Ruokailutilamme nykyilmettä

Heh, alkoipas heti huvittamaan tuo otsikko – aivan kuin ruokailutilamme olisi kokenut jonkin isommankin muutoksen tässä viime aikoina! Ei sentään, mutta pari uutta, pitkään mielessä muhinutta tuolia on löytänyt kodin meiltä:

ruokailutilamme

Kyseessä on Arne Jacobsenin 3107-tuoli eli tutummin Seiska-tuoli. Niin monia tuoleja on kuulkaas kolmen viime vuoden aikana mielessä pyörinyt ja meillä kotonakin asti käynyt, mutta aina olen palannut tähän vaihtoehtoon. Kolmisen vuotta sitten ajattelin, että HAY:n About a Chair olisi ihana ruokapöydän ääressä. Tilasin alkuun vain yhden testaukseen ja hyvä niin, sillä ei se soveltunutkaan ruokailutilaamme. Huomasin, että tuolien täytyy mahtua pöydän alle, muuten tilasta tulee liian ahdas. Näin ollen tämä kyseinen tuoli päätyi työtuolikseni (Valmistunut työhuoneeni! -postaus) ja onkin ollut tehtävässään aivan täydellinen!

Reilu vuosi sitten olin päätynyt seuraavaan vaihtoehtoon: HAY:n Hee-tuoliin. Kun sovitin sitä ruokapöytämme ympärille, tulin samantien toisiin ajatuksiin. Tuoli näytti jotenkin liian pieneltä ja köykäiseltä pöytämme rinnalla eikä sen selkänoja näkynyt tarpeeksi pöydän yli, mikä on itselleni visuaalisista syistä tärkeää. Löysimme tuolista myös kolmannenkin miinuspuolen: siinä ei ollut kovin mukava istua, ainakaan pitkiä aikoja, joten tuo kaunis tuoli lähti palautukseen. 

Mielessä pyörivät edelleen mm. Muuton Visut sekä puisilla että metallijaloilla. Jonkinlainen kombo niitä voisi hyvinkin sopia Seiskojen kaveriksi! Eniten ja päällimmäisenä mielessäni ovat tosiaan jo pitkään olleet nämä Seiskat ja yleensä kannattaa panostaa siihen ykkösvaihtoehtoon, vaikka ne saattavat maksaa enemmän ja niitä joutuisi sitten hieman kauemmin odottelemaan, jos ei hankintaa halua kerralla tehdä. Niinpä kun näin tarjouksen näistä kaunokaisista, en miettinyt ehkä minuuttiakaan, kun ostoskorissa oli tuoleja kaksi kappaletta. Auki on nimittäin edelleen se, tuleeko näitä tuoleja olemaan meillä kaksi vai neljä, joten en uskaltanut sovittamatta tilata heti kaikkia neljää (inhoan palautusrumbaa näin isojen tuotteiden kohdalla!). Turvallisinta oli tilata nyt alkuun nämä kaksi ja nyt voikin sitten miettiä, tulisiko näitä vielä kaksi lisää ja kaksi sitten jotain ihan erilaista tuolia. Vai olisiko niitä erilaisia tuoleja neljä näiden kahden Seiskan kaverina – siinäpäs funtsimista! Täytyypä tässä joku päivä tehdä pientä inspiraatiokollaasia vaihtoehdoista.

Tuntuu kyllä siltä, että nämähän sopivat tänne niin kuin olisivat aina olleet ruokailutilamme vakiokalustoa!

ruokailutilamme

Olen aina pitänyt vanhojen tuoliemme ilmeestä: valkoisesta istuinosasta ja kromisista jaloista, joten senkin vuoksi olin varma, että nämä miellyttävät silmää! Nämä mahtuvat pöydän alle, näkyvät myös pöydän yli ja ovathan ne vain todella yksinkertaisen kauniit! Myös Muurahaistuoleja olen aina välillä miettinyt, mutta niiden selkänojan muoto ei miellytä läheskään yhtä paljon kuin näiden. 

Tuossa pöydän päässä ruokailee poikamme omassa Stokken tuolissaan, mutta siirsin sen näiden kuvien ajaksi syrjään, jotta uudet tuolit näkyvät paremmin. Nyt kuumeiset mietinnät: tilaanko vielä kaksi tuolia (näyttivät edelleen olevan tarjouksessa)? Usein näiden tuolien kohdalla ei tarjouksiin törmää!

neilikat

 

Comments

 1. Saparo
  28.8.2016 / 16:46

  Ehdottomasti tilaat kaksi lisää jos ovat vielä tarjouksessakin! :)
  Tuolit ovat kauniit, selvästi ovat teillekin enemmän kuin mieluisat, ja sopivat keittiöönne täydellisesti, niin en itse lähtisi sekoittamaan niitä eripari-tuolien kanssa.

  • 28.8.2016 / 21:34

   Hyviä pointteja! Itse ajattelen siten, että mieluiten ehkä neljä samaa tuolia ja niiden lisäksi kaksi erilaista, sillä kauniita tuoleja on niin paljon, että olisi jotenkin sääli valita vain yhtä tuolia :D. Jos tästä mun ajatuksesta saa kiinni… Lisäksi ehkä sekin, että en ole varma, mahtuisiko näitä kolme vierekkäin; selkänoja kun on tuosta yhdestä kohtaa aika leveä.

 2. Katariina
  28.8.2016 / 17:57

  Minä oon haaveillut noista seiska-tuolista jo pidemmän aikaa
  Teille sopii hyvin nuo tuolit joten kannattaa ostaa niitä lisää
  Saako udella missä oli tarjouksessa kyseiset tuolit?

 3. 28.8.2016 / 19:12

  Ah, täydellinen valinta ;) enkä ole yhtään puolueellinen, heh. Itselläni on ollut nämä jo lähes 20-vuotta ja vieläkin valitsisin samat tuolit, noita ei taatusti tarvitse viidenkään vuoden kuluttua sitten vaihtaa. Tilaisin ehdottomasti pari lisää. Jos käytät kuitenkin kuutta tuolia, mahtuu sinne silti pari erilaista jos siltä tuntuu. Kyllä ylelliset tuolit ovat vaan parhautta!

  • 28.8.2016 / 21:38

   :) Nämä on kyllä sellaiset klassikot, että tulevat jäädäkseen. Vertasin noihin meidän reilut kuusi vuotta käytössä olleisiin tuoleihin ja kyllähän niissä aikamoinen laatuero on. On toki hintaeroakin :D. Mutta kyllä kuule tuntuu mahtavalta, kun löytää näin hyvään hintaan tuolit, joita on sillä silmäillä tiiraillut jo tosi pitkään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.