Kuvakurkistus viime jouluun

Tiedättekin varmasti, miltä se vauvavuosi jälkeenpäin tuntuu tai ainakin olette varmasti kuulleet, miten äidit sanovat olleensa tuolloin kuin sumussa? No juu, olen samaa mieltä, sillä on tosiaan muutamia asioita, joita ei näin jälkeenpäin tarkasti muista. Yksi tuollainen asia on viime joulu ja miten se näkyi kotonamme! Erityisesti monet yksityiskohdat ovat hämärän peitossa. Jouluaaton kyllä muistan, vietimme sen porukalla meillä, mutta muista joulunpyhistä en muista juuri mitään! Oli siis aika mielenkiintoista kurkistaa viime vuoden postauksiin lokakuusta joulukuuhun… Aivan kuin olisi lukenut jonkun toisen blogia :D. Jaa oliko meillä tuollainenkin, ai tuo nojatuoli oli tuossa ja pallovalot tuolla, jaa tuollainen kattaus jne.

053-860x573

Näitä jouluaiheisia postauksiani kuvineen voi toki selailla joulu-tunnisteen alta, mutta joskus on mukava tehdä tällainen kurkistus menneeseen ihan omana postauksenaan. Etenkin nyt, kun ei vielä niitä tämän joulun kuvia ole saatavilla…

063-860x573

Viime vuoden joulukuussa toteutin erään pienen, mielessäni kyteneen haaveen ja ostin pienehkön, valkoisen joulukuusen. En millään malttaisi odottaa, että saan ottaa sen taas esille ja asetella lasiterassille valoineen ♥. Varmasti pikkujouluviikonloppuna tuon voi jo toteuttaa, eikös niin!

029-860x573

Samainen kuusi seikkaili muuallakin ja päätyi lopulta työhuoneeseen joulua viettämään:

0141-860x599

117-860x573

Ensimmäiset amaryllikset olen perinteisesti ostanut jo marraskuun loppupuolella – niin myös viime vuonna. Tuntuu hassulta, ettei tuohonkaan ole kuin kuukausi aikaa, vain nelisen viikkoa! Valkoiset amaryllikset on niin täydellisen kauniita.

0441-860x573

Jouluaattona 2014 kotonamme näytti tältä:

0301-860x573

cats19-860x645

Käsillä oli vauvavuosi ja vauvavuotena pienten kattausmaljakoiden virkaa toimittivat pilttipurkit, heh! Viime vuonna laitoin yhden valosarjan tuonne valkoisten verhojen lomaan valaisemaan; tuo täytyy ehdottomasti toteuttaa tänäkin vuonna, tykkäsin siitä niin kovasti! Jouluna pitää olla monenlaista tuiketta, valoa ja välkettä.

0142-860x573

Ostin vihdoin viime kesäksi sen valkoisen pellavaliinani, sen voisikin kattaa tänä vuonna joulupöytään. Valkoinen joulukattaus kirkkaanpunaisin yksityiskohdin houkuttaa nyt! Tokihan mieli voi vielä muuttua, muutamaankin otteeseen…

024-860x573

Näistä mietteistäni voi saada sellaisen käsityksen, että olen miettinyt joulua jo kuukausi- tai ainakin viikkotolkulla… En kuitenkaan ole! Onhan se loppukesästä lähtien mielessä aina välillä käynyt, mutta jostain syystä tänä syksynä ei ole tuntunut niin jouluiselta kuin aiempina vuosina. Jo viime vuonna aistin samantapaista ja se johtuu tuosta rakkaasta lapsukaisestani! Ei oikein ehdi enää fiilistellä samaan tapaan, tulee elettyä niin tiiviisti tätä käsillä olevaa hetkeä. Reilu viikko sitten tapahtui kuitenkin jotain ja joulunodotukseni sai ihan uuden ulottuvuuden! Ja kyllähän tuo odottelu ja fiilistely sekä siihen kaikkeen olennaisesti kuuluva suunnittelu tuo valtavasti iloa ja valoa elämään. Nytkin niin harmaa sadepäivä, jonka mieluusti vietän sisällä takkatulesta, kynttilöistä ja joulumusiikista nautiskellen. Poika päiväunilla, samoin kissat, mies harrasteautonsa parissa – kukaan ei häiriinny joulumusafiilistelyistäni! :)

0341-860x573

Tuosta ylemmästä joulusukkakuvasta muistan heti viime jouluaattoaamun. Tai oikeastaan aamupäivän, kun olin tullut joulusaunasta. Mies kysäisi suurin lahja=vauva sylissään, että enkö aio kurkistaa joulusukkaani. Olimme etukäteen sopineet, että emme osta toisillemme joululahjoja, mutta hän oli silti käynyt ostamassa mulle lahjakortin kosmetologille. Niin lämmittää tuo muisto vieläkin! ♥

0512-860x519

058-860x573

Näihin aikoihin alkaa aina jännittää, toimiikohan tuo Joy-kynttelikköni vielä… Viime jouluna tosin hamstrasin ”muutaman” paketillisen varalamppuja, joten toivoa niiden suhteen on!

Ajattelin, että tästä tulee varmaankin kuvapainotteinen postaus, ei juurikaan tekstiä. Mutta nämä joulujutut, kyllähän näitä höpöttelee tämän tästäkin (etenkin kun ei täällä kotona miehelle vielä viitsi…)!

cats3-860x645

Voi joulu, kyllä sinua jo odotellaan ♥

Comments

 1. Tytti
  25.10.2015 / 13:21

  Juuri kaipaamani postaus, täälläkin joulu on mielessä päivittäin! :D ihanaa hulluutta, mies ei todellakaan ymmärrä tätä! :D meillä oman lisänsä suunnitteluun tuo kotiinpaluu, olemme koko perhe ollut 3kk miehen työkomennuksen vuoksi toisella paikkakunnalla. Nyt sormet syyhyten odotan ensi vkl paluuta kotiin, ja silloin saa jo laittaa pikkuisen tunnelmavaloja yms.

  • 26.10.2015 / 14:09

   Voi miten ilahduttavaa kuulla, että on muitakin joulun odottajia! Kiitos kivasta kommentistasi :)
   Onpa teillä tiedossa ihana kotiinpaluu!

 2. Leppäkerttu
  25.10.2015 / 13:33

  Ihana joulutunnelma! Mies lähtikin toisen muksun kanssa joululahjaostoksille, minä teen vastaavaa nettiä selaten. Voi kun kohta tulisi jo lunta! Tänä jouluna saatte varmaan leipoa jo ekat piparit pojan kanssa :) Taitaa kyllä mennä taikinan maisteluksi, meillä ainakin.

  • 26.10.2015 / 14:11

   Kiitti Leppäkerttu! Minäkin niin lunta odotan!
   Joo piparileipomukset on tosiaan suunnitelmissa tuon pikkutonttuni kanssa ♥ Hän on löytänyt viime joulun tonttulakkinsa ja eilenkin käveli se päässä ympäriinsä :D. Veljeni oli tyttöystävänsä kanssa käymässä ja totesi vain, että kyllä on äitinsä poika :D ♥

 3. 25.10.2015 / 18:00

  Iki-ihana joulu! Täälläkin jo innolla odotetaan kranssien esillevetoa ja joulukuusta<3 teidän viime vuotiset joulukuvat sai entisestään odottamaan tuota ihanaa aikaa! Hyvää alkuviikkoa sinulle:)

 4. 25.10.2015 / 18:02

  Ihana jouluinen postaus, niin kaunista! Lisää näitä.. ;)

 5. Lumikki
  25.10.2015 / 18:32

  Tää postaus tuli hyvään saumaan, joulufiilistä on jo ilmassa, tänään mm askartelin tämän vuoden joulukortit :D ihania fiiliskuvia <3

  • 26.10.2015 / 14:13

   Oi, ihanaa! Kiitos Lumikki! Mulla joulukortit ajatuksen asteella, saapa nähdä ehdinkö itse askartelemaan… Jos nyt ainakin osan :)

 6. Cata
  26.10.2015 / 00:10

  Hei,
  meillä juuri samanikäinen poika, kun teillä. Blogisi on alunperin inspiroinut sisustusjutuissa ja nyt myöhemmin on ollut hauska lukea lapseenkin liittyviä postauksia, kun oma elämäntilanne on juuri sama kuin sinulla. Blogiasi tulee seurattua viikottain. Kiitos kivasta blogista.

  Itse olen miettinyt tässä vaiheessa joulua siltä kannalta, että kuinkahan ihanien jouluesineiden ja esim. joulukuusen laitto sisälle mahtaa onnistua, kun on tuollainen utelias, touhukas kaveri kotona, jota kaikki tasoilla olevat esineet yms kiinnostavat. Koriste-esineet ovat visusti olleet jo hyvän tovin kaappien kätköissä. Vaan tämä on nyt yksi vaihe elämässä, nyt sisustellaan lähinnä lapsen leluilla.

  • 26.10.2015 / 14:15

   Onpa mukava kuulla, Cata! Taitaa olla sama täällä noiden koristeluiden suhteen… Mies sanoikin jo, että kuuseen kannattaa tänä jouluna laittaa ainoastaan yläoksille pari palloa :D.
   Kiva että jätit viestiä, kiitos!

 7. tiia
  26.10.2015 / 13:18

  Mistä oot ostanu nuo valopallot? Minkä mittaset / montako palloa niissä on :)

 8. Ellunen
  26.10.2015 / 21:51

  Ihanan tunnelmallisia kuvia <3 Muutenkin pidän kovasti blogistasi, olen jo vuosia lukenut vaan en koskaan kommentoinut. Onpas nätti tuo alimman kuvan tähti, mistä se on hankittu? Ihanaa Joulun odotusta! <3

  • 29.10.2015 / 14:29

   Hei Ellunen ja kiitos kivasta kommentistasi! Pahoittelut tästä viiveestä… Nuo tähdet on meillä joka joulu olohuoneen ikkunoissa, olen ostanut ne torniolaisesta tavaratalosta.
   Kiitos, ihanaa joulunodotusta sinullekin! :)

 9. Birre
  30.10.2015 / 13:19

  Ah, niin ihanan lämmin ja joulunen tunnelma noissa kuvissa! :) Itsekin mietin viime jouluna valkoisen kuusen ostamista, mutta en oikein löytänyt sopivan laista. Mistähän tuo kuusi on ostettu?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.