Herkullinen ruoka syyspäivään

Tein tätä ruokaa tänään vasta toista kertaa elämässäni enkä ymmärrä miksi! Tosin kolmevuotiaamme ei tästä kovin täyteen mahaansa saanut, mutta ainakin jonkin verran eri aineksia maisteli. Tukevampi iltapala hänelle sitten!

Ensimmäistä kertaa tein tätä viime marraskuussa, kun olin löytänyt ohjeen Soilen blogista. Kirjaan ohjeen tänne nyt itsellenikin muistiin. Niin ja kolme ihmistä sen perään ehti tänään Instagramissakin kyselemään, kun siellä kokkailunurkkaukseni vilahti!

Alkuun kuorin ja lohkoin bataatit (käytin tänään kolme bataattia). Hieman öljyä & suolaa pintaan ja uuniin 200 asteeseen 45 minuutiksi paistumaan. Kun bataatit olivat paistumassa, lohkoin sipulit ja paprikat, jonka jälkeen paistoin ne pannulla (viimeksi lisäsin joukkoon myös porkkanaa, sopii hyvin sekin!). Itse haluan paprikoista pehmeitä, jolloin ne ovat herkullisimmillaan, joten niiden paistamiseen kuluu aikaa. Paprikaa ja sipulia oli sen verran reilusti, että ruskistin broilerifileet toisella pannulla samalla, kun paprikat ja sipulit muhivat.

Kun broilerit alkoivat ruskistua, lisäsin niiden pinnalle reilusti pinaattia. Käytin koko pussillisen, sillä pinaatit pienenevät lämmetessään huomattavasti. Broilerissa voi olla joko jokin valmis marinadi tai sen voi maustaa oman maun mukaan suolalla, pippurilla, paprikajauheella, currylla, chilillä…

Kun kaikkia oli paistettu tarpeeksi, yhdistin pannut ja lopuksi laitoin ne uunivuokaan paistettujen bataattilohkojen päälle. Lopuksi murustelin pinnalle fetajuustoa ja sen jälkeen vielä kaikki uuniin noin viideksi tai kymmeneksi minuutiksi.

Ja ei kun herkuttelemaan! Mies tuumasi, että aivan täysin menisi jostain Rosson annoksesta (että kiitos vain ohjeesta, Soile!) :)

Jes, huomisen työpäivän lounas on valmiina, sillä tein tätä sen verran reilusti! Kun mies on päivät töissä, esikoinen koulussa ja kuopus päiväkodissa, on vain itselleni lounaan tekeminen usein yllättävän työlään tuntuista. Puhumattakaan siitä, että siihen olisi aina välttämättä edes aikaa! Pyrin aina siihen, että edellisen päivän päivälliseltä jäisi minulle jämiä seuraavan päivän lounaalle, mutta aina näin ei käy. Usein syönkin sitten jotain puuroa, tonnikalapastaa, munakasta tai muuta nopeasti valmistuvaa.

Ihanaa keskiviikkoiltaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.