Ajatuksia kaksivuotiskemuista

Huh millä vauhdilla tämä viikko starttasi! Olin pojan kanssa asioilla ja niin monta asiaa saimme hoidettua, että jalat tärisevät vieläkin siitä vauhdista! :D Saapa nähdä, mitä kaikkea ehdin tässä viikon mittaan toteuttamaan ja mitkä jää haaveeksi… MioSa designin äitienpäiväkiireitä riittää vielä keskiviikkoon asti (enää en valitettavasti ehdi ottaa vastaan uusia äitienpäivälahjatilauksia), mutta sitten helpottaa ja alan suuntaamaan ajatuksiani viikonlopun juhliin! Äitienpäiväjuhlintojen lisäksi tiedossa on maailmani keskipisteen kaksivuotissyntymäpäivä ♥.

098-860x566

Vuosi sitten juhlimme yksivuotissyntymäpäiviä Pojan yksivuotissynttärit -postaukseni tapaan. Mietin, että mitäköhän vieraat tuumaavat, sillä tänä vuonna juhlimme hieman vähäeleisemmin :D. Viime vuonna minulla oli huomattavasti enemmän aikaa synttärijärjestelyihin, nyt asia on toisin. Ei ole helppoa pyörittää omaa yritystä ja hoitaa poikaa kotona, kaikkeen ei vain aika riitä. Ja onhan yksivuotissyntymäpäivä muutenkin kovin erityinen, se ensimmäinen vuosi tulee täyteen vain kerran! Mutta uskon, että ihanat synttärijuhlat saan hänelle järjestettyä nytkin, vaikka en järjestelyihin niin paljoa aikaa käytäkään. 

Tarjoilupuoli on jo aika lailla hanskassa, juhlakoristeet mietinnän asteella ja pojalle lahja hommattuna. Koristeista sen verran, että pojalle taitaa riittää ilmapallot, niin rakkaita ne tällä hetkellä ovat! Mies lupasi hommata heliumia, jotta saadaan pallot pois lattiatasosta. Ilmapallojen lisäksi muutama pompom juhlatunnelmaa luomaan ja se on siinä! Jokaiselle autoreissulle pitää muuten nykyään ottaa ilmapallo mukaan ja tänään kaupungilta tullessamme nukahti autoon ilmapallo sylissään :D. Kuskasi aamulla eteiseen viisi ilmapalloa aikomuksenaan lastata ne kaikki autoon, mutta minä ilonpilaaja sanoin, että yksi ilmapallo riittää. Niinpä hän hoki koko matkan kaupungille yksi ilmapallo mukaan, ei kaski (= kaksi). Tuohon perään vielä ilmapallo odottaa M:a kotona, on on. Voi elämä, niin mahtavaa juttua tulee aamusta iltaan! ♥

0301-860x573

014-860x573

Täytekakkua täytyy vielä hieman suunnitella, että mitä koristeita ja täytteitä siihen laittaisi… Viimevuotiseen kakkusuunnitelmaani olen vieläkin ylityytyväinen, se oli aivan ihana! ♥ (En siis itse sitä valmistanut, vaan se tehtiin toiveideni mukaisesti.)

cats6-860x645

Mietin, että jotain ohjelmaakin olisi kiva synttäreille keksiä, jotain ihan pientä. Tein viikonloppuna sellaiset lappuset pojasta: aloitin lauseita, joita juhlavieraat saavat sitten juhlissa täydentää. Erilaisia mielipiteitä ja tuntemuksia pojasta. Niitä on ihana M:n sitten isompana lukea ♥. Millaisia kaksivuotiskemuja teillä on ollut? :)

Comments

 1. 2.5.2016 / 13:24

  Voi valtava miten hurmaava teidän poika on ja ihana 1v-nalikakku (meillä lapset sanovat nallea naliksi :)).

  Meidän lapset kun olivat pienempiä, niin esitin klovnia. Se oli kuulemma ihan paras ohjelmanumero, vieläkin kaikki muistavat hassun Äiti-pellen joka ei osannut istua tuolille vaan istui aina tuolin viereen, otti kameralla kuvia väärinpäin, tuoksutteli kukkia niin paljon että aivasteli… :)

  Kivoja synttäreitä teille ja onnea paljon <3

 2. Sara
  2.5.2016 / 13:30

  Kyllä nämä lapset kasvaa nopeasti, miten voi olla jo kaksi vuotta aikaa siitä kun lyllersin sairaalaan…? :D
  Meilläkin kemut jo kolkuttaa ovella, tosi en vieläkään oikein tiedä tuleeko meille varsinaisia juhlia ollenkaan. Ainakin todella paljon pienemmät kuin viime vuonna jos tulee :).
  Meillä on aikamoinen höpöttäjä täällä ilonamme, juttua tulee aamusta iltaan ja vielä unissaankin. Erilaisia autoja osataan nimetä jo enemmän kuin niitä oikeastaan onkaan (tomaattiauto jne.). Lisäksi päiväkotikavereiden nimet on hyvin muistissa ja heistä sitten höpistään viikonloppuisin kotona. Satukirjat on tosi kova juttu ja mieluisimpien tarinat osataan jo ulkoa, joten niitä voi sitten aina kerrata sopivalla hetkellä…
  Vapun kunniaksi vaihdettiin ison pojan sänkyyn, saa nähdä tuleeko levottomia öitä jatkossa.

  Ai niin, juhlien ohjelmasta piti sanomani että taannoin oltiin lastenkutsuilla ja siellä oli ihan perinteistä ongintaa, joka oli kyllä pienten mieleen! Ei se aarre sinänsä siinä tärkein tainnut olla, vaan se itse onginta… Taaperot olivat ihan haltioissaan!

  • 4.5.2016 / 14:00

   Siis älä muuta sano! Ihan kauhistuttaa, että jo kaksi vuotta… ♥
   Kiva että kirjoitit teidän kuulumisianne pitkästä aikaa, ihana lukea! Miten on yöt nyt isommassa sängyssä sujuneet? Meillä pojan Stokke tuntuu niin tilavalta, että nukkuu siinä varmaan vielä pari vuotta ;D.
   Kivoja nuo lastenkutsut, ihana järjestää niitä sitten myöhemmin omallekin lapselle! :)

   • Sara
    4.5.2016 / 14:06

    Ei tullut levottomia öitä uuden sängyn myötä (kai…) mutta joku flunssapöpö iski ja oon nukkunut poika kainalossa tuhisemassa… Poika itse on innoissaan ja kiipeilee päivälläkin sänkyynsä ja puhuu ”pojan sängystä”. Hassu ipana <3.

 3. 2.5.2016 / 15:44

  Hei vielä tuli mieleen muutama peli/leikki jotka ovat olleet lasten mieleisiä aikoinaan: sellainen kuin Tavaran etsintä -peli. Joku piilottaa jonkun tavaran (perinteisesti avaimet, mutta ehkä joku muu tavara on turvallisempi jos avain oikeasti hukkaantuukin lapsilla) piilottaja antaa etsijöille vinkiksi ”viilenee, lämpenee, kuumenee, kuumenee, polttaa” Ja sitten kun polttaa, ollaan tosi lähellä piilotettua tavaraa. Ja sitten löydetäänkin pian tavara. Onko tuttu leikki?

  Toinen kiva synttärileikki on ollut herkkujen piilotus ja aarrekartta. Lapset saavat etsiä talosta piilotettuja herkkuja leikkisän ja selkeän pohjapiirroskartan mukaan. Piiloon voi laittaa jotain herkkuja (esim lakupötkö ja sen voi halutessaan koristella). Helpompiin paikkoihin voi piilotella pienemmille ja vaikeampiin paikkoihin vähän isommille lapsille. Herkkuja voi piilotella vaikkapa lasten satukirjojen väliin hyllyyn ja hauska on myös löytää ja saada piilotettu herkku pehmolelun sylistä, lempiauton kyydistä, jne. :)

  Ja onginta on tietenkin ollut aina lasten mielestä jännittävä, yllätyksellinen ja mieleinen ohjelmanumero. :) **Kivoja juhlia teille. :)

  • 4.5.2016 / 13:57

   Tosi kivoja ideoita, kiitos! Ovat hirmuisen mukavia ohjelmanumeroita, jos synttäreillä on paljon lapsia. Nyt meille tulossa lapsia sankarin lisäksi 4, joista ehkä enää kahta kiinnostaisivat tuollaiset leikit :). Taitaa mennä ihan keskenään leikkiessä aika, kun pitkästä aikaa toisensa tapaavat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.