Uudet verhot olohuoneeseen

Tiedättekö ne pienet ja rentouttavat hetket, kun on aikaa haaveilulle? Minulla nuo haaveet kohdistuvat aika usein sisustukseen liittyviin asioihin ja yksi tällainen asia on ollut (sohvan lisäksi) olohuoneen uudet verhot. Nykyiset verhot ovat olleet paikoillaan kohta kuusi vuotta (tosin ensimmäiset vuodet noiden valkoisten kaverina oli myös harmaat versiot), joten nyt tuntuu, että aika on kypsä muutokselle. Vaihtuuko jossain kodissa verhot muka tiheämmin kuin kuuden vuoden välein? :D

Ehkä muistattekin, että lamelliverhoja olen miettinyt jo pitkään ja yhden tarjouksenkin niistä sain, mutta asia jäi sille asteelle. Tämä ensimmäinen tarjous verhoista oli aivan älytön: lamelleille olisi tullut hintaa pari tonnia. Tuo vähän latisti fiilistä enkä sitten saanut aikaiseksi pyytää tarjouksia muualta. Tiedän, että varmasti edullisempiakin tarjouksia olisi löytynyt. Jokin niissä kuitenkin hieman häiritsi, ei tullut sellaista wau-fiilistä, kun niitä ajatteli. Mutta yhtenä päivänä mieleeni juolahti, että miltä näyttäisivätkään laskosverhot olohuoneen isoissa ikkunoissa?

uudet_verhot

Jos joku siellä pyörittelee silmiään, niin maltas hetki… Verhot olisivat valkoiset (ehkä jotain pellavantapaista, jos ei pellavaa), jonka myötä saisin säilytettyä olohuoneen valoisuuden eivätkä verhot olisi liian huomiota herättävät. Ne toisivat olohuoneeseen ihanan rentoa lookia, niillä saisin myös välillä kaipaamaani näkösuojaa ja ne pitäisivät varmasti jonkin verran auringonpaahteenkin loitolla. Eli nykyiset verhotangot pois ja tilalle laskosverhotanko, joka porataan seinään kiinni. Jokaiselle ikkunalle tulisi oma verhonsa, jolloin niitä voisi pitää kauniisti myös eri tasoissa! Tuo on itse asiassa juurikin se näky tai mielikuva, joka mua tässä ratkaisussa eniten kiehtoo. 

olohuone

Yhden miinuspuolenkin tästä ratkaisusta kyllä löysin, sillä verhothan väkisinkin hieman ”söisivät” ikkunan korkeutta, vaikka niitä täysin ylös rullattuina pitäisikin. Lisäksi voi olla, että verhoista ei voisi tehdä täysin ikkunan pituisia/korkuisia, sillä kangasta olisi liian paljon rullattavaksi. Tuo ei mielestäni olisi kuitenkaan mikään isokaan ongelma eli ei haittaisi, jos ikkunoista jäisi esimerkiksi alimmainen metri peittämättä. Mutta tämän tietää parhaiten vain ammattilainen, jolla verhot teettäisin. Olen kyllä aika innoissani tästä ajatuksesta, miltä se teistä kuulostaa? Pelkään vain, että eteen tulee jokin ongelma, joka torppaa koko suunnitelmani…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.