Jännittävä perjantaipäivä

 

Jännitystä on sisältänyt tämä päivä! Tähän päivään liittyvä jännitys vaikutti jo viime yönä ja näin mm. aivan valtavasti mitä ihmeellisimpiä vauvaunia. Vauvojen lisäksi unissani seikkailivat Brunbergin suukot :D. Ostin niitä eilen laatikollisen ja mietin, miksi ihmeessä niistä ei tehdä sellaisia makusekoituslaatikoita! Eilenkin oli tarjolla isoja laatikoita, makuina joko mansikka tai mokka. Ostaisin mieluusti sellaisen laatikon, jossa on sekä mansikan, vaniljan että mokan makuisia suukkoja, kiitos. Tuo oli nähtävästi sitten niin iso asia, että tuli uniinikin!

Tänään on koko päivän sadellut vettä, niin syksyinen ilma! Harmaaseen päivään toi kuitenkin mukavaa piristystä korallinpunaisen kevättakin lisäksi samansävyiset kynnet sekä eilen Anttilasta ostamani kiva sormus:

004

Sattumalta kovin samanmoinen koukeroinen kuin Michael Kors -laukkuni kantohihnassa!

Mutta sitten siihen tämänpäiväiseen jännitysmomenttiin! Pitkässä ja yksityiskohtaisessa Tähänastinen raskausaikani -postauksessani mainitsinkin, että seuraavana perjantaina on taas äitipolikontrolli ja se oli sitten tänään. Kuten tähän raskauteeni jo tuntuu kuuluvan, tuli sekä hyviä että huonoja uutisia… Olin kontrollissa lähinnä istukan sijainnin vuoksi ja sitä tutkikin tänään kaksi lääkäriä. Heistä kokeneempi tuli siihen tulokseen, että istukkakontrollit voi päättää tähän: se ei tule sijainnillaan estämään alatiesynnytystä, vaikka siinä ihan kriittisten paikkojen lähellä onkin. Tuota pidän hyvänä uutisena, vaikkakin molemmat synnytystavat pelottavat valtavasti. Synnytyspelkoasioihin haluan kuitenkin palata vasta myöhemmin, sillä niiden puiminen ja muiden synnytyskertomusten lukeminen/kuuleminen vaikuttaa vähän liikaa yöuniini enkä ole niistä vielä valmis luopumaan, heh. Palataan asiaan sitten, kun yöni ovat jo valmiiksi katkonaisia ja kun olen käynyt pelkopolilla juttelemassa kätilön kanssa :).

007

Huonompi uutinen oli se, että vauva on ottanut jonkin ihmeellisen kasvuspurtin tässä viimeisten kahden viikon aikana ja tämän osoitti keskivartalomitta. Pään ja reisiluun mitat vastasivat viikkoja, mutta keskivartalon mitta oli selvästi edellä; kaksi viikkoa sitten vastasi vielä viikkoja. Lääkäri kuitenkin rauhoitteli, että mittavirheitä saattaa tulla suuntaan tai toiseen noin puolisen kiloakin, joten ei syytä paniikkiin. Silti tuo sai kyllä leuat loksahtamaan ja ajatukset mietteliäiksi… Omaa painonnousuani kurkistivat neuvolakortista ja sanoivat, että se on koko raskauden ajan noussut täysin maltillisesti, joten sekään ei selitä tuota. Verensokeriani olen seurannut kotona pari-kolme viikkoa ja arvot ovat olleet koko ajan hyviä. Sain nyt seuraavaksi ajan synnytystapa-arvioon, jossa tarkistellaan sitten samalla myös vauvelin mittoja. Jos silloin yhä näyttää siltä, että vauva kasvaa liian nopeasti, käynnistetään synnytys siitä seuraavalla viikolla. A P U A. Siis sen vuoksi, että tässä alkaa todellakin käymään päivät vähiin, jos noin käy! Saapa nähdä, tuleeko meistä äiti ja isi jo ennen pääsiäistä <3.

Nyt hieman normaalia mietteliäämpänä käyn tämän viikonlopun viettoon. Hemmotteluviikko on kyllä sujunut mukavissa merkeissä tähän asti! Huomenna vielä naistenpäivä ja sunnuntaina mun synttärit, jota varten tilasin eilen ihan täytekakunkin! Sai muuten tällä kertaa hieman metsästää leipomoa, josta sai tilattua lakkakakun, mutta onnistuihan se lopulta.

Kotiin tultuani murheet haihtui tämän rakkaan kaksikon ansiosta, jälleen kerran. Pizzahirmut oli heti ovella vastassa. Ronskimpi olikin sitten samantien ottamassa koria tuolikseen ja iskemässä haarukkansa pizzalaatikkoon: hei mitä sulla siellä on, et kai vaan yksin tuota syö…

012

Tänne sitä lättyä! Ruokalappukin jo paikoillaan!

019

On ne hassuja, niin koheltaja varsinkin tuo nuorempi kattimus! Kun laitoin pyykkiä pyörimään, niin sen ajaksi piti taas oikaista mun uimakassiin :D. Mutta tällaista tällä erää, nyt toivottelen teille mukavaa viikonloppua!

 

Comments

 1. Marika
  7.3.2014 / 18:32

  Olipas todellakin jännittäviä uutisia! Milloin seuraava kontrolli on? Onneksi raskaus on kuitenkin jo niin pitkällä jo. Ota ihan rauhallisesti, asiat järjestyvät varmasti omalla painollaan. Ja pitkällähän teidän suunnitelmat ja hankinnat jo onkin.

  Aivan ihana pizzalaatikkokisu <3 Muistan kuin eilisen sen kun jompi kumpi kisuista ryömi hipi hiljaa pöydän alta pizzan kimppuun teillä :D Herkkupeput :)

  • 8.3.2014 / 08:27

   Vajaan kuukauden kuluttua, kirjoittelen sulle lähipäivinä facebookissa kuulumisia :) <3.
   Minäkin muistan sen viikonlopun :D. Tuo kuvan ronttihan se silloinkin... Tuli vain päättäväinen tassu pöydän ja tuolin välistä mun lautaselle :D. Ai elämä, on se hauska! <3

 2. 7.3.2014 / 20:25

  Siis NYT mä en kestä enää!!! En sano muuta!!! <3 <3 <3

 3. tiina
  7.3.2014 / 22:09

  Hei. Mä ”hoidin” omia synnytyspelkojani sillä että mietin aina sitä kuinka ihana palkinto siitä on tuloksena :) Ja että se synnytys ei kestä ikuisuuksia, se kestää sen hetken mutta sitten se on ohi eikä enää ikinä palaa uudelleen. Tsemppiä odotukseen ja asiat järjestyvät kyllä :)

  • 8.3.2014 / 08:32

   Hyvä keino! Itsekin sitä aina palautan mieleeni, mutta jotenkin oon niin kiinni siinä itse tapahtumassa, että välillä se meinaa unohtua… Eilen mietiskelin myös omia keinojani, millä tulen kestämään kivut ja sen koko synnytyksen, miten asennoidun jne.. Hyvä olla sellaisia jotain tekniikoita, kätilö eilen sanoi ja niitä nyt työstän mielessäni.
   Kiitos paljon! :)

 4. ttiiias
  8.3.2014 / 07:45

  Miten teillä kauaa voi olla mietteliäs kun on kaksi tuollaista huoletonta karvatassua ilahduttamassa! Sain päivän naurut pitsakuvista, voi miten käskevältä toisen ilme näyttääkään :D yleensä en pidä kissoista mutta tämä kaksikko on todellinen poikkeustapaus, miten näistä voi olla pitämättä :) onnea vielä loppuodotukseen!

  • 8.3.2014 / 08:37

   No nimenomaan! Tuolla nuoremmalla kisulla on niin päättäväinen taktiikka aina… Tosi hitaasti mutta varmasti lähestyy kohdetta ja kun on tarpeeksi lähellä, nopeutuu liike, yritetään ahmia ja niska on ihan jäykkänä :D. Ei-sana ei enää kuulu ymmärrettävään sanavarastoon…
   Kiitos! :)

 5. 8.3.2014 / 08:55

  Ihana kuulla että näin raskauden loppumetreillä muillakin seikkailee vauvat unissa :) Itselläni vauvoihin liittyvät unet ovat jokaöisiä ja aika villejä ajoittain :D
  Meillä tasan neljä viikkoa laskettuun aikaan.
  Tsemppiä loppuodotukseen, sulla on jo niin hyvät viikot että vauvalla ei ole mitään hätää vaikka sieltä jo pian tulisikin! :)

  • 9.3.2014 / 10:12

   Heh, kiva kuulla! Hyviä vointeja sulle Anna!
   Ja ihan totta, viikot on jo hyvät: huomattavasti aiemmilla viikoillakin syntyvät vauvat kehittyvät hienosti :).

 6. Jenna
  8.3.2014 / 19:08

  Voi kyllä teillä riittää tuossa raskaudessa vauhtia ja vaarallisia tilanteita! Onneksi kuitenkin raskaus on jo loppuvaiheessa, niin ei tarvitse hätäillä että onko vauva vielä valmis maailmaan :) Ja hyvä, että molemmat synnytystavat ovat nyt mahdollisia, niin on ainakin jokin vaihtoehto, vaikka ne molemmat sinua pelottavatkin. Ja hyvä että pääset pelkopolille keskustelemaan, ettei sinun tarvitse olla yksin pelkosi kanssa! Lähetän paljon tsemppauksia sinulle :)

  • 9.3.2014 / 10:15

   No eikö! :D Ja on kyllä tosi lohdullista, että viikkoja on jo hyvin kasassa… Jokainen päivä, jonka vauva viettää masussa, on iso plussa :).
   Kiitos paljon Jenna <3.

 7. 9.3.2014 / 13:34

  Itselläni kaikissa neljässä raskaudessa paino (koko) arvio heittänyt kilolla. Eli eivät ne aina niin luotettavia ole.

  • 10.3.2014 / 08:34

   Tiedän, etteivät aina ole niin luotettavia; tutuillakin heittäneet painoarviot reilusti molempiin suuntiin, mutta silti… Kun ei voi tietää, kyllä useimmiten pitävät paikkansa :). Alkoi vain jännittää, kun kaksi lääkäriä mittasi useaan otteeseen ja sai saman tuloksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.