Juhannusterkut meiltä!

No nyt se juhannus on täällä – juhannus, keskikesän juhla! Ja niin paljon kuin tätä joulun jälkeen ja pitkältä tuntuvan talven aikana odotin, jotta sitten olisi enää puolikas vuosi jouluun… :D (Tai oikeastaan, eihän tässä ole enää kuin nelisen kuukautta, sillä tuo joulun vuodenaika aloitetaan luonnollisesti jo hyvissä ajoin!) Vaikka joulua ei voita mikään eikä sitä tarvitse edes miettiä, että voittaako vai eikö, niin nautin kyllä juhannuksestakin hirmuisesti! Meillä on täällä Suomessa niin lyhyt kesä, että joka hetkestä on otettava kaikki ilo irti. Kesä on ainutlaatuinen: värit, valot, tuoksut, äänet – kaikki! Kesällä on myös mukava järjestää erilaisia pieniä juhlanaiheita, vaikka keskelle viikkoakin. Esim. lettukestit ulkona, nimipäiväjuhlintaa, juhannusmuisteloita…

Tai sitten ihan vain jokin arkinen juttu oman perheen kesken. Nimittäin joskus on ihana yllättää töistä kotiin palaava mies jollain tavalla. Kattaa pöytää kukin ja kynttilöin, jotka näkyvät jo portaille, jos kotiinpalaaja sattuu keittiön ikkunasta sisään vilkaisemaan. Mutta viimeistään eteisessä tuoksu hiipii nenään ja usein sitä saattelee toiveikas ooksää leiponu jotain? -kysymys. 

005

Olkoonkin se leipomus puolivalmis mutakakku, johon lisätäään vain vesi ja öljy. Ja olkoonkin, ettei siitä kovin kaunis tullut, sillä se saattoi olla uunissa pari minuuttia kauemmin kuin oli tarkoitus… Rapean kuoren alla on kuitenkin todella pehmeä ja suorastaan suussasulavan kuuma sisus, jonka tuoreet ja makeat mansikat kruunaavat täydelliseksi makunautinnoksi. Siinä me herkutellaan, koko perhe yhdessä. Siivoukset on tehty pikaisesti rimaa hipoen ja lipaston alle on unohtunut muutama pallo, mutta ei sen väliä. Talvella ehtii olla sisällä ja jynssätä paikkoja suurennuslasi kädessä, kesällä nautitaan ulkoilmasta ja ulkoilmaelämästä – sinne asti eivät lipastojen alla hengailevat pallot näy!

Täällä oli tosi lämmin ja aurinkoinen päivä, kunnes nyt iltapäivällä vallan otti ukkoskuuro. Sisälle tuli valtavan hämärää ja vettä sataa edelleen ankaralla voimalla! Mutta säästä viis, koko perheen yhteinen juhannusloma on alkanut ja aloitamme sen vierailemalla miehen vanhempien mökillä. Ennen kaikkea tärkeää on tehdä sitä, mistä eniten nauttii, oli sää mikä hyvänsä – teethän sinäkin!

kesäkattaus

Hyvän juhannuksen toivotukset täältä meiltä sinne teille!

003

Comments

 1. mummo
  23.6.2016 / 18:33

  Oiken mukaava juhannusta KOKO perheelle…..vaikeista säitä huolimatta, nautitaa keskikesä juhlasta :)

 2. Marika
  23.6.2016 / 20:44

  Hyvää juhannusta! Nautitaan nyt hienosta keskikesästä :)

 3. Äippä
  23.6.2016 / 21:56

  Mukavaa juhannusta teille! Meillä alkaa loma :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.