Sisustusintoa & syksyä kotiin

Tämän lauantaipäivän teema on ollut tuoda syksyä kotiin!

Sillä nyt olen kuulkaas täysin palautunut Menorca-haahuiluistani; olen toki ollut jo tovin, mutta tänään se iski kunnolla tajuntaan ja huvitti pitkästä aikaa sisustellakin kotona! Kesällä kodin sisustaminen oli täysin tauolla; kesän läpi mentiin sillä, mitä keväällä olin kaapeista esiin kaivanut ja hyvin pärjättiin. Sanoin viikolla äidillenikin, että nyt on niin ihanaa työpäivän päätteeksi hääräillä sisällä (lähinnä keittiössä kokkaillen) – voi tunnelmoida tätä syyskautta, kokata arkenakin kynttilänvalossa ja laittaa taustalle kivaa musiikkia. Olen huomannut, että arkikokkailutkin sujuvat sata kertaa mukavammin noissa merkeissä. En nimittäin mitenkään rakasta ruuanlaittoa, joten näillä pienillä seikoilla se sujuu paremmin ja siitä voi ehkä jopa nauttia!

Ensimmäinen askel syyskodissamme on ollut jo parin vuoden ajan lampaantaljojen esiin ottaminen! Pari taljaa on kodissamme esillä ympäri vuoden vanhemman kissamme nukkuma-alustana, mutta nyt otin esille pari harmaatakin. Kaksi taljoista on tuttuun tapaan ruokaryhmän tuolien selkämyksillä. Eilen pöydälle syysfiilistä lisäämään pääsi ihana vaaleanpunertavan valkoinen marjakanerva, jonka ostin käydessäni mummuni kanssa kaupassa:

Noissa Havin serveteissä* näkyvä sävy on nyt kovasti mieleeni! Valkoinen ja tuollainen lämmin beige – ihana! Samaa sävyä löytyy myös keittiöstä Lapuan Kankureiden keittiöpyyhkeen* muodossa:

Valkoinen jättitalja pääsi tänään tuon nojatuolin uumeniin. Vanhempi kisu nukkuu tuolissa mielellään ja pelkään kankaan sottaantumista, joten talja suojaa nyt siltäkin. Nuorempi kissamme välttelee taljoja, mutta vanhempi ei; tosin hänellekin kelpaavat vain tietyt yksilöt ja tämä valkoinen on yksi niistä.

Ostin loppukesästä pääsisäänkäynnille krysanteemin, mutta ei se viihtynyt hoidossani, joten palasin tuttuun, turvalliseen ja hyväksi sekä kauniiksi havaittuun. Nyt portailla nököttää siis tällainen Erica (?) ja taidanpa ostaa niitä terassillekin pari. Niin upea ja herkullinen tuo punasävy!

Nämä kuvat nappasin nopeasti laatikkoruuan vetäytymistä odotellessani ajatellen, että tulee sellainen lyhyt ja ytimekäs postaus. Kuitenkin hetken mielijohteesta syntynyt postaus lähti jonkin verran venymään… Mutta näin siinä käy, kun jostain oikein innostuu! Nyt otan tähän vielä kupposen kuumaa ja fiilistelen vielä hetken näissä syksyä kotiin -ajatuksissani. Ihanaa lauantaita! ♥

*Saatu aikoinaan blogilahjaksi. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.