Tästä valaisin meille?

 

Sunnuntai-ilta ja eräs ihana valaisin mielessä! Törmäsin tähän kyseiseen valaisimeen ensimmäistä kertaa joskus viime talvena muistaakseni. Sen jälkeen se on aina välillä pyörinyt mielessäni, sillä haluaisin olohuoneeseen ja ruokailutilaan uudet kattovalaisimet. Olohuoneeseen kattovalaisin ei kyllä ole edes välttämätön, sillä siellä on kattospotteja emmekä juuri koskaan käytä olohuoneessa kattovalaisinta. Lattia- ja pöytävalaisimet luovat paljon kivempaa tunnelmaa, joten käyttö on rajoittunut lähes pelkästään niihin.

Ruokailutilassamme on ollut nyt muutaman vuoden Kartellin FL/Y-valaisin, josta kyllä tykkään edelleenkin, mutta tila näyttää niin valkoiselta, että tahtoisin siihen jotain pehmennystä/lämpöä ja niin tämä valaisin palasi taas mieleeni. Kyseessä on Normann Copenhagenin Bau:

(Kuvat lainattu Normann Copenhagen, Flinders design Deutschland, Design Bestseller -blog.)

Valaisinta saa myös räikeämmässä monivärikombossa, mutta itse valitsisin tämän koivunsävyisen. Valaisinta on sekä pientä että isoa kokoa, meille muuttaisi jälkimmäinen. Bau kootaan itse ja näin siitä tulee aina hieman uniikki jokaisen kokoajan käsissä. Livenä en ole tätä koskaan nähnyt, joten en tiedä, miten se tarkalleen ottaen valaisee. Onko valo koivukiekkojen lomassa hämyisää vai miltä se näyttää… Löytyykö joltain teistä tämä kotoanne? Onkohan tästä lukuvaloksi ruokapöydän yläpuolelle? Nimittäin nykyinen valaisee niin, että jopa olohuoneessa näkee sen ansiosta lukea – ihan samanmoiselle teholle ei ole tarvetta.

Tämä on mielestäni tosi kaunis valaisin ja ihanan rennolla tavalla! Se on selvästi jäänyt mieleeni kummittelemaan, niin ihastuttavalta se kuvissa näyttää! Mitäs te sanotte: hitti vai huti?

Comments

 1. Äippä
  29.1.2017 / 22:24

  Siis oikeesti – tuli mieleen että onko aprillipäivä :) Väri siinä on ok mutta muuten silmä vaatii totuttelua.

   • Äippä
    30.1.2017 / 17:26

    En itse tuollaista laittaisi, ja olin myös yllättynyt, että sinä tykkäät :) En ole ennen tuota valaisinta nähnytkään. Onneksi maailmaan mahtuu makuja niin monenlaisia, muutenhan olisi aika tylsää :)

 2. Nimetön
  30.1.2017 / 12:35

  En oikein osaa sanoa, pitäisi nähdä vielä ”työsssään” eli valaisemassa ja ihan livenä. Tekee varmaan kauniit varjot seinille, mutta se ei taida olla ainoa peruste valaisimen valintaan. Googlailin lisää kuviakin. Sellainen monivärisen voisin ottaa lastenhuoneeseen. Pölyjen pyyhkiminen tuosta kyllä hieman kauhistuttaa :) Mukavaa viikkoa!

  • 31.1.2017 / 18:48

   Totta, itselläni sama ajatus! Tosin jos se ei ole mahdollista, niin pakko vain tilata – onhan tuotteella palautusoikeus :).
   Meiltä löytyy muitakin työläitä pölyjenpyyhkimismielessä, joten yksi lisää ei enää tuntuisi missään :D.

 3. Anne P-B
  3.2.2017 / 10:55

  Veikeä valaisin! Ja mikä parasta; ei liian monen katossa roiku

 4. Marja
  3.2.2017 / 17:01

  Tuotanoinniin…jos designia hakee niin minusta löytyy ainakin sata kauniimpaa ihan pikkuisella hakemisella. Ei iske ollenkaan, olen varma että jos tuommoisen hankkisin kotiimme niin alta ajan olisin niin kyllästynyt ettei hyvä tosikaan.
  Mutta kuten sanottua niin tämä vaan minun mielipiteeni.

  • 4.2.2017 / 08:52

   Kiinnostaisi kuulla noista sadasta sinun mielestäsi kauniimmasta, jos voisit antaa tähän muutaman esimerkin? Näkisin sitten, onko meidän maut yhtään samankaltaiset :)

 5. Niina
  12.3.2017 / 15:56

  Tilasin juuri Baun, sen pienemmän koon. En ole vielä päättänyt mihin sen laitan uudessa kodissa, valoteho ratkaisee. Sen verran tarkennan että valaisin on tehty lehmuksesta. Mielestäni ihana valaisin, vähän erilainen ja puu materiaalina kiehtoo. :)

  • 13.3.2017 / 08:35

   Meilläkin Bau pääsi viikonloppuna kattoon! ♥ Täytyy ottaa nyt viikolla kuvia siitä :)
   Luin kyllä kuvauksesta, että on lehmusta – en sitten tiedä mistä syystä tekstiin kirjoitin koivusta :D Hyvä huomio!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.