkoinen/harmaa sävyn ja toivotaan, että sopii yhteen takkahuoneen laatan kanssa ettei tarvitse vaihtaa…

  • 12.1.2016 / 21:36

   Yllättävän hankalaa! Kaikkiin muihin huoneisiin tuntuu olevan niin helppo löytää mattoja ja useitakin sopivia löytyisi, mutta tuo olohuone on asia erikseen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.