Työhuone – projekti käyntiin!

Että mä rakastan tätä nykyaikaa! Vaikka toki löytyy asioita, jotka on huonommin kuin ”ennen vanhaan”, niin on moni asia myös paremmin ja/tai helpommin. Esimerkiksi ideoiden etsiminen ja löytäminen! Tällä kertaa etsin niitä kotiin; tarkemmin ottaen aiheena oli työhuone. Ei tarvitse kuin hieman Googlea tai Pinterestiä kaivella, niin johan alkaa ideakuvia löytymään. 

Ette usko miten hurjasti työhuoneeni toimimattomuus on painanut mieltäni viime kuukausina! Ihminen, joka rakastaa hyvää järjestystä, on joutunut työskentelemään melkoisen tavarakaaoksen keskellä. Töihini kun kuuluu monenlaista edes takaisin kulkevaa pakettia ja pussukkaa, on lattiapinta-alaa usein saanut ihan raivata. En mielelläni tunge tiellä lojuvia tavaroita vain johonkin kaappiin poissa silmistä -periaatteella, sillä siellähän ne sitten taas jonain päivänä odottelevat… Näin ollen olen mieluummin antanut sekasorrolle vallan ja odottanut sopivaa hetkeä ja ylimääräistä aikaa ryhtyä projektiin! Työkuviot kun muuttuvat, niin samalla muuttuvat tarpeet ja odotukset työhuoneelle. Niinpä tämä on ollut tällainen jatkuvasti muutosten kourissa oleva tila, mutta jospas nyt saataisiin aikaiseksi jotain pitkäikäisempää. Tosin niihin lattioilla väliaikaisesti lojuviin paketteihin on vain totuttava; ne kuuluvat asiaan!

Kaikkihan alkaa suunnittelusta, niin myös tämä urakka. Olen miettinyt tarkkaan, millaisia säilytysratkaisuja tähän kotitoimistooni haluan ja siitä lähdettiin liikkeelle. Tosin takaraivossa oli koko ajan ajatus, että en halua tuhlata tähän muutokseen ylettömästi rahaa, vaan halusin hyödyntää mahdollisimman paljon olemassaolevia huonekalujamme. Näin välttyisin samalla myös myydään nämä ja ostetaan tilalle tämä ja tämä -rumbalta. Selvää kuitenkin oli, että säilytystilaa tarvitsen lisää, huomattavasti! Ja huonekorkeus hyötykäyttöön, jotta saan enemmän lattiapinta-alaa. Tässä kävikin sitten niin, että aion kahmia kaappeja olohuoneesta, jonne olemme aikoneet ostaa erään toisenlaisen säilytysjärjestelmän! Saapa nähdä mitä tästä tulee, mutta nämä Pinterest-kuvat ovat kyllä toimineet suurena inspiraationlähteenä: 

työhuone

ho2

Työpöydän kohtalo on vielä mietinnän alla, mutta sillä ei mikään hirmuisen kiire nyt vielä tässä vaiheessa olekaan. Ehdin rauhassa miettimään, tilaanko nykyiseen vain isomman pöytälevyn vai vaihdanko myös jalat siten, että toisella puolella olisi pukkijalka ja toisella lipasto, jotta saisin myös pöydän yhteyteen säilytystilaa. Tätä nykyä kun MioSa. designin tuotteet valmistuvat ruokapöytämme ääressä eikä se mielestäni ole mikään ihanteellisin ratkaisu… Haaveilen muuten suuresti todella siististä työpöydästä, jossa ei olisi kuin läppäri, valaisin ja tuoksukynttilä :D. Nyt noiden lisäksi pöydältäni löytyy toinenkin valaisin (miksi ihmeessä?), pari kameraa ja niiden piuhoja, juuri tyhjennetty kahvikuppi, silmälasikotelo, pankkitunnukset, lehtiöitä, kyniä, sakset, liimapuikko, teippirullia, äitienpäiväkortti, muutama kulho, joista yksi pullollaan kuitteja… Ja kaikki nämä suloisessa sekamelskassa! Mutta hämmästyttävää on, että mikään ei ole koskaan hukassa! Luin eilen erään jutun, jossa luki, että luovat ihmiset työskentelevät näin; tällaisessa ympäristössä kuulemma luovuus ja mielikuvitus on parhaimmillaan! Jäin tuossa itsekseni naureskelemaan että ööh, onko joku joskus väittänyt mua järjestelmälliseksi, just joo…

Mietinkin eilen, että olen aina lykännyt tätä projektia ajatellen, että muiden (kuten miehen ja pojan) asiat ovat tärkeämpiä, minä kyllä ehdin järjestää asiani joskus myöhemminkin, vaikka sitten yöllä. Rasittavaa ja se vain turhaan kuormittaa mieltä! Eli nyt vain aikaa omille jutuilleni, työstä kun sentään on kyse, ja tuumasta toimeen!

ho3

Työhuoneeni tämänhetkinen ilme on aika karmaiseva, mutta pääsin sentään alkuun eilen illalla, kun mies auttoi siirtämään ison kaapin tähän työpöytäni viereen. Selän takana lattialla on melkoinen kaaos, mutta eiköhän se tuosta tänään iltasella taas pienene! Kaaos talttuu viimeistään sitten, kun saamme hankittua olohuoneeseen sen uuden kaapiston.

Odotan kyllä niin innolla työhuoneeni valmistumista! Vielä eilen tähän aikaan olin ihan epätoivoissani, mutta yhtäkkiä illalla keksin, miten kalusteet järjestän ja siitä se intokin taas nousi. Se on aina niin ratkaiseva se hetki, kun asiat loksahtavat paikoilleen vai mitä :). Kyllä tästä vielä toimiva työhuone saadaan!

(Kuvakaappaukset Pinterest board Home office.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.