Valkoinen maa

 

Aika kauan saimme tänä vuonna odottaa (jos ei Lunta sataa hiljalleen… -postauksen tapahtumia oteta huomioon, sen verran pimeä ja synkkä kausi kun tässä välissä oli…), mutta kyllä tämä näky palkitsi nämä pimeät viikot moninkertaisesti:

030

cats

Jonkin verran kaupunki on tuota metsikköä kotimme takana harventanut, mutta onneksi jätimme puita myös oman tonttimme rajojen sisäpuolelle, jotta saamme edelleen tuota lumista metsää ihastella. Onkohan se tällainen se Kuusikossa-ihanuuksia -postauksen taikametsä?

035

cats

Niin kaunis on luonto tällä hetkellä, että tekisi mieli tirauttaa pari kyyneltä! Nyt tässä kirjoitellessani alkoi vielä aurinkokin paistaa tuolta puiden lomasta. Kauniin valkoista, maisemat aivan kuin sulautuvat sisätiloihin.

Sytyttelin kynttilöitä olohuoneeseen ja ruokailutilaan ja laitoin joululevyn soimaan. Nyt mun sisäinen jouluhörhöni pääsee irti, en meinaakaan enää estellä, ja hoilailen (no ainakin hyräilen) musiikin mukana. Ensimmäinen amarylliskin sopivasti avautumassa, hitaasti mutta varmasti.

Kynttilöistä, musiikista ja maisemasta nauttien taidan mennä tuon kuvan tyynyjonon jatkoksi toivomaan, ettei nämä lumet enää ennen kevättä pois sulaisi.

018

Parasta mahdollista talviviikonloppua toivotellen,

 

Comments

 1. 22.11.2013 / 13:30

  Kaunista♥ Teidän olohuoneen ikkunat ovat kyllä upeat! Luonnon taideteoksia voi ihailla suoraan kotisohvalta, oih! Meillekin satoi eilen lunta ja kylläpä muuttui maisema ihanaksi kerta heitolla:)!

 2. Äippä
  22.11.2013 / 13:41

  Kaunista on :) Mukavaa viikonloppua myös teille – täällä lämpöasteita kuusi, mutta ei sada viikkoon, se on jo luksusta :)

  • 22.11.2013 / 19:01

   Kiitos paljon! Harmittaa, jos nämä lumet heti sulaa pois… Mutta täytyy nyt nauttia niin kauan kuin tätä kestää (toivottavasti kevääseen asti)! :)

 3. 22.11.2013 / 14:03

  Ihanan näköistä! Tulen hakemaan kottikärryillä lunta vähän tänne kaakkoiseen suomeen :)

 4. Tipi
  22.11.2013 / 14:08

  Voi miten kaunista! Sekä sisällä että ulkona.
  Olenkin jo hetken odotellut, että missä ovat ensimmäiset jouluvalosi, olethan henkeen ja vereen jouluihminen. :)
  Meillä on satanut viikkotolkulla vettä… Jospa jouluksi edes puoli senttiä lunta? Pliis.

  • 22.11.2013 / 19:03

   Voi kiitos Tipi! Kuules, onhan mulla ollu jouluvaloja jo muutaman viikon ja ovat silloin tällöin blogissakin näkyneet :). Toivotaan hartaasti, ettei tulisi mustaa joulua mihinkään päin Suomea!

 5. Lottta
  22.11.2013 / 14:16

  Oi, miten kaunista! Täällä etelässä on vielä lämmintä, mutta onneksi ensi viikoksi on luvattu kylmempää, toivottavasti tännekin saadaan lunta pian. Blogissasi on paljon ihanan jouluisia kuvia, joista oma joulufiilis kasvaa! Aivan ihanaa odotusta Sinulle, niin joulun kuin vauvankin suhteen!

  • 22.11.2013 / 19:05

   Toivottavasti koko Suomi saisi pian valkoisen ja pysyvän lumipeitteen!
   Kiitos sinulle aivan ihanan sydämellisistä sanoistasi, tulipa hyvä mieli! :)

 6. 22.11.2013 / 14:17

  Huisin ihania kuvia!Vaikka en talvesta pidäkään, niin pakko myöntää, että luonnon oma valkoinen lumipeite on KAUNIS!

  • 22.11.2013 / 19:06

   Kiitos AnuElina! Itse en osaa päättää, kumpi on kauniimpi: kesäinen vai talvinen luonto. Molemmat niin mykistäviä ja ihania :).

  • 22.11.2013 / 19:07

   Luin tuon postauksesi, toivotaan että tekin pian saisitte lunta! Mun mielestä marraskuu on kyllä talvikuukausi, oli lunta tai ei :). Toivotaan, että nämä lumet on ja pysyy!

 7. Lukija
  22.11.2013 / 15:07

  Moi!

  Tykkään blogistasi, sillä se on tyyliltään ja kieleltään selkeä. Itse olen eräänlainen kielipoliisi ja kiinnitän paljon huomiota siihen, millä tavalla bloggaaja tuo ajatuksiaan julki kielellisesti ja myöskin oikeinkirjoitus näyttelee tässä suurta osaa. Tykkään sun tavasta kirjoittaa ja muistaakseni olet itsekin sanonut äidinkielen olevan sinulle tärkeä asia, ja että kiinnität huomiota oikeinkirjoitukseen. Yksi toistuva kieliopillinen virhe teksteissäsi ärsyttää minua kuitenkin sen verran, että on ihan pakko huomauttaa asiasta.

  Kun apuverbinä on alkaa, pääverbi on lyhyessä muodossa.
  Kun apuverbinä on jokin muu kuin alkaa, esim. ruveta tai ryhtyä, pääverbi on pitkässä muodossa.

  Aurinko alkoi paistaa vs Aurinko rupesi paistamaan
  Aloin siivota taloa vs Rupesin siivoamaan taloa

  Anteeksi tämä neuvominen, sinun ei todellakaan tarvitse julkaista tätä kommenttia!

  • 22.11.2013 / 19:14

   Kiitos palautteestasi! Täytyy kyllä totta puhuen myöntää, että tuota samaa seikkaa olen joskus itsekin kirjoittaessani pohtinut… Yleensä vain on sen verran kiirettä, ettei ehdi ikuisuuksia tekstiä viilata ja sitten ne pähkäilyt vaan jää… En muistanut tuota kielioppisääntöä, hyvä tietää nyt. Jotenkin tuo ”aurinko alkoi paistaa” kuulostaa niin puhekieleltä, että se on hämännyt mua. Yritän kuitenkin pitää tämän nyt mielessäni ;), mutta varoitan, että noita virheitä tulee olemaan jatkossakin, erilaisia. Blogi ei mielestäni ole kuitenkaan niin virallinen teksti, etteikö siinä virheitä sallittaisi. Itse käytän teksteissäni puhekieltäkin välillä, ei se ole niin tarkkaa.
   Olen aina pitänyt itseäni jonkin asteisena äidinkielen perfektionistina, nautin lukea selkeää ja oikeaa kieltä, siksi yritän itsekin siihen pyrkiä. Joskus onnistuu, joskus ei ;).
   Kysyisin vielä tuosta, että onko tuo alkaa-verbi siis ainoa, joka käyttäytyy noin apuverbinä ollessaan?

 8. 22.11.2013 / 19:57

  Ihanan talvinen maisema! Niin kaunis ja lumoava :). Täällä ei ole lumesta tietoakaan :(. Tänäänkin on ollut todella harmaa, sumuinen ja tihkusateinen päivä. Onneksi kotiin saa kuitenkin helposti luotua tunnelmaa, vaikka ulkona ei tunnelmallista olisikaan :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.