Pihalla jo ripaus kesää

Äitienpäivä ja pojan sekä nuoremman kissan :D yhteinen syntymäpäivä on hyvä syy ostaa ulos kesän ensimmäiset kukkaset!

Minun ja pojan kulkureitin varrelle osui eilen eräs pihakukkia myyvä liike ja pakkohan sinne oli tehdä pieni pyrähdys. Kovin paljoa ei vielä valinnanvaraa ollut; valinta piti tehdä oikeastaan orvokkien ja pelargonioiden väliltä. Niinpä päädyin jälkimmäisiin, sillä näissä oli kauniimpia sävyjä saatavilla. Kestävät tarpeen tullen hyvin takaterassin paahdettakin. Isot ulkoruukut ovat vielä varastossa, laitoin nämä nyt tällaisiin pieniin, keraamisiin ruukkuihin. Näin voin nostaa ne helpommin terassin puolelle viikonlopuksi. 

Ihastelin liikkeessä pitkään valtavan isoja hortensioita ja haaveilin… Olen tosi huono pitämään hortensiaa hengissä, vaativat ihan liikaa vettä, mutta jos sitä uskaltaisi kokeilla parin vuoden tauon jälkeen? Voisin esittää miehelle pienen äitienpäiväkukkatoiveen :). 

Tämä ilta on kulunut erilaisten pihahommien parissa: pientä haravoimista ja pihan siistimistä. Terassillakin oli hommaa; nyt siellä näyttää jo huomattavasti kesäisemmältä! Etupihan tuijien kuivat latvat unohdin leikata, mutta ehtiipähän tuon vaikka huomisten ulkoilujen yhteydessäkin. Tämä oli muuten ensimmäinen kevättalvi, kun emme peittäneet pihamme tuijia kevätauringolta ja hyvin selvisivät! Latvoja lukuunottamatta ei mitään ruskeita laikkuja. 

Miten tulikin niin kesäinen fiilis heti, kun sai kesäolohuoneen siivottua! Kyllä siellä vain pölyä ja roskia talven jäljiltä olikin. Otan siitä muutaman kuvan blogiinkin, mutta nyt pikkuhiljaa iltapalalle – pitäisiköhän se nauttia lasiterassin puolella, ei nimittäin malttaisi olla sieltä pois!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.