Keittiöihastus – Talo Markki

Taisin jo aiemmin kirjoittaakin, että en löytänyt tämän vuoden asuntomessuilta mitään yhtä suosikkia ylitse muiden. Tällä kertaa oikein mikään ei kokonaisuutena miellyttänyt, mutta jokunen kohde löytyi, jossa tykästyin useampaan asiaan tai yksityiskohtaan. Yksi tällainen oli kohde numero 19, moderni hirsitalo: Honkarakenteen Talo Markki

talomarkki

talomarkkiolohuone

Tästä kohteesta löytyi paitsi olohuoneen Valokki-mattomme :D, myös ihanat vaaleanharmaat sohvat! Niin kaunis yhdistelmä tekstiilejä muodostuu tuossa yläkuvassa että! ♥

Ja tästä olohuoneesta löytyi myöskin eräs haaveiluni kohde: nahkainen lepakkotuoli. Tätä kotia avarsivat isot, lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat: 

talomarkkiolohuone

Toisesta kerroksesta löytyi mm. vanhempien makuuhuone, jossa ihastutti ihan valtavasti tuo mattamusta taustaseinä. Aivan valtavan kaunis ja inspiroiva! Myös petauksen sävyt ovat kovasti mieleeni. 

talomarkki

Ja sitten se tärkein ja se, mihin tässä kohteessa kaikkein eniten tykästyin – keittiö: 

395

Tämä vei minun silmissäni voiton kaikista asuntomessukeittiöistä, niin kiva kokonaisuus tämä on! Paljon valkoista, mutta ei pelkästään valkoista, tunnelmalliset valaisimet, kaunis ja iso ikkuna. Olohuoneesta keittiön puolelle jatkuva seinä antaa tilalle kivaa ilmettä, puhumattakaan tuosta mustasta syvennyksestä; se on kunnon katseenvangitsija! Upeaa mattamustaa aina hanaa myöten ja tykkään myös tuosta, miten tässä keittiössä katonrajaan jäävä osuus on hyödynnetty säilytystilalla. 

Oivalsin mm. tämän keittiön ansiosta, että siihen ”seuraavaan keittiööni” en valitsisi juurikaan yläkaappeja, ehkä vain yhden pienen pätkän altaan yläpuolelle eikä sen alle olisi välttämätöntä asentaa niitä tavanomaisia spottivalaisimia. Tai no ehkä ne siinä vielä toimisivat ja toisivat hyödyllistä työskentelyvaloa, mutta myös tämänkaltaiset riippuvalaisimet keittiööni haluaisin. Juuri sille yläkaapittomalle seinälle, jolla olisi myös ikkuna :D. Tästä keittiöstä voin helposti sanoa, että olisipa tämä mun!

407

talomarkkikeittiö

keittiöihastus

401

Mitä te tästä kohteesta tykkäsitte?

Comments

 1. 12.7.2016 / 13:00

  Tämä oli mun suosikkini, parin muun talon lisäksi mutta jos yhden pitäis valita kokonaisuutena (pihat ym mukaanlukien) niin tämä.

 2. Theressa
  12.7.2016 / 14:46

  En päässyt käymään messuilla, mutta lueskelin Dekon ja Rakennusmaailman liitteet. Sisustuksellisesti en osaa yhtä suosikkia sanoa, mutta ihastuin siihen Vieskatalon pohjaan ja ulkoiseen ilmeeseen!

  • 13.7.2016 / 14:15

   Siinä oli kyllä kiva pohja, nappasin sen sieltä mukaankin :). Aivan ihana yksityiskohta oli se vanhempien makuuhuoneen perällä oleva vaatesäilytystila! Jonkin verran oli kyllä hukkatilaa olohuoneen paikkeilla, aloin katsos heti tekemään muutoksia siellä hengatessamme :D.

 3. Anna
  12.7.2016 / 14:46

  Markki oli kokonaisuutena mun ehdoton lemppari. Pohja oli mun makuun ja erityisesti tykkäsin juuri keittiö-ruokailutila-olohuone -ratkaisusta :)

 4. 12.7.2016 / 15:49

  Kiitos postauksestasi Mukava kuulla että pidit kodistamme ja kiva että sait inspiraatiota keittiöstämme. Se on parasta palautetta se, etenkin bloggaajalta jota olen jo pitkään itse seurannut!

  • 13.7.2016 / 14:17

   Ole hyvä! Kiitos vain itsellesi tästä ihanasta kommentistasi :).
   Voin vain kuvitella, kuinka innoissanne odotatte muuttoa!

 5. 13.7.2016 / 13:19

  On kyllä upea. Olen itsekin ihastellut tätä taloa jo useammasta blogista. Kaunis keittiö <3 en tosin ihmettele et ihastelen kun meille valmistui juuri keittiö josta löytyy paljon samoja piirteitä. Odotan innolla et pääsen sinne kokkailemaan. Mulla jäi lehdistöpäivä töiden takia tänä vuonna väliin, mutta ehkä vielä pääsen messuilla käymään loppukuusta :)

 6. Nimetön
  13.7.2016 / 21:09

  Nyt on kyllä Satu sanottava, että jos minun pitäisi valita, ottaisinko tuon Markki keittiön vai teidän nykyisen keittiön, niin valitsisin empimättä teidän keittiön ja kauniin talonne muutenkin.

  Kauneus on katsojan silmissä ja kaikkeen tuttuun, vaikka se olisi kaunistakin, tahtoo vähitellen kyllästyä. Siinä mielessä ymmärrän toki sinua.

  Terveiset pikku-M:lle :)

  • 15.7.2016 / 13:32

   Oi kiitos kovasti kauniista sanoistasi! ♥ Olipa ilahduttavaa kuultavaa! Niin, kyllähän sitä sanotaan, että ensimmäinen talo on ikään kuin harjoituskappale ja kyllähän siinä totuuden siemen piilee. Minä olen kotiimme toki tyytyväinen, mutta lapsiperheen tarpeita tämä ei parhaalla mahdollisella tavalla palvele (mm. säilytystilojen puutteen vuoksi). Lisäksi tulevaisuutta ajatellen toivoisin talolle toista sijaintia.
   Kiitos, terkut meni perille :).

 7. Äippä
  13.7.2016 / 22:29

  Hieno on, tämä on kauniisti erilainen ja ei niin tavanomainen, mitä nykyään näkee. On kyllä mukava katsella talojen pohjapiirustuksia – kuumehan siitä nousee :) Mulla on pari pointtia, mitkä pitäisivät toteutua huonejärjestyksessä. Vesipiste ja wc eivät saa olla makuuhuoneen seinän vastapuolella (äänten takia), mutta toisaalta olisi ihanaa, jos makkarin yhteydessä kuitenkin olisi oma kylppäri… ja toinen, että vaatteiden säilytys ei olisi makuuhuoneessa tai sen yhteydessä. Nyt meillä on vaatekaapit siellä, ja aina herää, jos toinen tulee hakemaan vaatteitaan. Makuuhuone saisi olla jotenkin erikseen ns. ”pehmeällä” puolella :)Niin ja terassit joka ilmansuuntaan.

  • 15.7.2016 / 13:30

   Pohjien selailu ja suunnittelu on kyllä niin hauskaa hommaa! Mutta kuten sanoit, siinä todellakin nousee kuume :D. Minuakin on ihastuttanut ajatus kylpyhuoneen sijoittumisesta vanhempien makuuhuoneen yhteyteen, mutta koska taloomme ei tulisi varmaankaan kuin yksi kylpyhuone (eli ei lapselle/lapsille omaa), niin se tarkoittaa sitä, että sen yhteydessä olisi myös sauna ja sen jälkeen siellä makkarissa ei varmaan kovin hyvä ilma olisi. En ainakaan usko, että saunailtoina olisi kovin raikasta nukkua ja erityisesti mieheni vastustaa tuota suuresti :D.
   Hyviä mietteitä sulla!

 8. Nimetön
  14.7.2016 / 08:53

  Siis tää oli aivan ihana, koko meidän messuporukan lemppari! Varsinkin keittiö iski todella kovaa :) Samoja mietteitä tulevan keittiön suhteen (sitten vuuuosien päästä ;))!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.