Olohuoneen tuleva säilytyskokonaisuus

Olohuoneestamme puuttuu yhdelle seinälle tuleva säilytyskokonaisuus. Mainitsinkin alkuviikon postauksessani, että kirjoittelen tästä aiheesta jonain päivänä lisää ja vasta tänään ehdin tämän pariin! Olen siis umpikujassa olohuoneen suhteen ja toivon teiltä apuja! Jos rahaa ei tarvitsisi miettiä lainkaan, olisin varmastikin jo tehnyt päätökseni, mutta koska tässä on paljon muitakin hankintoja meneillään, ei hintalappua voi todellakaan ignoorata. 

Kerronpas hieman taustaa tälle… Eli olen jo hyvin pitkään (varmaan pari-kolme vuotta) miettinyt, että olohuone kaipaa jotain korkeampaa hyllyä tai kaappia. Koska sille ei ole kuitenkaan ollut mitään polttavaa tarvetta, en ole ostoksille lähtenyt. Nyt kesällä tarvitsin kuitenkin huomattavasti enemmän säilytystilaa työhuoneeseeni ja keksin napata muutaman olohuoneen lipaston tähän tarkoitukseen :D. Näin ollen olohuoneen telkkariseinusta ammottaa tyhjyyttään; siellä on vain tv-taso tällä hetkellä. Tv-tason viereen tarvitsemme kaapin, joten nyt tuli sitten sopiva sauma hankkia samalla se hieman korkeampi yksilö, kun huonekorkeuskin huitelee neljässä metrissä.

Ehtoina kaapille on seuraavat asiat: korkeutta maksimissaan kaksi metriä, valkoinen väri, leveyttä mielellään enintään 140 cm. Kaappi ei saisi olla kokonaan umpinainen; siinä voisi olla avohyllyä ja/tai lasiovia. Lasiovista plussaa – pölyjen pyyhkiminen you know

Vaihtoehtoja on etsiskelty aina välillä, kun aikaa on ollut ja tällä hetkellä haaviin on tarttunut seuraavia vaihtoehtoja:

hylly

Kollaasin yläkulman kaapit ovat Ikean Bestå-sarjaa, toinen 128 cm korkea ja toinen 192 cm korkea. Tuo matalampi voisi näyttää paikoillaan turhankin matalalta, joten taidan näistä kahdesta kallistua korkeamman puoleen. Mattavalkoisilla ovilla ja kirkkailla laseilla. Tämä on nyt ollut pisimpään mielessäni, mutta jokin siinä vielä mietityttää… Leveys on 120 cm eli juuri täydellinen sen puolesta.

Kollaasin alareunimmaiset ovat Pallas– ja Anton-kaappi – nämä taidan jättää tällä kertaa välistä. Näistä vain puuttuu se jokin, en osaa sen kummemmin selittää. Kollaasin keskimmäisenä on puolestaan BoConceptin Como-hylly. Miellyttää silmää aika paljonkin, mutta meidän olohuoneeseemme liian suuri ja ihan liikaa pyyhittävää! Ja alkaisikohan silmääni ajan myötä häiritsemään tuollainen kokonaan avoin kokonaisuus? Tulisiko nopeasti hyllyjen karsimisen tarve, mutta missäs sitten tavaroita säilyttäisi..?

Sitten vielä pari ihanaa vaihtoehtoa! Tuosta BoConceptin versiosta paranneltu versio tuntuisi olevan tämän seuraavan kollaasin keskimmäinen eli Lundian Fuuga-kaappi. Ihana silmää miellyttävä kokonaisuus, mutta tulevalle paikalleen liian leveä (reilut 190 cm). Kuitenkin juuri tuollaisenaan miellyttäisi, sillä hyllyjaot ovat tässä juuri täydelliset. Olohuoneestammehan löytyy jo tätä Fuuga-sarjaa lipaston muodossa… Hmm, no sitten viimeisenä vaihtoehtona olen miettinyt String System -kokonaisuutta jonkinmoisena versiona… Se voisi olla lähes kokonaan valkoinen, mutta ehkä yksi kaappi tai laatikosto vaalean puun sävyssä! Oi että ♥. Ja oi että miten ihanan kallista (pikaisen selailun perusteella)! Tiedän myös miehen kannan asiaan: ensimmäisenä kauhistelisi hintaa ja sitten kun olisi kertonut, miten itse tekisi tuon sillä ja sillä hinnalla :D, hän sanoisi, että tuossa ei voi sitten säilyttää mitään kovin painavaa… Onkohan näin? Tuossakin olisi kyllä jonkin verran pölyjen pyyhkimistä, vaikka siihen pari umpikaappia valitsisikin… 

pictures1-001

Tuossa String Systemissä mietin lähinnä sen leveyttä; yksi tuollainen hyllykkö on vain 78 cm leveä, joten yksinään se taitaisi olla turhan kapea. Kaksi vierekkäin niin leveyttä olisi jo 156 cm eli ehkä jo liikaa. Tämä mietityttää eniten! Ja myös se, että onkohan tämä jo liian nähty? Tosin on tuo sellainen klassikko, että on miellyttänyt ainakin omaa silmääni jo vuosia. 

Ääh help! Mikä säilytyskokonaisuus näistä olisi sinun mielestäsi olohuoneeseemme paras ja miksi? Vai keksitkö kenties vielä lisää vaihtoehtoja? :)

(Kuvat lainattu valmistajilta.)

Comments

 1. 22.9.2016 / 18:45

  Multa ääni tuolle Ikean Bestålle. Meillä on siitä sarjasta olohuoneessa kaapisto, ja tosi paljon oon tykännyt. Erityisesti tykkään siitä, että tuon kaapin koon voi periaatteessa päättä itse kun voi koota palasista just semmosen kuin haluaa ja saa tarvittaessa laatikoita yms. En ostaisi avohyllykköä just sen takia, että kaappeihin/laatikoihin on paljon helpompi säilöä tavaroita kun ovat piilossa ja lisäksi ei oo niin paljoa pölyjen pyyhkimistä.

  • 23.9.2016 / 19:38

   Meiltäkin löytyy Bestå-sarjaa sekä olohuoneesta että työhuoneestani ja hyväksi todettu kalustesarja se kyllä on!
   Joo tuon kaapin koon voi tosiaan päättää, mutta heti alkuun kannattaa tietää korkeus, jotta sivulevyt ovat yhtenäiset eikä saumoja tule.
   Hyviä pointteja! Ehkä jokin avonainen ja osittain umpinainen voisi tulla meillä kyseeseen :).

 2. Rebecca
  22.9.2016 / 19:47

  Täältäkin ääni Bestålle. Meillä on Bestå-sarjaa useammassakin huoneessa, tosin matalampana. Siisti ja simppeli, miellyttää yksinkertaisuudellaan ainakin mun sisustussilmää.
  Näitä kaappeja hankkiessa mulla oli tärkeimpänä kriteerinä se, ettei kaapissa saa olla mitään laatikoita. Ne alkavat herkästi notkua pienestäkin painosta, vaikka olisivat kuinka kallista ja nimekästä merkkiä..

  • 23.9.2016 / 19:39

   Meiltä löytyy tuota sarjaa myös ja hyvin on kuusi vuotta käytössä kestänyt. Täytyypäs vielä jatkaa miettimistä… :)

 3. Anna
  22.9.2016 / 20:45

  Stringille ääni täältä <3 Hyllyähän saa myös 58 cm leveänä, joten pari sellaista tai 58 ja 78? :D Nuo muutkin on kivoja, mutta ehkä vähän tylsiä. Kallishan tuo string system on, mutta klassikko ja kestää varmasti aikaa, kun on kestänyt tähänkin asti.

  • 23.9.2016 / 20:40

   Joo niin saa, mutta siihen kapeampaan ei saa ollenkaan umpikaappeja. Täällä on nyt jonkinmoinen ratkaisu tähän asiaan mielessä, katsotaan miten käy! :)
   Niin ja ei tuo String ole edes mistään kalleimmasta päästä; tässä postauksessa on parikin lähes tuplasti sen hintaista vaihtoehtoa.

 4. Niina
  22.9.2016 / 22:19

  Minultakin ääni Stringille. ☺Eri hyllyleveyksillä saa kivasti näköä kokonaisuuteen ja hyllystöä pystyy kasvattamaan / muuttamaan tarpeen ja tilanteen mukaan. Kaikkia osia ei tarvitse hankkia heti. Itse pidän siitä, kun huonekalulla on jalat ja Stringissä tämä toteutuu hauskalla tavalla.Ja niinkuin edellä todettiin, klassikko kyseessä. ☺

  • 23.9.2016 / 20:41

   Kyllä, klassikko se on. Tuntuu oikeastaan ihan huikealta, että jo 1940-luvulla suunniteltu juttu on vielä tänäkin päivänä ihan hitti :).

 5. Iita
  23.9.2016 / 08:04

  Olen pähkäillyt saman asian kanssa jokunen vuosi sitten.
  En tiedä oliko silloin Ikeassa tuota Bestå-sarjaa vai enkö vain hoksannut sitä.
  Me päädyimme Stemman Lumo sarjaan (joka muistuttaa paljon bestå-sarjaa) ja olemme edelleen erittäin tyytyväisiä. Eli ääni menee Ikean Bestålle:)

 6. 23.9.2016 / 09:48

  Hienoja ideoita ja kalusteita! :)

  Toki Lundia Fuugan (tai Lundia Classicin) saa myös kapeampana! Lähetän Satu sulle pari ehdotusta/esimerkkiä….. :)

  Mukavaa perjantaita!
  Terv. Lotta Lundialta

 7. Sinii
  23.9.2016 / 10:16

  Lundian Fuuga-kaappi tai Ikean Bestå miellyttävät eniten omaa silmääni. Yksinkertaisen kauniita :)

 8. Leppäkerttu
  23.9.2016 / 20:44

  Minusta Lundia toisi tasapainoa ollen samaa sarjaa edellisen lipaston kanssa. Vaikka String on kuinka klassikko ja designia niin mieleeni tulee aina vaan tiskikaapin ritilöistä kyhätty häkkyrä :)

  • 23.9.2016 / 20:46

   Hah! :D Minua taas viehättää Stringissä sen ilmavuus… Kyseisen sarjan hylly on ollut keittiössämme nyt pari-kolme vuotta ja siitä tykkään ainakin tosi paljon. Voi että nämä on vaikeita asioita päättää ja tässä on tainnut käydä niin, että olen miettinyt tätä jo liikaakin, joten se mutkistuu entisestään :D.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.