Heinäkuun ensimmäiset ajatukset

Ihanaa alkanutta heinäkuuta, blogiystäväiseni!

Ensimmäisenä suuret kiitokset eilisen Mitä saan, kun luet blogiani? -postaukseni vastaanotosta: viesteistänne ja kauniista sanoistanne. Koska postaus oli sellaista tajunnanvirtaa, tuntuu, että täytyy hieman jatkaa samalla aiheella. Ikään kuin selventääkseni asiaa vähän lisää. Eli en ole blogiani lopettamassa, se vaihtoehto on vain viime aikoina ollut mielessä enemmän kuin aiemmin. Tuntui hyvältä puhua aiheesta avoimesti täälläkin, sekin usein selkeyttää omia ajatuksia. Mulla on ollut jokin stressi näiden asioiden tiimoilta, sillä heti eilen illalla postauksen julkaistuani alkoi päänsärky – näin käy mulle aina kun stressi laukeaa! Ja tuo päänsärky on päällä vieläkin… Naurattaa oikein, kun muistelen meidän päiväämme: tänään kun tulimme pojan kanssa kaupungilta ja puistoilemasta, hän nukahti autoon. Kannoin nukkuvan lapsen sänkyynsä, mutta hänen unensa ei jatkunutkaan. Sanoin kuitenkin, että nyt on päiväuniaika ja vedin peiton korvilleni. Torkuin siinä sitten tunnin verran eikä poika tietääkseni nukkunut minuuttiakaan. Istui sängyssään ja höpötteli, kun äiti nukkui päiväunia! :D

Ajattelin nyt kesällä katsella asioita kaikessa rauhassa ja mietiskellä blogini tulevaisuutta. Tehdäkö muutoksia vai jatkaako samalla tavalla sen kummempia miettimättä. Uskon, että aika kertoo vastaukset näihin ja itse niistä on turha stressata, mutta välillä vain käy niin… Luonnettaan on vaikea muuttaa. 

Mietiskelin myös postausaiheita tuossa yhtenä iltana. Mun täytyisi vain rohkeammin kirjoittaa siitä, mistä haluan eikä miettiä, että kiinnostaakohan ketään lukea tästä ja tämä aihe varmasti tympii monia jne. Yksi aihe on nimittäin lapsiin/lapsiperheeseen liittyvät jutut! Minua kiinnostaisi kirjoittaa niistä enemmänkin, mutta joidenkin lukijoiden suunnalta raskausaikana kokemani tyrmäys näille aiheille vaikuttaa varmaan edelleen jollain tapaa takaraivossa. Että eihän nyt sisustusblogina alkanutta blogia voi kesken kaiken muuttaa – muille (matkat, kissat, lapset jne.) aiheille pitäisi perustaa oma bloginsa! Minun mielestäni tuo ei tule kysymykseenkään, joten laajensin vain blogini aihepiiriä kattamaan muitakin aiheita. Mielestäni se on luonnollinen jatkumo, sillä kyllähän kuudessa vuodessa ihmisen elämä muuttuu suurestikin eikä paikoillaan voi väkisinkään pysyä. Ihailen bloggaajia, jotka pysyvät samassa aihepiirissä postauksesta toiseen, mutta se ei ole minua. Kaipaan vaihtelua sekä elämään että blogiini. Punaisena lankana täytyy aina pitää se, että kirjoittelee itselleen tärkeistä aiheista ja sellaisista aiheista, jotka tuovat itselleen hyvää mieltä. Muuten loppuu motivaatio koko touhuun! Mutta jos teille tulee mieleen jotain tarkempia postausaiheita lapsiin tai lapsiperhe-elämään liittyen, niin saapi huikata! :)

heinäkuun

Tämä lähtee nyt viikonlopun kauppalistaa raapustamaan ja sitten varmaan arvotaan, kuka sinne kauppaan lähtee! :D On vähän veto pois ja tekee mieli vain laiskotella… Eikö se kuulostakin ihan hyvältä perjantai-illan suunnitelmalta!

Comments

 1. Äippä
  1.7.2016 / 18:29

  Moi, näitä sun juttuja on tosi mukava lukea – ihan sama, mistä kirjoitat <3 Se Instagramin videopätkä huvitti, minkälaiset vanhemmat, jättää nyt lapsen parvekkeelle nukkumaan ja itse menevät hyttiin :)))) Niin ja sitä snapchattia minäkin odotan..

 2. Johanna
  1.7.2016 / 20:23

  Kirjoitat juuri siitä aiheesta, mikä itsestä tuntuu juuri sinä hetkenä hyvältä <3 Koeta olla ressaamatta, tiedän ettei itselleen mitään voi ;)

  Oletko muuten ollut tyytyväinen AJ:n pöytävalaisimeen? Olen sitä pitkään haaveillut ja nyt pähkäilen, että pitäiskö vihdoinkin törsätä merkkipäivän kunniaksi :0)

  • 3.7.2016 / 14:08

   Hyvä ohje, kiitos Johanna! :)
   Olen ollut oikein tyytyväinen ja yhtenä päivänä mietinkin, että sen voisi vaihtelun vuoksi siirtää olohuoneeseen!

 3. 1.7.2016 / 20:56

  Minä kans käyn välillä samaa pohdintaa ja stressiäkin välillä blogiaiheista, blogin sisällön järkevyydestä ja siitä, kun
  yhtäkkiä kesäisin sisustuspainotteinen blogini muuttuukin loma- ja matkablogiksi. Mutta kuten sanoit, yritän vaan postailla kaikesta, mikä itselle on tärkeää. Ihana blogi sinulla!

 4. elli
  1.7.2016 / 22:36

  Tykkään kaikista postauksistasi, etenkin lapsiin liittyen. Minua kiinnostaisi tietää, mitä teette poikasi kanssa päivisin? Onko teillä suunnilleen sama tietty kaava joka päivä? Mitä aktiviteettejä/leikkejä/pelejä keksit poikasi kanssa päivisin?

 5. -S-
  1.7.2016 / 22:56

  Itselläni ei ole enää pieniä lapsia, mutta teidän pikkulapsiperhearkea on silti mukava seurata. Tykkään myös muista kirjoittamistasi aiheista eli jatka samaan malliin! Kiitos elämänmyönteisestä blogistasi =)

 6. Anni
  1.7.2016 / 23:06

  Mielestäni blogisi vahvuus on se, että kirjoitat tosiaan monipuolisesti eri aiheista. Olet taitava kirjoittaja ja huikea valokuvaaja, tekstejäsi on ihana lukea! Kun blogi muuttuu elämäntilanteiden mukaan ja elää omalla tavallaan, tuntuu se luonnolliselta ja aidolta. :) jatka samaan malliin!

 7. Liisa
  2.7.2016 / 13:16

  Kaikki lapsiin, matkoihin, lomailuun ja aivan perusarkeen liittyvät aiheet kiinnostavat! Kiitos loistavasta blogistasi, joka on ehdottomasti lempparini. :)

  • 3.7.2016 / 14:13

   Kiitos kovasti itsellesi, Liisa! On huikeaa, että nykypäivänä kymmenientuhansien blogien joukosta omani yltää jonkun ehdottomaksi lemppariksi asti :).

 8. Marika
  2.7.2016 / 16:00

  Kiitos lämminhenkisestä blogistasi :) Kirjoita ihmeessä rohkeasti sellaisista aiheista, jotka sinua kiinnostavat. Itse olen seurannut blogiasi ihan alusta saakka ja luen jokaisen postauksen. Blogisi on merkattu mm. kännykkäni suosikkeihin ja tätä kautta pääsen hyvin seuraamaan mitä sinulle kuuluu ystäväni, vaikka ei usein nähdäkään <3

  On aivan luonnollista, että kuudessa vuodessa elämäntilanne muuttuu ja niin minun mielestä sopii bloginkin muuttua.

  • 3.7.2016 / 14:14

   Ihana Marika ♥. Kiitos että seuraat ja olet siellä vielä! Toivottavasti onnistuttaisiin taas treffaamaankin jonain sopivana ajankohtana :).

 9. Annike
  2.7.2016 / 22:36

  Minä tykkään valtavasti, kun kurjoitat sisustusjuttujen lisäksi myös lapsiperhearjesta ja lapsiin liittyvistä jutuista. Seuraan blogiasi sen vuoksi enemmän kuin muita sisustusblogeja, jotka keskittyvät vain sisustukseen. Lisäksi on mukava, kun lapsiaiheisten juttujen lisäksi välillä on muutakin. Itselläni on aivan samanikäinen lapsi kuin sinulla ja olen seurannut blogiasi raskausajoista lähtien. Tällä hetkellä ei ole oikein mitään muelenkiintoista lapsuaiheista blogia olemassa, jossa elettäisiin täysin samoja vaiheita. Tsemppiä sinulle ja hienoa, kun jaksat jatkaa!

  • 3.7.2016 / 14:17

   Kiitos kivasta kommentistasi, Annike! Mukavaa, että kerrotte mielipiteitänne. Olen samaa mieltä, että tykkään, kun blogin aiheet vaihtelevat. Kokisin liian yksitoikkoisena kirjoitella pelkästään sisustusjutuista tai pelkästään lapsiperheen jutuista. Ei sopisi minulle!

 10. Kaisa
  2.7.2016 / 23:06

  Voih, kirjoita vain nyt aiheista, jotka itseäsi miellyttää ja kiinnostaa. Näin pysyy bloggaaminenkin mukavampana ja lukijatkin sen varmasti aistii :) Minä myös tykkään kaikista aiheistasi ja alunperin aloin lukemaan blogiasi sisustusjuttujen takia. Täytyy kyllä myöntää, että tässä vuosien aikana muut jutut on tulleet välillä kiinnostavimmiksi ja tykkään lapsiaiheisista jutuista paljon. Musta on kiva, että blogissa raotetaan myös kirjoittajan henkilökohtaisiakin asioita, joten kaikki muutkin kuin sisustusaiheet ovat mielenkiintoisia. Siispä me täällä ruudun toisessa päässä innolla odotellaan, mitä juttua sieltä aina tulee, joten anna palaa ja kirjoita ihan rauhassa siitä aiheesta, mikä itselle on tärkeää :)

  • 3.7.2016 / 14:20

   Juu täytyy yrittää mietiskellä, että mikä se sopiva suhde aiheiden välillä olisi :). Yleensä sitä kyllä kirjoittaakin siitä, mistä sattuu huvittamaan enkä juurikaan aiheita etukäteen suunnittele. Jonkin verran toki, mutta suurimmaksi osaksi hyvinkin hetken mielijohteesta syntyvät jutut.
   Mutta kiitos rohkaisusta! :D

 11. Christin
  3.7.2016 / 21:45

  Olen seurannut kotisi sisustamista jo sisustusideat.net sivuston kautta ja sen jälkeen siirryin lukemaan blogiasi. En ole mikään kommenttien jättäjä, mutta nyt oli ihan pakko kertoa omakin mielipide.

  Seurasin blogiasi ihan alkuaikoina, kun haaveissa oli oma asunto. Elämäntilanne muuttui ja blogien lukeminenkin jäi. Kun aloimme remontoimaan ensimmäistä yhteistä asuntoamme, aloin seurata blogiasi taas ahkerammin. Olit juuri silloin kertonut odottavanne poikaanne. Tykästyin uudestaan blogiisi juuri sisustus- ja lapsiaiheisten juttujen takia. Monipuolisuuden takia tykkään lukea blogiasi ja odotan uusia postauksia. Jos jokin aihe ei sillä hetkellä innosta, jätän lukemisen myöhemmälle.

  Minulla on itselläni 10 kk nuorempi poika ja odotusaikanani luin ahkerasti kaikki lapsiaiheiset kirjoitukset. En muista oletko jo kirjoittanut aiheesta, mutta itseäni kiinnostaa tietää: Mitkä esineet, asiat tai jutut ovat teillä todettu arjen pelastajiksi? Onko selkeästi tullut jotain sellaista asiaa eteen, jonka tekisit mahdollisesti toisin? Miten äitiys ja isyys ovat muuttaneet teitä ihmisinä?

  Kirjoituksesi ovat inspiroineet ja auttaneet, joten jatka kirjoittamista tutulla tyylilläsi.

  • 4.7.2016 / 18:36

   Onko tuota sivustoa enää? En yhtään muista tuollaista…
   Tosi kiva, että jätit nyt kommenttia, kiitos!
   Noihin kysymyksiisi liittyen, niin tarkoitatko nykyhetkeä, mitkä asiat toimivat arjen pelastajina? Vai vauva-aikaa? Vauva-ajasta olen jotain kirjoitellutkin:
   http://allyouneediswhite.indiedays.com/2014/08/17/raskaudenaikaiset-vauvahankinnat/
   Nykytilanteesta on vaikea sanoa, sillä ei meillä varmaan ole mitään erikoisia juttuja :D. Meillä on hirmuisen tyytyväinen poika, joten en ole kokenut, että tarvitsisimme jotain sen kummempaa. Ei siis nyt äkkiseltään tule mieleen mitään! Eteen ei ole myöskään tullut mitään sellaista asiaa, jonka tekisin toisin. Kiva että kysyit, niin sain itsekin tuota pohtia! Vähän tylsiä nämä mun vastaukset, mutta jos tulee jotain mieleen, niin lupaan palata asiaan.
   Hirmuisen vaikea ja laaja tuo viimeinen kysymyksesi :P. Voisin kokeilla siitä jotain ihan postaukseenkin asti raapustella… :)

 12. Eriika
  7.7.2016 / 14:51

  Ehdottomasti myös lapsiperhe juttuja sillä sitähän elämäsi on nyt! Ei se ole vain sisustusta sisustuksen perään! Mua kiinnostais kaikenlaiset säilytysjärjestelmät mitkä helpottavat arkeanne. Kodinhoitohuone, ulkokamppeet ym. Meillä kyllä jo kolme lasta, että tavaraa on hiukan enemmän mutta kuitenkin.. Olin näkevinäni yhdestä kuvissa rikkaimurin?? Minkä merkkinen ja suositteletko. Mulla kauan ollut se haaveissa kun keskuspölyimuria ei jaksa aina nykkiä esille.

  Mukavaa kesää perheellenne!

  • 8.7.2016 / 14:43

   Juu sitä se ei todellakaan ole! :D
   Voi nuo meidän säilytysjärjestelmät on kyllä yksi vaiva tai siis niiden puute… Aiheuttavat päänvaivaa eivätkä oikein vastaa lapsiperheen tarpeita :/.
   Rikkaimuri on tosiaan keittiössä, Electroluxin Ergorapido. On ollut käytössä nyt kuusi vuotta ja on toiminut moitteettomasti. Nyt kuitenkin nähtävissä tehon loppumista eli uudelle olisi pikkuhiljaa tarvetta.
   Kiitos kommentistasi, Eriika ja mukavaa kesää sinullekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.