Haaveissa rentoilupaikka takapihalle

Löysin viikko sitten sellaisen ihanuuden että! Se on nyt viikon verran pyörinyt mielessäni aina silloin tällöin ja olen kehitellyt sitä suuntaan jos toiseenkin ja aina idea siitä vain paranee paranemistaan. Näen tämän jo niin elävästi takapihallamme:

eurolava_1

Lavat voisi tietysti käsitellä vaikka minkä värisiksi, mutta minä haluaisin toteuttaa tämän puunsävyisistä lavoista, sillä siten puu näyttää silmissäni kauneimmalta. Eli luonnolliset sävyt näkyviin ja patjat päällystäisin puolestaan valkoisella kankaalla; mieluiten vedenkestävällä. Sitten selkänojaksi valtava kasa erivärisiä tyynyjä, varsinkin tuollaisia vaaleansinisiä (ehkä tummansinisiäkin), mutta joukkoon päätyisi varmasti pari muutakin väripilkkua! Pitäisiköhän taaksekin laittaa jokin puolikas lava, jotta siitä saisi samalla pienen selkänojan tyynyjen alle..? Sitten aurinkovarjo tuohon päälle kuumimmalta paahteelta suojaamaan, jokunen torkkupeitto, pari viherkasvia tai kukkaa… Lukemista, juomista, aurinkolasit – mitä muuta kesällä kaipaakaan? Ostin tänään isohkon palmunkin (aloitin olennaisimmasta?), jonka voi hyvin kesällä siirtää uloskin. Kuvittele palmunlehtien kahina tuohon taustalle… ♥

Nyt se vaikein osuus: miehen innostaminen projektiin, niin ja ajan repiminen tähän, sillä ei tätä ihan tunnissa kaikkinensa tehdä! No onneksi koko pitkä kesä on vasta edessäpäin. Ja tuleehan noita kesiä, jos ei vielä tälle kesälle ehditä… ;)

Ensimmäiseksi pitäisi hankkia nuo lavat ja sitten patjat. Mulla on kesäpihaa varten niin hirveästi ideoita, että tiedän jo nyt, että niistä ei tule varmasti puoletkaan toteutumaan, mutta entäs sitten! Tämä haaveilu ja suunnittelu jo itsessäänkin on niin hirmuisen mukavaa ja rentouttavaa, että tästä en luovu. Huomaan aina tilaisuuden tullen selailevani kaikkia mahdollisia piha- ja terassikuvia; mm. Nuapurissa-blogissa ihastelin terassille päätynytta riippukeinua – kyllä kelpaisi!

Jäin muuten miettimään tuota miesten innostamista näihin meidän naisten projekteihin… Useimmat taitavat kuitenkin salaa tykätä siitä, että heidätkin otetaan osalliseksi erinäisiin juttuihin, jotta heillekin on ns. käyttöä :D, mutta aluksi pitää vain syystä tai toisesta esittää innostumatonta ja pyöritellä silmiä jo siinä vaiheessa, kun lause alkaa ”Eikö ois tosi kiva idea tehä semmonen…”. Jos liian innokkaasti vastaanottaisi kaikki meidän mahtavat ideamme, niin olisihan siinä suuri vaara, että meillä naisilla lähtisi mopo käsistä ja kunnolla! Ja on se kuitenkin mukavampaa (ainakin omasta mielestäni), että mies ei pompi innosta hihkuen jonkin idean hänelle esittäessäni, vaan murahtelee miehekkäästi jotain sohvanpohjalta… Kunhan sitten loppujen lopuksi löntystelee autotalliin työkaluja hakemaan, niin voilà – molemmat on tyytyväisiä! :)   

(Kuva lainattu Kotivinkki, valokuvaaja Hanne Fuglbjerg.)

Comments

 1. Marja
  16.5.2016 / 14:04

  No oho! On aikalailla poikkeavaa sun normityyliin verrattuna. Mä en itse huolisi mitään mitä on väkerretty kuormalavoista, ne on lavoja ja sillä siisti. Eikä niistä saa maalaamalla, päällystämällä, kääntämällä, pinoamalla, wot evö, ikinä muuta kuin kuormalavoja. Mutta tämä tiettykin mun mielipide vaan ja jokainen tehköön niistä mitä haluaa :).

  • 16.5.2016 / 14:14

   Miten ihmeessä on niin poikkeavaa? :D Pelkkien lavojen perusteellako tuohon päätökseen tulit?
   Niin se varmaan tosiaan on, että tyylistäni saa blogin perusteella tietyn kuvan… Jospas se ei sitten olekaan niin tarkkalinjainen, mitä blogi antaa ymmärtää :).

 2. Suvi
  16.5.2016 / 17:16

  Kivalta kuulostaa sun haaveilut! :)
  Meillä myös tulossa lavoista iso sohva terassille, on itseasiassa ollut tulossa jo parikin vuotta mutta aika ei ole riittänyt, tälle kesälle meinaan kyllä saada jo valmista :D
  Valkoiset lavat, harmaat patjat ja paljon tyynyjä selkänojiksi on mun suunnitelmissa :)

  • 17.5.2016 / 14:55

   Voi kiva kuulla, että ei ne muillakaan heti toteudu, ei ole itselläkään niin paineita :D. Ja itseni tuntien mulla saattaa suunnitelmat muuttua milloin tahansa, heh!
   Ihanalta kuulostaa suunnittelemasi kokonaisuus!

 3. Naana
  16.5.2016 / 17:50

  Eiiiiiii!ei enää lavoja,niin aikansa eläneitä,kaikilla olevia virityksiä!Hanki jtn tyylikästä!

  • 17.5.2016 / 14:58

   Höpöhöpö kuule! Nämä on tainneet vuosikausia sitten tulla jäädäkseen, etenkin kun katselee hieman Suomen rajojen ulkopuolelle…
   Mun mielestä meidän pihalla on ihan tarpeeksi tyylikästä jo, en tiedä tarvitsemmeko lisää, mutta mielenkiinnosta: kerrohan muutama esimerkki tuosta ”jtn tyylikästä”?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.