Vessan seinäpinnat uusiksi

Olemme asuneet tässä kodissamme kohta 11,5 vuotta ja kuluminen alkaa näkymään etenkin vessan seinäpinnoissa. Toki muidenkin tilojen seinäpinnoissa on jälkiä, mutta ei vielä tarpeeksi häiritsevästi, että asia otettaisiin työn alle! Vessassa tilanne on kuitenkin nyt niin sanotusti tiensä päässä, joten tila tulee kokemaan muutoksia. Kalusteet, laattalattia ja kattopaneelit pysyvät, mutta seinät uudistuvat. Etenkin haluan eroon taustaseinän koukerotapetista, se on nyt niin nähty!

Tätä muutosta olen pyöritellyt mielessäni jo yli vuoden, mutta muut asiat ovat tähän asti menneet edelle. Enkä ole saanut päätettyä, mitä vessaan haluan – umpikuja! Päätyseinään vahvimmilla on sormipaneeli vaakasuuntaisesti. Sellainen vaalea puunsävy olisi kivan lämmin elementti tilaan. Olisikohan se hyvä käsitellä esim. valkokuultovahalla, jotta ei ala kellertämään? Jos tähän päätyseinään tulee muita ideoita, kerro ihmeessä!

Seinät on alunperin maalattu valkoisiksi ja sävy on kiva, sama valkoinen kuin muuallakin kodissamme. Nyt poukkoilenkin tämän valkoisen tai mulperi-sävyn (vaalea harmahtavan beige eli greige, jota meillä makkarissakin) välillä! Lattialaatta on vaalea hiekan sävyinen, tässä kuvassa sävy ei ole ihan todellinen. Kuvanlaatu on huono, sillä nyt on niin pimeää koko ajan eikä vessaan tule yhtään luonnonvaloa. Kännykällä tämän nopeasti näpsäisin…

Koska tällaiset asiat usein laajenevat kuin itsestään, mietin nyt myös peilin sekä seinävalaisinten kohtaloa… Molempiin kaipaisin vaihtelua! Kivoja seinävalaisimia en ole lukuisista yrityksistä huolimatta vielä kuitenkaan löytänyt. (Juu nykyisen valaisimen toinen lamppu on kuvassa palanut, jos joku sitä miettii.) Niinpä mietinkin nyt led-valopeiliä: olisikohan siitä ratkaisuksi… Ongelma on vain siinä, että peilin voi asentaa ainoastaan jomman kumman seinävalaisimen kohdalle (jotta siihen saa virtaa) eli keskelle seinää sitä ei saa. Seinän pituus on noin kolme metriä, joten peilillä saa olla jonkin verran kokoakin.

Aluksi mietin, että jos laitettaisiin kaksi valopeiliä vierekkäin, mutta se on liian symmetristä ja näyttää sitten hassulta, kun käsienpesualtaita on vain yksi huoneen kulmassa. Suorakulmaista peiliä en halua, sillä se ei toisi nykyiseen mitään vaihtelua. Pyöreä muoto sopisi kulmikkaaseen vessaan paremmin.
Yksi vaihtoehto voisi olla isohko, pyöreä peili ilman valoja ja peilin viereen vasemmalle yksi seinävalaisin. Peilin toiselle puolelle joko toinen seinävalaisin tai sitten siihen kohtaan taulu peittämään sähköpaikkaa. Uuden kattovalaisimen haluaisin ripustaa vessan peräkulmaan eli se olisi sitten ikään kuin peilin toisella puolella. Tämä saisi olla jokin hieman himmeämpi valonlähde.

Altaan taustan suojalevy poistuu, sillä valitsemme maalin, joka kestää hyvin vesiroiskeita. Mutta se uusi seinäsävy? Olemassa onkin nyt valkoisen ja sen beigen maalin lisäksi kolmas vaihtoehto: seinät muuten valkoisiksi, mutta lattiasta tason yläpuolelle noin puolen metrin korkeudelle ulottuva kaistale beigellä, seinästä seinään. Tämä toteutus sopisi ainakin pyöreän peilin kanssa, ei niinkään kulmikkaan. Tai sitten vain vessan tyhjä seinä beigellä ja muut valkoisella (päätyseinä sormipaneelia)? Olisikohan liian sillisalaatti… Olisiko sormipaneelin kanssa paras valita joko valkoinen tai beige, ei molempia?

Vessan toinen pitkä seinä (kuvassa oikealla) on ihan tyhjä wc-paperitelinettä lukuunottamatta! Siihen voisi olla kiva laittaa jokin hylly, joku sellainen, joka ei olisi kovin syvä, jotta se ei olisi tiellä. Ehkä laatikostojen vetimetkin voisi olla kiva vaihtaa, mutta näitä ehtii miettiä tarkemmin sitten myöhemmin, kunhan seinäpinnat on uudistuneet.

Nyt pliiis, auttakaa mut ulos tästä umpikujasta! Homma starttaa heti, kun maalisävy ja peilin kohtalo on päätetty eli siinä jumitaan nyt. Valkoista, beigeä vai molempia sillä beigellä kaistaleella? Jos valitsen pelkästään valkoisen, ei se tuo kovin suurta muutosta nykyiseen (vain päätyseinän sormipaneeli ja peilit olisivat tällöin muuttuneet). Jos maalataan kokonaan beigellä, tuleeko ehkä jo liikaa ruskeaa..? Näitä pähkäilen täällä loputtomiin, heh! Ja omille ajatuksilleen sokeutuu kyllä helposti, kun näitä edestakaisin mielessään (ja miehen kanssa) pyörittelee. Mies ei yleensä kyllä osallistu tällaisiin sävyvalintoihin, joka on joskus hyvä, mutta joskus huono asia :D. Hän vain odottaa, että päätökset on tehty ja homma starttaa! Tämä täytyy joka tapauksessa miettiä tarkkaan, sillä me ei olla mitään pintaremppaintoilijoita tässä elämänvaiheessa eli se valittu maalisävy tulee olemaan paikoillaan varmaan toisen vuosikymmenen ;D.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.