Poikien vaatteista

Nyt on sellaiset ajat käsillä, että pojan vaatteita jää jatkuvasti pieniksi. Vaatekaappi tarvitsee siis täydennystä ja kohta saa alkaa kesävaatteitakin jo silmäilemään! Olin yhtenä päivänä pojan kanssa shoppailemassa ja ostin hänelle mm. nämä kuvissa näkyvät vaatteet:

017

Hieman harmittelin vauvapuolella, että nyt on koittanut se hetki, kun siirrymme isompien poikien puolelle… 92-senttisiä vaatteita kun ei yleensä enää vauvapuolen valikoimissa ole. Raja taitaa mennä hieman liikkeestä riippuen 86-92-senttisten vaatteiden kohdalla. Mutta mitä tapahtuu poikien vaatteissa siinä kohtaa, kun siirrytään vauvapuolelta isompien lasten puolelle? Miksi näyttää siltä, että sävyt vaihtuvat niihin tummansinisiin, tummanvihreisiin, tummanruskeisiin ja mustiin? Musta vielä menettelisi, mutta nuo muut eivät! Miksi taaperoilla ei voisi olla vaaleita vaatteita ja ennen kaikkea raikkaita sävyjä? Beigeä, vaaleanharmaata, valkoista, keltaista, minttua, turkoosia..? Jonkin verran noita sävyjä kyllä näin kesän lähestyessä näkyykin, mutta ei joka paikassa. Nämä vaatteet onnistuin löytämään Lindexiltä ja KappAhlista (valkoharmaa paita). Näissä on mielestäni tosi ihania sävyjä!

POMPdeLUXilta tilasin viikko sitten pari paitaa: valkoisen T-paidan ja merihenkisen neuletakin. Sellaisissa vaatteissa se tummansininenkin menettelee, kun seassa on valkoista raitaa! Monet lasten ns. merkkivaatteet jäävät hankkimatta, sillä värit ovat liian räikeitä (yhdessä paidassa sekaisin keltaista, vihreää, punaista, sinistä, ruskeaa…). Parhaat vaatteet löydän pojalle edelleenkin seuraavista liikkeistä: KappAhl, Lindex ja H&M. Missähän iässä on odotettavissa se, kun äiti ei saa enää päälle puettavia vaatteita valita? :)

005

Kirppisvaatehankinnat ovat viimeisen vuoden aikana olleet todella vähissä. Olen kyllä välillä kirppiksillä käynyt, mutta tämänikäisten vaatteet ovat jo aika nuhjuisen näköisiä ja pesty huolimattomasti siten, että mm. valkoinen on muuttunut likaisen vaaleanharmaaksi. Vähemmälle käytölle pääseviä vaatteita olen kuitenkin käytettyinä löytänyt: pari viikkoa sitten löysin ihanan sinililaharmaan hupparin, joka menee kesällä takkinakin. Tai ainakin toivon, että sen verran lämmin kesä sieltä on tulossa… Mistä te löydätte parhaat lastenvaatteet?

Comments

 1. EmiliaMaria
  16.4.2016 / 12:05

  2v3kk tytölle tulee ostettua kirpparilta marimekon raitapaitoja, ne kun ovat tarpeeksi pitkiä ja leveitä, eivät mitään makkarankuoria. Housuja sitten me&i:lta tai milloin mistäkin, välillä löytyy kirppariltakin kivoja olohousuja. HM:n kamppeet on palleroiselle liian kapeita, varsinkin housut ja legginsit tuntuu heillä olevan tosi nafteja. Tykkään että lapsi näyttää lapselta, eikä pikkuaikuiselta. Tällä hetkellä tytöllä ei taida olla edes farkkuja, collegehousut ja yogapantsit ja muut on ainakin omasta mielestä käytännöllisempiä ja mukavampia päiväkotilaiselle, helppo pukea eikä paina tai kiristä mistään haalarinkaan alla.

  • 20.4.2016 / 17:58

   Minä ostan pojalle farkkuja, poikien vaatteita on muutenkin niin heikosti tyttöihin verrattuna. Tosin suurin osa farkuista on puuvillakangasta eli ei oikeaa, kankeaa farkkumatskua :).

 2. Nimetön
  16.4.2016 / 13:10

  Ihania poikien vaatteita! Tuollaisia haluaisin itsekin löytää. Meillä on vauva 7 kk ja olen huomannut että nyt ei ole käytössä juurikaan vaatteita jotka olisin itse valinnut, niin paljon saatiin tätä kokoa lahjoina ja äitiyspakkauksesta. En kuitenkaan välitä niin paljon, että jättäisin vähemmän mieluisat käyttämättä. Meillä mies muutenkin pukee vauvan melkein aina ja välillä on kyllä mielenkiintoisia yhdistelmiä. :D

 3. Satu T
  16.4.2016 / 15:10

  Ihan samaa tuskaa koin tänään, kun etsin pojalle kevääksi siistimpää kevättakkia ja sanoin miehellekin, että miksi pienille on niin söpöjä vaatteita, mutta taaperoille ei. Meillä käytössä alkavat olla 98-senttiset vaatteet, joten vauvapuolelta ei voi enää ostaa mitään. Lindexiltä ja Kappahlista olen minäkin viime aikoina joitain löytöjä tehnyt, mutta haastavaa on.

  • 20.4.2016 / 18:00

   Joo vastikään sain ensituntumaa niihin, näytti olevan ihanan raikkaita sävyjä heillä! Jotenkin olisi kuitenkin mukavampaa käydä ihan liikkeessä vaatteita ostamassa :).

 4. Äiti84
  16.4.2016 / 20:45

  Gugguulla ainakin on nättejä pastellisävyisiä vaatteita. Metsola, Villervalla, Mainio, Papu; oletko näihin tutustunut?

  • 20.4.2016 / 18:02

   Noista hylkään heti Metsolan (anteeksi :D), mutta annanpas noille muille vielä mahdollisuuden ja tutkailen valikoimia. Kiitos näistä! :)

 5. 17.4.2016 / 10:11

  Meillä on kyllä niin samanlainen maku lastenvaatteissa, olisin ostanut ihan nuo kaikki samanlaiset vaatteer. :) Meillä menee nyt koko 86 ja olen jo huolestuneena katsonut, että pian siirrytään 92 ja sieltä en löytänyt mitään mielenkiintoista. Olen käynyt samat Lindexit ja KappAhlit läpi. Tilaan varmaan jatkossa Nextiltä. Ne vaatteet on laadukkaita, edullisia ja tilaus tulee parissa päivässä! :)

 6. Marjo
  17.4.2016 / 12:06

  Hei, ajattelin vinkata että kappahlin newbie mallisto on ihana ja osassa koot jatkuu ainakin 110cm asti. :) olen samaa mieltä että isommille pojille on haastava löytää miellyttäviä vaatteita kohtuulliseen hintaan.. Tsemppiä vaatteiden metsästykseen. ;)

  • 20.4.2016 / 18:03

   Newbie onkin meille hyvin tuttu jo vauvakuukausilta lähtien. Tuo kuvan valkoharmaa paita on juurikin kyseisestä mallistosta :).

 7. Suvi
  17.4.2016 / 14:10

  Kauniita vaatteita! KappAhlin Newbie ja Hampton on mun suosikit, samoin Next, H&M, Lindex ja Pomp de lux. Tosin nyt pojan ollessa pian 3v olen ostanut hänelle pari aivan kamalaa paitaa, joita hän rakastaa. Mm. nyt Lindexillä myynnissä oleva paloauto-paita, jossa on kaikki maailman värit. En myös itse tykkää mistään kuviollisista.. Mutta poika rakastaa paitaa, joten oli pakko tehdä myönnytys ;)

  • 20.4.2016 / 18:04

   :D Nuo aivan kamalat on varmasti meillä nopeammin kuin arvaankaan! Mutta vasta sitten, kun poika itse niitä tahtoo ;).

 8. T.
  17.4.2016 / 16:25

  Oi miten ihania vaatteita! Itse suosin mainitsemiesi liikkeiden lisäksi mm. Cubusta (siellä nyt myös pienten vaatteita), ja tosiaan tuota Nextiä on tarkoitus kokeilla. Myös Gugguulta löytyy kivoja värejä ja malleja.

  Arkirakkaus -blogissa Dibsukalla on paljon hyviä kirjoituksia myös poikien vaatteista, suosittelen kurkkaamaan :) Tässä linkki yhteen kivaan postaukseen: http://dibsukka.blogspot.fi/2015/01/next-pienelle-pojalle.html

  • 20.4.2016 / 18:05

   En ole ollenkaan tiennyt tuosta Cubuksen pienten puolesta, kiitos vinkistä!
   Ja käynpäs lukaisemassa tuon postauksenkin :).

 9. piitzi
  17.4.2016 / 16:56

  Ostan pääasiassa vaatteet tytölle ja poitsulle H&M ja Lindex kun liikkeet ovat tuossa vieressä. Poitsu on venynyt ja rotevoitunut kovasti joten alkaa olla yhtäkkiä 122 kokokin nafti, neiti taas on semmonen laiheliini että vyötäröltä saa olla 86 mut pituus esim leggareissa sais olla jo 92 tai 98. Onneksi nyt kesällä ei haittaa vaikka leggarit ylettyiski vaan pohkeeseen =D Pitkiin aikoihin en ole päässyt kirpparoimaan joten uutena on tullu osteltua. Tytölle löytyy vaatteita paljon helpommin kuin poitsulle. Olen ajat sitten luovuttanut ja ostan poitsulle semmoiset paidat kuin hän itse haluaa, nyt on uusimpana Lego Ninja yms kuvioidut paidat in xD ps. en oo pitkään aikaan kommannut kun blogien seuranta on jäänyt vähälle sen jälkeen kun lopetin itse kirjoittamasta =)

  • 20.4.2016 / 18:08

   Meillä pojalla ihan sama, että kaikki on vyötäröltä ja pepusta liian suuria, mutta lahkeet liian lyhyet! Paidoissakin tuntuu, että ovat hirmuisen lyhyitä ja leveitä, sama mistä niitä ostaa…
   Kiva että nyt jätit kommenttia! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.