Kaksi jouluhenkistä kattausta

Kaupallinen yhteistyö: Vanamo Deco

Tänä sunnuntaipäivänä siirrymme blogissa hieman jouluisempaan suuntaan näiden seuraavien kattauskuvien myötä! Toteutin nämä kattaukset yhteistyössä Vanamo Decon kanssa kaikessa rauhassa joulufiilistellen. Tuon mielelläni esiin kotimaisia yrityksiä – onkohan tämä yritys teille entuudestaan tuttu? Vanamo Deco valmistaa kotimaisia, laadukkaita ja ajattomia tekstiilejä sekä sisustustuotteita. Tuotteet ovat eettisesti tuotettuja sekä ekologisia ja niiden skandinaaviset kuosit ja värit sopivat mielestäni mainiosti niin moderniin kuin perinteisempäänkin kotiin! Toteutin kaksi erilaista kattausta Vanamo Decon tekstiilien ympärille. Ottakaahan viereen kupponen kuumaa ja varatkaa hetki pienelle joulufiilistelylle!

Näissä ensimmäisissä kattauskuvissa tekstiileinä ovat tummanharmaat Kivi-kaitaliinat sekä Kivi-lautasliinat. Tästä kattauksesta muodostui hieman juhlavampi versio kuin jälkimmäisestä tai ainakin sellaista tunnelmaa tähän tavoittelin!

051

Astetta verran juhlavamman kattauksesta tekee, kun kaitaliinojen alle kattaa valkoisen (pellava)liinan. Kovin värikkäitä värejä en osaa käyttää ja koska astiatkin ovat valkoisia, tuon kattaukseen mielelläni väriä lähinnä kynttilänjalkojen ja kynttilöiden muodossa. Olin jo päättänyt tämän kattauksen sävyiksi lilan ja kullan, mutta kaupan kynttilähyllyllä mieleni muuttui ja otinkin lilojen kynttilöiden tilalle perinteisen punaisia! Ne luovat lampaantaljojen tapaan kivasti lämpöä pöydän ympärille.

088

070

Vanamo Decon kankaat tuntuvat hyvin laadukkailta. Ne ovat samalla kertaa vahvan jämäköitä ja kivan pehmeitä. Lautasliinojen ympärille kiepsautin vanhat, aikoinaan Pentikiltä ostamani lautasliinarenkaat.

093

045

024

059

Tässä oli tämä ensimmäinen kattaus, joka oli hieman tummanpuhuvampi kuin tämä toinen, josta tein aavistuksen vaaleamman, luonnonläheisemmän ja rennomman. Kun ensimmäisen kattauksen sävyinä olivat tummanharmaa, punainen & kulta, on sävyt tässä toisessa kattauksessa vaaleanharmaa, vaalea puu & havun vihreä. Astiat pysyivät molemmissa samoina.

127

Tätä kattausta miettiessäni sain idean lainata miehen vanhemmilta paria vanhaa, kunnostusta odottavaa Artekin 611-tuolia pöydän ympärille. Sopivat aika kivasti Seiskojen kaveriksi vai mitä! Raaskiiko näitä palauttaakaan… ;)

136

Havuista taitoin pienet koristeoksat lautasliinojen päälle, puuhelmistä tekemieni lautasliinarenkaiden keskelle:

151

Mielestäni kattauksista ei tullut liian jouluisia, vaan näin voi hyvin kattaa jo vaikka viikon päästä koittavana isänpäivänä! Näistä syntyi ehkä enemmänkin talvi- kuin jouluhenkisiä. Lisäksi kattaustekstiilit ovat sen sävyisiä, että niillä kattaa helposti vaikka ympäri vuoden. Nämä vaaleanharmaat tekstiilit ovat Murikka-kuosia.

155

169

216

184

Kuulisin mielelläni, kumpi kattauksista oli sinun suosikkisi ja miksi?

Nyt on hyvä miettiä jo tulevan juhlakauden kattauksia ja tehdä laadukkaita tekstiilihankintoja Vanamo Decon valikoimista! Tai ehkä jotkin muutkin kodin tekstiilit kaipaavat päivitystä? Nyt olisi nimittäin sopivasti alennuskoodia tarjolla: koodilla WHITE16 saat Vanamo Decon verkkokaupasta -15 % alennuksen kaikista tuotteista. Alennus on voimassa marraskuun loppuun asti.

Ihania fiilistelyhetkiä! ♥

Comments

 1. MUMMO
  6.11.2016 / 11:02

  Huomenta AURINKOISTA PAKKASAAMUA ;) …..mummo tykkää tuosta harmaasta vaihtoehdosta se on rauhallinen ,mutta myös juhlallinen ja kaunis , ja taida ottaa siitä muutaman vinkin :) omaan pöytätarjoiluun . tv mummo

 2. 6.11.2016 / 13:22

  Oi, miten ihania! Suosikkini on tuo jälkimmäinen :) Ensimmäinen makuuni liian tumma.

 3. Äippä
  6.11.2016 / 13:40

  Ensimmäinen on suosikkini. Upean juhlava, ja punainen ja kulta viimeistelevät tunnelman.

  • 7.11.2016 / 11:39

   Kiva että joku äänesti sitäkin :D. Se taitaakin sävyineen päästä kunnolla oikeuksiinsa vasta hämärän koittaessa :).

 4. Sara
  6.11.2016 / 14:20

  Molemmat kattaukset ovat niin kauniita, etten osaa päättää, kumpi on kauniimpi. Merkki ei ole entuudestaan tuttu, pitääkin tutustua siihen.

  Sitten noista Seiskoista. Ovatko nuo teidän tuloinen peitto- vai kuultomaalattuja? Olemme ostamassa uusia tuoleja ja valinta on itsestäänselvästi valkoiset Seiskat. Olisi kiva kuulla, millä perusteella te päädyitte noihin omienne. :-)

  • 7.11.2016 / 11:49

   Kiitos Sara, kiva kuulla! :)
   Nämä meidän tuolimme ovat peittomaalattuja. Jotenkin ajattelen sen siten, että valkoinen valkoisena ja puu puuna, ei sekoituksia.
   Meillähän mies ei tällaisille asioille juuri korvaansa lotkauta :D, joten homma on mun heiniä. Hänelle tuoleissa merkitsee lähinnä se, onko niissä hyvä istua ja siltä kantilta otin hänen mielipiteensä huomioon. Näissä on hyvä istua ja näitä olin miettinyt ja makustellut jo vuosia. Useita vaihtoehtoja olen kyllä mielessäni pyöritellyt ja pari tuoliehdokasta on meillä kääntymässä käynytkin, mutta en ole syystä tai toisesta ollut tyytyväinen. Seiskojen hankinnan olin ajatellut ajoittaa siihen, kunnes poika on hieman isompi, mutta nyt tuli niin hyvä tarjous vastaan, että en kovinkaan pitkään asiaa miettinyt. Ja miksi näitä nyt pitäisi mitenkään hirveästi lapselta suojellakaan, käyttöönhän ne on tarkoitettu ja elämisen jäljet saavat näkyä kodissa muutenkin. En myöskään halunnut mitään väliaikaista ratkaisua tähän väliin, joten panostin heti ykkösvaihtoehtooni. Meillä on näitä siis neljä ja kaksi muuta voisivat olla jotain muuta tuolia, en ole vain vielä osannut päättää mitä ne olisivat eikä asialla mikään kiire olekaan.
   Näissä miellyttää valkoinen väri, kromijalat, kaunis muotoilu. Se että niissä on hyvä istua, ne on helppo pitää puhtaana/pyyhkiä ja mahtuvat pöydän alle. Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi! :)

 5. NK
  6.11.2016 / 19:20

  Voisko MioSan valikoimiin tulla nuita puuhelmilautasliinarenkaita?

  • 7.11.2016 / 11:37

   Kiitos viestistäsi! :)
   Tämä on ollutkin mielessäni, mutta en ole vielä ehtinyt ihan toteutukseen saakka kaikkien muiden tilausten keskeltä :).
   Voin hyvin tehdä näitä jo sinulle, jos haluat. Laita lisätietoja (lähinnä sävytoive) joko sähköpostilla tai MioSa. designin inboxin kautta, niin laitetaan asiaa eteenpäin! :)

 6. Tuula
  6.11.2016 / 21:35

  Vaaleampi ehdottomasti parhain. Puu tuo lämpöä asetelmaan.

 7. 7.11.2016 / 17:11

  Kauniita noi molemmat ovat :)
  Kummassakin on jotain tosi ihanaa, mutta se tummempi vei täällä voiton.
  Pitäisi varmaan itsekin alkaa valmistautua jouluun ja ajattelin tällä kertaa kokata/leipoa lahjoja :)

  Tämä on ihana tämä uusi blogi :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.